CHP Esenler İlçesi İftarında Örgüt Aç Kaldı

CHP Esenler İlçesi İftarında Örgüt Aç Kaldı

CHP’nin devrik milletvekillerinden bazılarının ve yeni listelerde yer bulan Milletvekili adaylarının katıldığı iftar programında, arka sıralarda ki masalarda oturanlar öksüzdü, iftariyeliklerin yetmemesine tepki göster

CHP Esenler İlçesi İftarında Örgüt Aç Kaldı
CHP’nin devrik milletvekillerinden bazılarının ve yeni listelerde yer bulan Milletvekili adaylarının katıldığı iftar programında, arka sıralarda ki masalarda oturanlar öksüzdü, iftariyeliklerin yetmemesine tepki gösteren bazı partililer alanı terk etti.
 
AKP’nin iftar sofrası geleneğine ayak uydurdular
CHP’li bir belediyenin sponsorluğunda, AKP’nin iftar sofrası geleneğine ayak uydurulmak istendi, her şeyi yüzüne gözüne bulaştırdılar.  Cumhuriyet meydanında 1500 kişilik iftar yemeğine, katılım fazla olunca küskünlük ve kırgınlık yaşandı. Masalarda yer bulamayan veya iftarını açamayan davetliler isyan etti, yani CHP İlçe başkanının iftarında tam bir rezillik yaşandı. İlçe başkanının bir gün öncesinden, tüm partililerine iftar vereceğini duyurmuştu. Ancak iftar saatinden çok önce alanda kurulan masalar hatırlı ve ilçe yönetimine yakın kişilerce “rezervasyon” yapılmıştı, yani sandalyeler masalar üzerine ters konularak, bir başkasının oturmasına izin yoktu. CHP’nin eşit bölüşen, dayanışmacı ve örgütlü, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen ilkeleri tüzüğünde yazılı. Herkese eşit davranan ilkesel bir duruşu var. Siz yöneticilerin bu kurallara, bu ilkelere sadık mı kaldınız. Sizleri  kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Esenlerin ilçe başkanından ve yönetiminden böyle bir anlayış ve adaletli davranma duygusu ve ruhu olduğunu veya olmadığını yine kamuoyuna bırakıyoruz.
  
Siz laikseniz, siz cumhuriyetçiyseniz bu yaptığınız ne?
Aynı ilçe başkanı AKP’li belediyenin verdiği sokak iftarlarını örgüt içinde her CHP’li gibi,”Bunlar dini siyasete Alet ediyor, tozun, toprağın içinde iftar mı olur, bu yapılan Ortadoğu kültürüdür, Bedevi anlayışıdır. Cumhuriyet ülkesine ve laik devlet anlayışına yakışmıyor, bizde böyle bir anlayış olmaz. AKP’lileri din üzerinden oy devşiriyorlar vb.” söylemlerle görüşlerini anlatıyorlardı. Şimdi ne diyeceksiniz, size sormazlar mı “sen neyin sömürüsünü yaptın, sen laikliği böyle mi savunuyorsun?”

Size rağmen bu düzen değişecek, size rağmen halkımız en doğru kararı verecek…

Bu göründüler neyi nesi? İftar sofrasında rezervasyon olur mu? Bay CHP’li ilçe başkanı ve yönetim kurulu, sosyal demokrat anlayış bu değil…

 Bay ilçe başkanı…Meclis üyen ve eski ilçe başkanların oradamıydı, oradaydıysalar neden kendilerini anons yapmadın…?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli