Tarih: 10.12.2012 12:25

CHP Esenler İlçe Başkanı, Pir Sultan ve Atışalanı dernek aşuresindeydi

Facebook Twitter Linked-in

Hüseyin Koç 7-24esenlerhaber


CHP Esenler İlçe Başkanı, Pir Sultan ve Atışalanı dernek aşuresinde
 
Cumhuriyet halk partisi Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, Pir Sultan ve Atışalanı derneklerinin verdikleri Muharrem aşuresine, yönetim kurul üyeleri ile katıldı. Özden, her iki derneğin de dernek merkezlerinde halkla sohbet etti. Muharrem ayı ve aşure lokması hakkında konuştu.
 
Özden, önce Esenler Pir Sultan Cemevi Derneği'nin Muharrem aşuresine katıldı. Kaymakam ve Belediye Başkanı'nın katılmadığı protokolde Kaymakamı temsilen Yazı İşleri Müdürü Meti Taş, Belediye Başkanını ise Başkan Danışmanlarından Mehmet Kaya bulundular ve kısa birer selamlama konuşması yaptılar.
 


Muharrem ayı kutsal aydır
Özden, babacan tavırlarla yaptığı konuşmasında, “Muharrem ayı kutsal aydır. Bu ayda savaşan ordular savaş yapmaz, küskünler barışır. Nuh tufanının koptuğu bu ayda oruç tutulur etsiz yemekler yenir, yas tutulur. Bizler Kerbela şehitlerimizin açısını unutmadık. O açıları yüreğimizde taşıyoruz İslam dünyasına o zulmü yapanları bir kere daha lanetliyoruz.
 


Her görüşmede Cem Evi talebinde bulundum

Özden sözlerinin devamında, “CHP Esenler İlçe Başkanı seçildikten sonra Belediye Başkanı ile üç defa görüştüm. Her görüşmede Cem Evi talebini kendisine ilettim. Bir seferinde Belediye Başkanı 220 milyonlu kamulaştırması yaptığını söylemesi üzerine 500 bin liralık bir kamulaştırma daha yaparak Cem Evini de yaparak bu sorunu çöze bilirdiniz" dedim.
 


Cem Evi birilerinin keyfine bırakılmamalı

“Esenler'deki nüfusun yüzde yirmiye yakınını Aleviler oluşturmaktadır. Burada bir Cem Evi yapmanız gerekmektedir. Bu canlar kendi inançları doğrultusunda ibadetlerini yapmak istiyor, cenazelerini yaşadıkları bu ilçede kaldırmak istiyor. Belediye Başkanı bize bir yer arıyorum bu sorunu çözeceğim söylemesine rağmen her hangi bir adım atılmadı. Biz bu konuyu Belediye Başkanı'nın keyfine bırakmayacağız. Cem Evi yapılıncaya kadar Alevi yurttaşlarımızın haklı talepleri için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 






Daha sonra Özden, Atışalanu Köyiçi derneğinin vermiş olduğu Muharrem Aşuresine yönetim kurulu ile beraber katıldı.
 
Dernek merkezinde verilen aşurede dernek başkan yardımcısı Mümin Turan ve dernek üyeleri hazır bulundu. Özden burada kısa bir konuşma yaparak Muharrem ayının yas ayı olduğu gibi bolluk ve bereket ayı olduğuna da vurgu yaptı, dostluk mesajları vererek gelenekselleşen bu aşurenin devamını diledi.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —