CHP, Cumhuriyet Bayramını Esenler'de de kutladı

CHP, Cumhuriyet Bayramını Esenler

Tüm ülkede olduğu gibi, Esenler'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.


Musa Bazın/7–24 Esenler Haber

CHP, Cumhuriyet Bayramını Esenler'de de kutladı

Tüm ülkede olduğu gibi, Esenler'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

Esenler DavutpaşaCaddesi'nin sonundan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yüründü. Cumhuriyet Meydanı'nda ki kutlamaya kalabalık bir vatandaş gurubu katılım sağladı. Burada CHP İlçe Başkanı Hali Özden günün önem ve anlamına ilişkin şunları söyledi:

 

"Cumhuriyet, yeni ve sağlam esasları yla, Türk milletini emin ve sağlam bir istikbal yoluna koyduğu kadar, asıl fikir ve ruhlarda yarattığı güvenlik itibarı ile büsbütün bir hayatın müjdecisi olmuştur. Atatürk’ün sözünden sonra konuşmasında tüm yurtta coşkulu kutlamalar devam ederken Esenlerimiz'de de halkımızın cumhuriyetine sahip çıktığını görüyorum.


Değerli arkadaşlarım bu gün yani 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tarihe geçecek ise, halkımızın cumhuriyetine sahip çıkma günü olarak tarihe geçmiş olacaktır.


Bu gün Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyenlerin sorumluluğu vardır. Bu gün AKP hükümetinin faşist baskılarına ve engellemelerine rağmen halkımız coşkuyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak cumhuriyetine sahip çıkmıştır.” dedi.


Konuşmaların ardında etkinlik halk konseri ile devam etti. Konsere Metin Aksoy, Özgür Aslan, Fatih Korkmaz, Seda Kaya ve gurubu kutlamalara katılan kalabalığı türküleri ile coşturdu. Söylenen türküler ve halaylar eşliğinde havaya uçurulan balonlar eşliğinde son buldu.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı