CHP Adına Konuşan Usta Parti Suçumu İşledi?

CHP Adına Konuşan Usta Parti Suçumu İşledi?

CHP Esenler ilçe Başkanı ve yönetim Kurulu’nun Belediye Meclisi Başkanlığına şikayet ederek, partisi adına konuşamaz kararı aldırdıkları CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta, aralık ayı ikinci bileşiminde söz

CHP Adına Konuşan Usta Parti Suçumu İşledi?
 

CHP Esenler ilçe Başkanı ve yönetim Kurulu’nun Belediye Meclisi Başkanlığına şikayet ederek, partisi adına konuşamaz kararı aldırdıkları CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta, aralık ayı ikinci bileşiminde söz alarak partisi adına konuştu.
 
CHP’nin yasaklı meclis üyesi yaptığı bu konuşma, CHP ilçe başkanı ve yönetimi tarafından nasıl karşılanacak, bir fezleke hazırlanıp hazırlanmayacağını bekleyip göreceğiz. CHP’yi ve CHP Meclis üyesini AKP’lilere şikayet eden ilçe başkanı Ütebay, böyle davranan ve AKP’lilere şikayetini yapmasına rağmen CHP adına konuşan Usta’yı tekrar disipline verecek mi?
 
İşte Usta’nın yaptığı o konuşma…
Usta1934’de Kadınlara bu hakkı sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Bu hak verilirken başörtüsü veya türban diye bir tartışma yaşanmadı. 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasayı kabul ederek, Türk kadınına yasalar önünde erkeklerle eşit haklar verilmiştir. Bu karar, bugün gelişmiş olarak gördüğümüz pek çok Avrupa ülkesinden daha önce verilmiştir. 1930 belediye seçimleri kadınlara, seçimlere katılma belediye meclis üyesi olma, seçimlerde aday olma hakkını sağlaması nedeniyle oldukça büyük önem kazanmış ve dikkat çekmiştir. Ömer Başkanın bahsettiği ve meclisten atılan hanım efendi ABD vatandaşıdır, ABD çıkarlarını sonuna kadar savunacağına dair yemin etmiştir. O bayanı savunanlar, TBMM ye sokmaya çalışanlar bugün FETÖ’dan yargılanıyor. Birilerini savunurken sonradan pişman olmamanız için sizleri uyardık, uyarıyoruz. Merve, o gün başörtüsünü istismar etmek için görev üstlenmiş. ” dedi.