CHP Esenler Din Siyasetine Soyunmuş- AKP'lileştiler

CHP Esenler Din Siyasetine Soyunmuş- AKP

CHP ilçe yönetimler ve kadroları , ‘tavizsiz laiklik’ politikasını yırtıp atarak ‘din ticaretine soyundu’ CHP’nin aydın, cumhuriyetçi, laik kesimi bu duruma “bu sevdanız da yalnızsınız"

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe başkanlığı Esenler Cumhuriyet meydanında kandil simidi dağıtarak Müslüman aleminin Regaip Kandillerini kutladı. Önce Ekmek, sonra simit dağıtarak reklam yaptılar. Diğer reklamlar ise sürpriz. Bu ilçe başkanı ve bu sağcı devşirmeler var oldukça CHP’nin cumhuriyet sevdalılarını çok daha sürprizler bekliyor.

CHP’lilerin bu uygulamasına, cumhuriyetçi ve laik kesim ser tepki koyarak, “Ne farkınız kaldı dinçi, gerici faşistlerden. Ne farkınız var dini siyasete alet edenlerden. Diyanetin parası yokta sizler mi bu görev üstlendiniz. Ülkeyi Arabistan’a döndürdü dediğiniz ve AKP’nin dini etkinliklerine karşı çıkışınız demek ki tamamen “demagoji” imiş. Laiklik savunucusu olarak bilinen CHP’nin dini kullanarak oy devşirmeye kalkışmanın yanlışlığı içinde olmanıza şaşırdık.  
Devlet ve millet virüse karşı el ele sıkı bir mücadele verirken, virüse kafa tutmanızı bir nebze olsa anlarız ama laikliği ortadan kaldıracak bir etkinliği yapmanızı cumhuriyetin kazanımlarını bir bir ortadan kaldırma girişimlerinizi anlamamız mümkün değil. AKP’nin dini kullanarak oy aldığını kıskanarak cumhuriyet değerlerini bu derece saldırı yapan CHP düzene ayak uydurdu, laiklikten savrularak AKP’leşti. Biliniz ki bu kafa yapısıyla “bu sevdanızda yalnızsınız" dediler

“Laiklik, büyük mücadeleler sonucunda kazanıldı”
MADDE 2.
– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir. Anayasa madde 2

Laiklik devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan bir prensiptir.

Hukuki tanımlara göreyse laikliğin en yaygın tanımı basitçe devlet ile din işlerinin ayrılmasıdır. Devlet nezdinde bir dine inanıp inanmama meselesi kişiyi ilgilendirir ve kendisi devlet olarak hiçbir dini taşımaz, hiçbir dini ayine iştirak etmez, fakat fertlerin her türlü dini serbestliklerini kabul eder. Buna bağlı olarak devlet, dini esaslara dayanan kanunlar yapamaz ve bütün dinlere eşit mesafede durur. Ayrıca laikliği benimsemiş bir devlet dinlerin ibadet hüküm ve kurallarına müdahale edemez. Bununla birlikte din adına devlet düzenini bozacak davranışları önlemekle yükümlüdür.

Kılıçdaroğlu’nun 12 maddelik Yenikapı’da “ Laikliğin ne kadar önemli olduğu 15 Temmuz da ortaya çıkmıştır” söylemi boşmuş.


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli