CHP Esenler İlçe Başkanının Atatürk'e büyük saygısızlığı

CHP Esenler İlçe Başkanının Atatürk

Daha önce de yaptığı telafisi mümkün olmayan yanlışlarla tepkilerin odağında olan CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay bu kez 'saygısızlığın son noktası' denilebilecek bir paylaşımda bulundu… Atam

Cumhuriyetin kurucusu, vatanımızın kurtarıcısı, Cumhuriyet Halk Partisinin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kadeh kaldırarak “Saygı ve minnetle” anan CHP ilçe başkanı Bülent Ütebay’a CHP’lilerden, Atatürkçülerden ve insan olan her kesimden büyük tepkiler geldi.

VATANDAŞLARIN TEPKİLERİ ŞÖYLE…
Ş.T,” CHP Esenler ilçe başkanı Ütebay böyle bir paylaşım yapması vicdanlarımızı sızlatmıştır. Şuursuzca bir paylaşımda bulunmasını nefretle kınıyorum. Yazıklar olsun hem ilçe başkanı Ütebay’a hem de onu Atatürk’ün partisinde ilçe başkanlığına layık görenlere, oy verip seçenlere. O ve onun gibilerin ne farkı var “İKİ AYYAŞ” sözünü söyleyenlerden. Ne demek “Beyaz leblebi, Kulup Rakısı, Cumhuriyet Meyhanesi ve yanına aldığı parti üyesi olan bir kişi ile kadeh kaldırarak Atamızı saygıyla anmak” bu yapılan paylaşıma il başkanı, il disiplin kurulu, partimizin üyeleri ve partinin organları sesiz mi kalacak? Kim bu Atatürk düşmanını koruyor, kim bu kafası karışık cumhuriyet düşmanının arkasında? ”dedi.

“ÜTEBAY, BABANIZI BİRİLERİ KADEH KALDIRARAK ANSA NE YAPARDINIZ? “
 Bir başka partili ise, “İlçe başkanının bu paylaşımı Atamıza sevgi sunmak değil, Atamıza saygısızlıktır, atamızı aşağılamaktır.  Sayın Ütebay’in babası Rıza Ütebay’ı ayni şekilde birileri ölüm yıl dönümünde veya normal bir günde kadeh kaldırarak anmış olsa Ütebay’lar ne derdi? Kendilerini şiddetle kınıyorum, kendileri hesap vermeli ve Atatürk’ün partisinde bir saniye bile durmamalı. Zaden kendileri hiçbir zaman Atatürkçü olmadılar, sola ihanet yapan birisinden Atatürkçü olması beklenemez. Kendileri Güler Zere’ye, Denizlere, Mahirlere karşı duruş sergileyen ve devrimci gençlerin pankartlarının asılmasına karşı olan birisi olduğunu biliyoruz. Ama bu kadarını kendilerinden beklemiyorduk.

Bakalım bu aşağılık paylaşımı yapan ve sağcı devşirmelere, Atatürk düşmanlarına malzeme olan bu paylaşımın hesabını saracaklar mı? Bakalım il başkanı Canan Kaftancıoğlu, il disiplin kurulu ve partinin yetkilileri ne kadar Atatürkçü, ne kadar adaletli?” Bakalım bu paylaşımı kaç kişi il başkanlığına e- mail yolu ile iletecek? Bakalım bu rezillikten kurtuluş mu çıkacak, yoksa kirliliğin üstümü örtülecek? Bakalım ilçe kongresinde piknik resimlerini sallayan kahve işletmecisi ne diyecek?” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli