CHP Esenler 19 Mayısı Kutladı!

CHP Esenler 19 Mayısı Kutladı!

CHP Esenler İlçe Gençlik Kolları 19 Mayıs’ı anlamına göre Dörtyol Cumhuriyet Meydanında kutladı. Türkülerle halaylarla kutlanan 19 Mayıs törenleri gençlerin yoğun katılımıyla bir bayram havas

Hüseyin Koç/7-24Esenler Haber


CHP Esenler 19 Mayısı Kutladı!


CHP Esenler İlçe Gençlik Kolları 19 Mayıs’ı anlamına göre Dörtyol Cumhuriyet Meydanında kutladı. Türkülerle halaylarla kutlanan 19 Mayıs törenleri gençlerin yoğun katılımıyla bir bayram havasında geçti.



19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri Davut paşa caddesi sonunda kortej oluşturarak sloganlarla Dörtyol Meydanına yürüyüşle başladı.  Kortej CHP Esenler Gençlik Örgütünün ve vatandaşların yoğun katılımıyla Davutpaşa Caddesi boyunca sloganlarla yürüyerek Dört yol Cumhuriyet Meydanına geldi.



Çevredeki Vatandaşların da katılımıyla ve alkışlı desteğiyle dört yol meydanında oluşan kalabalık üç saate yakın gönüllerince halaylar çekerek 19 Mayıs bayramını kutladılar.
Esenler Dörtyol Meydanında kurmuş oldukları ses düzeninden CHP Esenler ilçe başkanı Halil Özden Esenler halkına günün anlamlı belirten bir konuşma yaptı.



Özden “cumhuriyetin genç bekçileri atamızın sizlere emanet ettiği bu bayramı en içten dileklerimle kutluyorum 19 Mayıs emperyalizme başkaldırıdır, bir ulusun yoktan var oluş günüdür, Atatürk’ün siz gençliğe iki emaneti var. Birincisi Cumhuriyeti koruma ve kollama görevidir.  İkincisi ise CHP’dir. 19 Mayıs mazlum hakların savunulduğu günün başlangıcıdır. Misakı milli sınırlarının Lozan da çizildiği gündür. yani kısacası cumhuriyetimizin kurulduğu önemli bir gündür. Ben yetmiş yaşındayım ama sizleri görünce kendimi Genç hissediyorum. Şimdi size Atatürk’ün kurtuluş savaşını başlattığı ve ilk ayağını attığı Samsun Atakum’dan selamlar getirdim. Aynı zamanda Atakum İlçesinde sizlere gönderilen Türk Bayrağını ve Atatürk albümünü sizlere takdim ediyorum” dedi.



Daha sonra toplanan CHP’liler türküler eşliğinde halaylar çektiler.

 








 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı