ÇATAR: İKTİDAR OLUŞTURDUĞU DİKTA REJİMİNİN GEREĞİNİ YAPTI

ÇATAR: İKTİDAR OLUŞTURDUĞU DİKTA REJİMİNİN GEREĞİNİ YAPTI

Esenler Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurul üyesi Turgut Çatar: Dün Çağlayan adliyesinde tam bir hukuk garabeti yaşadık. İktidar oluşturduğu dikta rejiminin gereğini yaptı ve milyonlarca kişinin y

Ülke tarihimizde görülmemiş en büyük sıkıntıları yaşıyoruz. İnsan haklarının, yargının ve adaletin tamamen ortadan kaldırıldığı, yağma ve dalan düzeninin kurulduğu zor günler yaşıyoruz ve daha büyük zorluklar bizleri bekliyor.

Gezi kararı; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye vurulan prangadır… Gezi halk hareketidir, özgürlüklerin ve yeşilin korunması, insanın insanca yaşam hakkının hareketidir. Gezi, ortak yaşam alanlarının işgaline ve yağmalanmasına engel olanların, direnişi, anayasal düzeni sahiplenen yurtseverlerin vicdanı ve sesidir.

“Osman Kavala ve Gezi Dayanışmasına verilen ceza korkunun eseridir, verilen ceza hukuka aygırıdır ve aydınları, yurtseverleri, devrimcileri, tam bağımsızlık diyenleri susturmak ve sindirmektir, demokratik taleplere pranga vurmayı hedeflemektedir.

Korkuyorlar, korktular, yanlışa direnen, sesini yükselten halktan. Gezi’yi de arkadaşlarımızı da sonuna kadar savunacağız!...karara tepkimiz var, sesimizi yükseltmenin zamanıdır, “bu daha başlangıç mücadeleye devam” kararlılığı ile birlik ve beraberliğimizi genişleterek, mücadeleye devam edeceğiz” dedi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli