CHP Esenler KAYMAK' değil birbirini yiyor

CHP Esenler KAYMAK

Esenler CHP İlçe örgütü darmadağın, İlçede sular kabartı, denizlerin dalgası sert, limanı yıktı yıkacak. İlçe Başkanı Ütebaya ve ilçe yönetimine kızanlar istifalarını vermeye başladı.

CHP Esenler İlçe başkanı Bülent Ütebay’ın ve yönetiminin örgüt üyelerinin sorunlarına eğilmeyişini, yandaşlarını kayıran, yandaşlık anlayışını ise kabullenmeyen partilileri ayrıştıran, ötekileştiren tutum ve davranışlarına tepki koyan birçok üye istifasını verdi. Bazı üyeler ise ilçe kongresinde iş ve aş sözleri vererek taraftar toplayan ilçe başkanı Ütebay ve ekibinin seçimi kazandıktan sonra sözünü tutmaması örgüt üyelerini istifaya kadar getirdi. Sosyal medya yolu ile istifa edeceğini paylaşanların sayısı ise bir hayli fazla.

ÜTEBAY NASIL SÖZLER VERMİŞTİ…
Konuştuğumuz partililer bir hayli kızgın ve kırgın, “Ütebay ve ekibi bizi kandırdı, Bizlere, “ İBB’yi kazandık, bu işin içinde kaymak var. Bizi ekibimle tekrar seçer beni ilçe başkanı yaparsanız bu kaymağı birlikte yiyeceğiz. Eşinizi, çocuklarınızı İBB’de işe aldıracağım. Benim İmamoğlu ile ve İBB Başkanvekili Hüseyin Aksu ile dıyoloğum çok iyidir. Kendisi hemşerimdir, bana söz verdi. Yeter ki kazan ve benden ne istersen yerine getireceğim. Sarıyer belediyesi, Şişli, Beşiktaş ve Bakırköy belediyesinden ağabeylerim bana kontenjan ayırmış, söz vermişler. Alevi yurttaşlarımızın cemevi sorununu ben çözerim” demişti ve bizde verilen o sözlere güvenerek, inanarak oy verdik. Ütebay ve yönetimi sözünü tutmadı.

“ÜTEBAY, “KAYMAK” DEDİ – KAYMAK VE KOLİLER AKRABAYA”
Bugüne kadar ilçe başkanımız ve yönetim kurulu bırakın bizleri işe aldırmayı, pandemi süresinde İBB’den gelen yardımlara el koydu, mahallelerde yardıma muhtaç olanlara değil, yandaşlarına, akrabalarına kolileri verdiler. Kendi dükkanını depo olarak kullandı, buradan yandaşları, akraba olanlara el adlından kolileri dağıttı. Öyle ki bazı muhtarlardan listeler aldılar ama mahallede kim yoksul, kimin bu yardımlara ihtiyacı var diye bize sormaya gerek duymadılar. Bizler emek verdik ama emek vermeyen, partiye uğramayanlar, Ütebay’ın  “Kaymak “ dediği nimetten yararlanıyor. Bu arkadaşlar görevde olduğu süreçte bu işler böyle devam edecek. Bizler bu kirliliğin içinde olmak istemiyoruz” dediler.
   

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı