Tarih: 26.10.2018 21:20

CHP Esenler İthal Başkan ve Meclis Üyesi Bile Bulamadı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Esenler İthal Başkan ve Meclis Üyesi Bile Bulamadı…
Yerel seçimlerin arifesinde CHP’nin Esenler’de işi zor, kimse bırakın Belediye Başkan adayı olmayı meclis üyesi adayı bile olmak istemiyor… Bu tablo CHP’nin Esenleri AKP’ye şimdiden teslim ettiğini, Esenler’deki CHP’lilerin umutların tükendiğini gösteriyor.
 
Kimse CHP’den Esenler için Belediye Başkan Aday Adayı olmak istemiyor ve şu ana kadar Belediye başkanı aday adayıyım diyen olmadı. Belediye meclis üyesi adaylık süresinin son gününde, bir hafta öncesine göre % 200 artışın olması CHP Esenler ilçe başkanı ve yönetiminin hanesine “TARİHİ REZİLLİK” olarak yazılır herhalde.
 
CHP tarihinin hiçbir döneminde Esenler’de  bu kadar ilgisizlik yaşamadı, hiçbir ilçe başkanı bu kadar güvensizlik ve umutsuzluk tohumu ekmedi. Hiçbir ilçe başkanı bu kadar ayrıştıran ve yandaşlaşan bir anlayışta olmadı. CHP Esenler’de bu kadar zavallı bir duruma ise düşmedi. Şu ana kadar meclis üyesi müracaatında bulunanların sayısı dokuz (9)
 
Konuştuğumuz partililerin bazıları meclis üyesi aday adayı ilk üçte olursak para yatırır adaylaşırım diyorlar. Belediye başkan adayı olmak isteyene rastlamadık. Meclis üyeliği için müracaat yapmak isteyenler ise ilçe başkanı adaletli davranmayacağını, bölgecilik yapacağını ve bazı kişilerle kapalı kapılar arkasında pazarlıklar yapıldığını bildikleri için aday olmuyorlar. İlçe Başkanının CHP ile alakası olmayan bazı isimlere “Belediye başkanım olur musunuz” teklifine, o kişiler “biz enayi miyiz? Hadi başka kapıya” dedikleri bilgisine ulaştık.
 
"Üç Meclis Üyesi Bile Kazanamayacağız"

Gazetemize isminin açıklanmasını istemeyen eski bir partili açıklamada bulundu:Esenler CHP’nin kalesiyken, şimdi ilçe başkanı ve yöneticilerinin oyuncağı oldu. Bu durumu kabullenemiyoruz ama elimizden de bir şey gelmiyor. Parti içi demokratik yarış olmazsa sonuç böyle olur. İlçe başkanı partili ağabeylerini gördüğünde şehrin anahtarını vereceğini söylemişti. Kiminle anahtar verecek veya kime kimlerle anahtar verecek. Başkan adayı bulamamışsın meclis üyeliği için 3-5 kişi müracaat etmiş.  Meclis üyesi olacak nitelikte çok arkadaşımız var ama ilçe başkanı bir sene öncesinden sıralamasını yapmış. İlk üç önemli, biliyoruz. Herkes ilk üçe oynuyor. Bu yönetimle ve gösterilecek adaylarla üç meclis üyesi bile kazanamayacağız. Birileri adaylaşmış, sorsunlar kimi nasıl temsil edecekler. Bilgileri ne, bir ajandaları var mı? İmar mevzuatını mı, eğitimi mi, bütçeyi mi, sosyal hayatı mı biliyorlar?  Bunlar CHP’nin adayı olamazlar çünkü bunların bilgisizliğini hepimiz biliyoruz. Arkadaş sen bilmediğin bir işe girişiyorsun, yapma rezil olursun.
 
“İlçe Başkanı Ve Yönetimi Belediyeyi Kazanmanın Veya Partinin Oyunu Artırmanın Peşinde Değil”

AKP’li meclis üyelerinden biri bir dönem, bu adaylardan çok daha bilgili olan CHP’li meclis üyelerine “LOKUM” gibisiniz demişti, sizlere ne denileceğinin hesabını neden yapmıyorsunuz? Bilgin yoksa Kemal Şahin’le dalga geçtikleri gibi seninle de dalga geçerler, kafa bulurlar. AKP’liler seni ezer, dün dalga geçtikleri bir meclis üyenle nasıl dalga geçtiyseler seninle de öyle dalga geçecekler. “Bilgisizsen” bugünde, yarında dalga geçerler. CHP’de işler kiminin parası, kiminin hemşeri dayanışması ile yürüyor, bu özelliklere sahip olanlarla sıralamayı önceden belirlemişler. İlçe başkanı ve yönetimi belediyeyi kazanmanın veya partinin oyunu artırmanın peşinde değiller, bunlar başka hesapların peşindeler. Yönetimin çoğunluğu üzerinde egemen olanlar ilk sıralamayı kapmışlar bile.
 
Meclis üyeliği sıralamasında birden beşe kadar sözler verilmiş, ilçe başkanı ve yönetimi sıralamayı şekillendirmiş bile.  Birinci sıralamada olduğu söylenen Kemal Şahin, bu sırasını eski belediye Başkan adayımız Aksal Örüklüye şartlı veremeye razı, şartı kendisinin ikinci sırada olması. Şahin’in il sekreterinden de torpilli olduğunu ve iş ortaklığı olduğunu biliyoruz. CHP’liler Belediyeciliği bilenlerle değil, belediyeciliği rezil edenlerle yola devam etmek istiyor. Biz gülüyoruz bu ilçe başkanının ağlanacak haline, herkes bu sürü anlayışına, bu hemşeri dayanışmasına ve kıyağına eyvallah diyor” diyerek üzüntüsünü dile getirdi...
 
"Emeği yok sayanlar, emeğe saygı duymayanlar aday bulamaz…"

 Bir başka partili ise, “Neden aday adayı olayım, neden boşuna para vereyim? Önseçim yapılmayan bir yerde demokrasi ve adalet olmaz. Bizim ilçe başkanımızı için emek, liyakat ve proje önemli değildir. Kendileri pazarlık usulü delege seçerler, pazarlık usulü meclis üyesi yazarlar. Bu işler bize göre kirli ilişkilerdir bu ilişkilere sesiz kalan yönetim kurulunun biat ettiği ve sesiz katlığı bir yerde başarılı olmak imkansızdır. Emeği yok sayanlar, saygı duymayanlar seçim yapacak, sıralama yapacak olduğu için kimse aday adayı olmaz. Bu tarihi bir rezilliktir. Zaden kimse Esenlerden bir başarı beklemiyor, herkes ilk üçe oynadığı için aday adayı bulmak zorlaşıyor. Bu gidişle CHP Esenler ithal adaylarla listesini tamamlayacağı görünüyor. Partim hiçbir dönem bu kadar açız içinde olmadı ve bizlere böyle bir umutsuzluk yaşatmadı” dedi.

İşin özü Esenler’de listeleri Şahin belirler, ilçe başkanı ve yönetimi biat eter,  İl sekreteri Hüseyin Aksu ne derse o olur 
İl başkanı Canan hanım bu kurala uyar… Feodal ağalık ve hemşericilik işte böyle bir şey”
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —