CHP ESKİ İLÇE BAŞKANI AKSU'DAN SİTEM

CHP ESKİ İLÇE BAŞKANI AKSU

Onlar Benim Arkadaşlarımdır

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

 Esenler CHP Eski İlçe Başkanı Hüseyin Aksu Cuma günü vefat eden CHP üyesi Naim Kaymakçı'nın cenazesine katıldı. Bu vesileyle Kemer Mezarlığındaki aile kabristanını ziyaret etmiş oldu.

 

CHP Esenler eski ilçe başkanı Aksu ile cenazeden sonra yaptığımız görüşmede bir söyledik bin ah işittik…

 

                         Onlar Benim Arkadaşlarımdır.

Aksu;’’Ben son başkanlık seçimini üçte iki çoğunlukla kazandım. Esenleri ve Esenlerdeki partilileri çok seviyorum, onlar benim arkadaşlarımdır. Ama son günlerde parti içi kavgaları duydukça da üzülüyorum. CHP’nin genel hastalıkları var. Bu hastalıklardan kurtulması gerekir. Bu hastalığın temeli sistemdir. Tıkanan sistemde herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Herkes çırpınıyor, çırpındıkça da batıyoruz. Zira bir şeyler yapmak isteyenler ne yaptıklarını bilmiyorlar.

                              Sistemin Tıkanıklığı

Aslında sistemi tartışmamız gerekir. Sen beni ben de seni tartışırsam bir yere varamayız. Tartışılmayacak insan yoktur. Siz ağzınızla kuş tutsanız bile tartışılacak bir yanınız mutlaka vardır. Ama yanlışlığın ve tartışmaların sebebi de sistemin tıkanıklığıdır…

 

Örgütü İyi Tanıyacaksınız

Siyaset; bilgi ve birikim işidir. Örgütü iyi tanıyacaksınız, iyi hesap yapacaksınız, iyi hesap yapmazsanız iflas edersiniz. Alt yapınız yoksa okulda açsanız fayda etmez. Siyaset partinin çeşitli kademelerinde yıllarca çalışarak topladığınız bilgilerin birikimidir. Bu öğrendiklerinizi iyi işleyeceksiniz ve servis yaparken de kendi doğrularınızı buna katmalısınız. İşte o zaman siyaset yapmış olursunuz. Yoksa günübirlik 3 ya da 5 gazete okuyarak birilerinden duymuş olduğunuz fikirlerle yola çıkarsanız hüsrana uğrarsınız.

    

Bugünü Yargılayamazsınız

CHP’nin kuruluş çizgisini bilmezseniz, CHP’nin geçirdiği evreleri bilmezseniz, altı oku iyi okuyup anlamazsanız geçmişi de kimseyi de yargılayamazsın.

Hele hele bugünü de yargılayamazsın…

    

Bugüne kadar böyle gelmiş böyle gider anlayışı bugün ki yapılanmayı da beraberinde getirmiştir. Partinin içişlerliğini demokratik hale getirmek çok sesliliğe kulak vermek doğrusudur. Her şeyi ben bilirim ben doğru yaparım anlayışından vazgeçilmelidir. Halkı halkla yöneteceksin çarede halktır. Kadrolarımız örgüt içinden gelmelidir. Biz sağ partiler gibi değiliz. Partinin çeşitli kademelerinde yıllarının verenlere itibar etmeliyiz.

    

Dışardan Dayatmalar…

Dışarıdan dayatmayla kurulan yapılar ve seçilenlerle sonuç alamazsınız…

Ben esenlerde kesinlikle siyaset yapmak istemiyorum. Esenler zor bir ilçe, bana yetki verilse esenlerde siyaset yapacak ilçeyi yönetecek kişiye tam yetki verirdim. Birilerine atar, git orada sıfırdan bir yapılanma yap derdim. Buradaki kısır döngünün raporunu hazırlatır gerekli bilgilere de sahip olurdum.

    

Bu Kısır Döngüdür.

Bu kısır döngü içinde esenlerde kim seçilirse seçilsin kimse bir şey yapamaz.

Esenlerde olumsuz bir yapı var. Siyasi gelecek kaygısı olanlar var, bu yapıdaki insanlarda asla demokratik olamazlar. Örgüt içinde çıkar menfaat çatışmaları yaşatırlar kaybedende CHP olur…

    

17 sene önce Esenlerin ilçe başkanıydım. Görüyorum ki aynı yüzler devam ediyor. Esenleri bir adım ileri götüremediler. Esenlere 3 kişi kattıklarını söyleyemezler. Bunlar ne yapmak istediklerini bilmeyen kişiler topluluğunu oluşturmuşlar.

Önümüzde ilçe kongreleri var, Allah Esenlerde siyaset yapan CHP’lilere yardımcı olsun…

    

Demokratik seçim olacağına da inanmıyorum. Bu durumu da yaratanlar benim arkadaşlarım… Onları fazla eleştirerek üzmek istemiyorum.

CHP de delege veya yönetici olmak isteyenler sosyal olmalı, çevresi olmalı ve en önemlisi de cesur olmalıdır…

    

Bilginiz Ve Projeniz Olmalı…

Karşımızda güçlü bir iktidar var. Bilgi ve projesi olmayanlar bu kadrolarda yer almamalıdır. İçe başkan ve yöneticileri projeli olmalı raporlar hazırlayarak yukarıyı zorlamalı hatta yukarıya yol gösterecek deneyimde olmaları gerekir.

Birilerine yaranmaya değil onlara örgütün görüşünü bildirmelidir. Bugün ki anlayış demokratik anlayıştan uzaklaşmış akıldan uzaklaşmış hürmetle siyaset yapma anlayışıdır.

Bu anlayış da sosyal demokrat anlayışla bağdaşmayacağını herkes bilmelidir…’’     



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli