CHP Esenler HAYIR' Diyoruz Paneline İlgi Yoğundu

CHP Esenler HAYIR

CHP Esenler İlçe Başkanlığı tarafından Sivas Divriği Ovacık Köyü Yardımlaşma Derneği’nde “Referandumda Niçin Hayır Demeliyiz ?” konulu panel düzenledi. Panel,ilce yöneticilerinin yarısın

CHP Esenler “HAYIR” Diyoruz Paneline İlgi Yoğundu
 
CHP Esenler İlçe Başkanlığı tarafından Sivas Divriği Ovacık Köyü Yardımlaşma Derneği’nde “Referandumda Niçin Hayır Demeliyiz ?” konulu panel düzenledi. Panel,ilce yöneticilerinin yarısının duyarsızlığına rağmen örgütün özverili davranarak salonu doldurmasıyla gerçekleşti. Yapılan panel, hitap edilmek istenen kitleye ulaşmamasına rağmen CHP örgütüne moral oldu.  
 
CHP Esenler İlçe Başkanı Bülent Ütebay,kısa bir konuşma yaptığı panelde: “Türkiye sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Her sabah bir şehit haberi ile uyanıyoruz. Yüreklerimiz yanıyor. Ekonomik bir çöküntü içerisindeyiz. Dolar Euro almış başını gidiyor. Bütün bunlar önemsizmiş gibi ülkede rejim değişikliği hedefleniyor. Vekillerimiz sabahlara kadar çalıştı. Aceleci bir referandum hedefleniyor. CHP olarak referandumda “Hayır” diyoruz. Türkiye’de Başkanlık Sistemi gelince sanki işsizlik bitecek ekonomi düzelecek izlenimi verilmek isteniyor. Bu süreçte “Neden Hayır ?” demeliyiz sorusunu açıklayacağız. Milletvekillerimizi, Akademisyenleri, Parti Meclis Üyelerini sizler ile buluşturacağız.” dedi.
 


“Kendimiz Çalıyoruz Ama Oynayan Yok”
Panele konuşmacı olarak katılan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun konuşma yaptığı Dernekmerkezinde,yaklaşık 150-160 kişi katılım sağladı. Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun konuşması sırasında yaptığı salon yoklamasında Panele katılanlardan 3’ünün hiçbir siyasi parti üyeliğinin olmadığı ortaya çıkarken 1 kişinin AK Parti seçmeni olduğu geri kalan seçmenlerin tamamının ise CHP ‘nin üyesi olduğu ortaya çıktı.Bu durum partililer arasında “kendimiz çalıyoruz ama oynayan yok”esprisine konu oldu
 
CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aykut Erdoğdu, konuşmasında“ Devlet Yasama, Yürütme ve Yargı olarak güçler ayrılığı ilkesinden gücünü alıyor. Bu güçler bir araya gelmemelidir. Bir araya gelirse bunun adı Padişahlık olur. Tek adam rejimine kaşıyız. Kurtuluş Mücadelemizden sonra Anadolumuz ve Trakyanın bir bölümü elimizde kaldı. Bu teklif ile Partili Cumhurbaşkanı gelecek. Devletin Baş Komutanı Partili olmaz. Ak Partiye oy veren biri CHP Genel Başkanının Partili Cumhurbaşkanı olmasını ister mi ?  İstemezler. Cumhurbaşkanı Bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Türkiye’yi karanlığa sürüklememek adına bunu vatandaşlarımıza anlatmalıyız.” dedi.
 
 CHP İlce başkanı ve yönetimi referanduma hazır değil
PaneldePartililerin merakla beklediği ise, CHP İlçe Başkanı Bülent Ütebay’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da düzenlediği İl ve İlçe Başkanları ile buluştuğu toplantıdançıkan sonucu açıklamasıydı. Ancak Ütebay, bu konuda bir şey söylemediği gibi, örgüte nasıl bir çalışma yapacağı konusunda bilgi vermemesi CHP İlce başkanının ve yönetiminin referanduma hazır olmadığını göstermiş oldu. Bir başka konu ise partililerin dikkatinden kaçmayan CHP İstanbul İl Başkan YardımcısıAksal Örüklü’ye söz verilmemesiydi.
 
Tüm bu olumsuzluklara rağmen “Hayır” propagandası yapılan salonu dolduran yurt sever, cumhuriyetçi CHP’li Esenlerlilerin alkışları ile son buldu.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı