CHP, AKP Elele -Albatros Parkı Ranta Açıldı

CHP, AKP Elele -Albatros Parkı Ranta Açıldı

Büyükçekmece Belediyesi Meclisi’nde, bir yıl kadar önce Temmuz-2015 de yapılan toplantısında, Albatros Parkı'na otel yapma girişimi teklif AKP’lilerin 12 ret oyuna karşın, CHP’lilerin18 oyu ile kabul edilmi?

CHP, AKP Elele -Albatros Parkı Ranta Açıldı

 Büyükçekmece Belediyesi Meclisi’nde, bir yıl kadar önce Temmuz-2015 de yapılan toplantısında, Albatros Parkı'na otel yapma girişimi teklif AKP’lilerin 12 ret oyuna karşın, CHP’lilerin18 oyu ile kabul edilmişti. CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin istediği plan değişikliği, 19 Kasım 2015 tarihli İBB Meclis gündemine geldi ve ret etildi.

Haziran ayı meclis gündemine yeniden getirilen planlarda, yüzde 40 olan konut alanı yüzde 60’a çıkarılarak, yüzde 60 olan turizm alanı ise yüzde 40’a düşürüldü
.Büyükçekmece Belediyesi'nin Serdar Bilgili'nin otel projesinin arkasına takıp plan tadilatı için başvurduğu Albatros Parkı'na otel yapma girişimi ilçe meclisinden geçmesine rağmen İBB'den dönmüştü.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Albatros Parkı'ndaki ağaçlan da otel için kestiğinden dolayı büyük tepki almıştı.


CHP’nin kurşun askerlerinden “RET”

CHP İBB Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayına sunulan söz konusu plan değişikliğine evet oyu vermek için “grup kararı” aldı. Ancak, CHP’li 3 meclis üyesi, grup kararına karşın, söz konusu plan değişikliğine ret oyu verdi. CHP’nin kurşun askerlerinden Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu ve Ferhat Epözdemir’in grup kararına karşı çıkarak ret oyu vermeleri CHP’liler tarafında “kendi takdirleridir” denilerek geçiştirildi.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantılarını Cuma günü oldukça yoğun bir gündemle tamamladı. Çoğunluğunu imar dosyalarının oluşturduğu pek çok rapor kabul edildi. Bu raporların en dikkat çekicilerinden biri, CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nden gelen imar planı değişikliyle ilgiliydi. Çevrecilerin ve Büyükçekmece’de yaşayanların direnişine neden olan Albatros Parkı ile ilgili imar planı değişikliği geçen yıl aralık ayında da İBB Meclisi’ne gelmiş ancak kabul edilmemişti.

CHP-AKP anlaştı, oy çokluğu kazandı
Mülkiyeti Büyükçekmece Belediyesi’ne ait Albatros Parkı arazisi ile mülkiyeti Serdar Bilgili’nin şirketlerine ait Büyükçekmece kıstağı yakınındaki parsellerle ilgili imar değişikliği planı İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. CHP’li 3 üyenin ret oyu vermesi üzerine AKP grup Başkanvekili Temel Başalan, “Toplantı öncesinde bu raporun oybirliğiyle kabul edilmesi konusunda gruplar anlaşmıştı. Şimdi bu dosyaya neden karşı çıkılıyor” diye sordu.

AKP’nin itirazı üzerine söz alan CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, “Bizim bu dosyaya evet oyu vermemiz konusunda grup kararımız var. Bu konuda bir değişiklik yok. Ret oyu veren üyelerin ise kendi takdirleridir” dedi.  Bunun üzerine İBB Meclisi Başkanvekili Ahmet Selamet, “Hüseyin Sağ, Esin Hacıalioğlu ve Ferhat Epözdemir’in muhalefetiyle dosya oy çokluğuyla geçmiştir” dedi ve bunu meclis kayıtlarına geçirtti.

Grup kararına karşın, kendi partilerine ait bir ilçeden gelen plan değişikliğine ret oyu veren söz konusu meclis üyeleriyle ilgili olarak nasıl bir disiplin süreci işletileceği merak ediliyor. Verilecek cezanın uyarı, kınama, geçici ihraç ve ihraçtan biri olabileceği belirtildi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli