CHP Antidemokratik Engeli Aştı

CHP Antidemokratik Engeli Aştı

CHP Esenler İlce Başkanlığı Cumhuriyet Meydanında “Hayır” çalışması yapmak istedi. Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, bun çalışmayı keyfi olarak engellemeye çalıştı. Ancak Göksu’y

CHP Antidemokratik Engeli Aştı
 
CHP Esenler İlce Başkanlığı Cumhuriyet Meydanında “Hayır” çalışması yapmak istedi. Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu, bun çalışmayı keyfi olarak engellemeye çalıştı. Ancak Göksu’ya rağmen tüm engeller aşılarak “HAYIR” çalışması şölen havasında yapıldı.
 
CHP Esenler İlce Başkanlığının günler öncesinden Esenler Kaymakamlığına ve İlce emniyet müdürlüğüne cumhuriyet meydanında sine vizyon gösterili referandum için hayır çalışması yapacaklarını bildirmişti.
 
Gerekli yazışmalar yapılmasına rağmen CHP’nin aracı Esenler zabıtaları tarafından alana sokulmadı. Alana girişine izin verilmeyen araç saatlerce cadde üzerinde bekletildi. İlce Başkanı Bülent Ütebay ve İl başkan yardımcısı Aksal Örüklü çok sayıda partililerle birlikte aracın alana giriş yapmasına engel çıkaranlara tepki gösterdiler. Tepkilerin büyümesi üzerine olay yerine emniyet yetkilileri geldi.
 
İlce Başkanı Bülent Ütebay
telefonla önce belediye başkan yardımcıları ile yaptığı görüşmeden bir sonuç alamadı. Daha sonra belediye başkanı Göksu’yu telefonla arayarak aracımızın Cumhuriyet Meydanına girmesinin neden engellendiğini sordu. Ütebay, Göksu’ya tepki koyarak; “bu bir referandum çalışmasıdır, ülkemizi ve ülke insanımızı ilgilendiren böyle bir meselede halkımıza bilgi vermek hepimizin görevidir. Bizler gerekli yazışmalarımızı yapmamıza rağmen engel olmanız etik değildir, ben aracımızın alana girmesini istiyorum” dedi. Ancak belediye başkanı bu uzun telefon trafiğinde bildiğini okumaya devam etti. Bana sizin bu alanda böyle bir çalışma yapmanıza asla müsaade edmeyeceğiz, gidin başka bir yerde çalışmanızı yapın dedi. Bu sefer Kaymakamımızı aradık ve gerekli talimatların verilmesi üzerine aracımızın cumhuriyet meydanına girmesine onay verildi. Bu alanlar halkın ortak alanlarıdır, belediye başkanının böyle bir uygulama ve böyle bir tutum içinde olması demokratik değildir, adil değildir” dedi.

 

 
 


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli