ÇATALZEYTİN'DE ÇEVRECİLERİN HES ZAFERİ

ÇATALZEYTİN

KASTAMONU İDARE MAHKEMESİ, ÇATALZEYTİN’DE YAPILMASI PLANLANAN HES PROJESİNİ İPTAL ETTİ.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

ÇATALZEYTİN’DE ÇEVRECİLERİN HES ZAFERİ

KASTAMONU İDARE MAHKEMESİ, ÇATALZEYTİN’DE YAPILMASI PLANLANAN HES PROJESİNİ İPTAL ETTİ.

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde yapımı planlanan Yunuslar Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) Projesi’ni engellemek için çevrecilerin verdiği mücadele zaferle sonuçlandı. Kastamonu İdare Mahkemesi, 17 ay önce açılan davayı karara bağlayarak, projeyi iptal etti.

Kastamonu Valiliği’nin “Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna gerek yoktur” diyerek izin verdiği projeye karşı çıkan çevreciler tarafından oluşturulan Çatalzeytin Aşıkları Çevre Platformu HES mücadelesini mahkemeye taşıdı. Platform tarafından 17 Ekim 2010 tarihinde Kastamonu İdare Mahkemesi’nde projenin iptali için dava açıldı. Mahkeme heyeti, 3 Haziran 2011 tarihinde projenin yapılması planlanan Akçay mevkiinde keşif yaptı.

Çatalzeytin li çevreciler, Akçay HES’in zararlarını Çatalzeytin, Ankara ve İstanbul’daki toplantıların yanı sıra doğa yürüyüşü ile de sürekli gündemde tutarak mücadelesini sürdürdü.

Davayı karara bağlayan Kastamonu İdare Mahkemesi’nin HES projesini iptal etmesi çevrecileri sevindirdi. Çatalzeytin Aşıkları Çevre Platformu Başkanı Emin Türkay Öztürk,  “Çatalzeytin doğasını koruma mücadelemizde başarıya ulaştık. Bu mücadeleyi doğa yürüyüşüyle, halkı bilgilendirme toplantılarıyla Çatalzeytin’de, Ankara ve İstanbul’da sürdürdük. Akçay Deresi bizim her şeyimiz, olmazsa olmazımız. HES mücadelemiz sonuna kadar sürecek. Çatalzeytin doğasına sahip çıkacağız. Avukatımız Yakup Şekip Okumuşoğlu’na ve Çatalzeytin çevre dostlarına, doğayı seven herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 Emin Türkay ÖZTÜRK Çatalzeytin / KASTAMONU



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli