CANIM ÇOK SIKKINNAMUSUN VE ŞEREFİN ÜZERİNE YEMİN

CANIM ÇOK SIKKINNAMUSUN VE ŞEREFİN ÜZERİNE YEMİN

15 yıllık tek parti yönetimindeki yolsuzluk ve talanı görünce tek adamın yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum... Bugün arabada ilerlerken radyoda kanalları karıştırdığımda bağıra bağıra ve öfkeli b

CANIM ÇOK SIKKIN…NAMUSUN VE ŞEREFİN ÜZERİNE YEMİN

15 yıllık tek parti yönetimindeki yolsuzluk ve talanı görünce tek adamın yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum... Bugün arabada ilerlerken radyoda kanalları karıştırdığımda bağıra bağıra ve öfkeli bir ses duydum. Bu ses tahmin edeceğiniz gibi Cumhurbaşkanı’na aitti. SETA adlı devlet destekli sözüm ona sivil vakıfın düzenlediği toplantıda konuşuyordu. Kan beynime fışkıra fışkıra dinledim.
 
Kaldı ki ben hiç sevmediğim Amerikan emperyalizminin temsilcisi ve siyasal islamın o makamdaki ilk destekçisi Turgut Özal konuşurken bile bu kadar sinirlenmiyordum. Cumhurbaşkanı Ana Muhalefet Partisine çatıyordu. Bir an için düşündüm. “Madem tutmayacaktın tarafsızlık üzerine neden namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Sizin anlayışınıza göre yemin kutsal değil mi? YSK neden görevini yapmaz. Diplomanın gerçek olup olmadığını sorgulamaz. Hatip Dicle seçildikten sonra siz değilmiydiniz mazbatasını iptal eden. Ya da Anayasa Mahkemesi siz ne iş yaparsınız?
 
Anayasanın Cumhurbaşkanının tarafsız olacağı ilkesi ihlal ediliyor. Sizin yapacak bir şeyiniz yok mu? Unutmuştum siz zaten iliksiz cübbelerinizi onun karşısında düğmelemeye çalışıyordunuz.” Tek parti döneminde CHP il başkanları valiymiş. “Çok doğru söylediği gibi tek parti döneminde CHP İl Başkanları Valilik görevlerini de üstleniyordu. Bu gün baktığımızda yanlış gözükebilir. Ama 70-80 öncesinin şartlarını bu günkü değerler ile değerlendirmeye çalışırsan komik olursun. O zaman başka parti ve seçenek yoktu. Halk arasında çok güzel bir söz vardır. İFLAS ETMİŞ TÜCCAR ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRIRMIŞ.”
 
Teoride parlamenter sistem, monarşiye ve totaliritizime karşı verilen mücadelenin ürünüdür. Avrupa ülkelerine baktığımız zaman pek çoğunda kralların ve kraliçelerin olduğunu görüyoruz. Japonya, Tayland gibi dünyanın başka yerlerinde de benzer durumlarla ile karşılaşabiliyor. Tabi birileri çıkıp, 'efendim bu monorglar semboliktir. Oralarda parlamenter demokrasi vardır' diyecektir. Bir ülkede kral varsa kraldır, kraliçe varsa kraliçedir. Ülkenin yönetiminde söz sahibiymiş. “Evet, Avrupa da İngiltere, Danimarka, Hollanda, Belçika, Norveç, İspanya, İsveç’in de aralarında bulunduğu 12 ülkede monarşi var. Ama hiçbir yerde kral ya da kraliçe meclisin iradesinin üzerinde değildir.
 
Yani Cumhurbaşkanlığı sistemi krallıktan daha kötü her yetkiyi tek kişinin elinde topladığı bir yönetim tarzı olarak önümüze konulmaktadır.” Meclisin denetim yetkisinin kaldırılmasının yalan olduğunu ve halkın denetiminin 5 yıl sonra yapılacak seçimde olacağını, meclisteki gensoruların sistemi tıkadığını söyledi. “Halk zaten demokratik sistem içerisinde yani yaklaşık 100 yıla yakın süredir erken seçimler hariç her 5 yılda bu denetim yetkisi kullanmaktadır. Bunu halka verilmiş bir lütuf gibi göstermek halka hakarettir. Şuan ki sisteme göre seçilmiş milletvekilleri kendisini seçen halk adına yürütme yetkisini kullananları denetlemektedir. Zaten bu anlayışın denetimden ne kadar korktuğunu Sayıştay’ın çalışmalarının ve raporlarının açıklanmasının engellenmesinden görmekteyiz.”
 
İşiniz gücünüz Tayyip Erdoğan. Tayyip Erdoğan, baki değil, fani ya. Benim 16 Nisan'a dahi çıkacağıma dair bir garanti var mı? “Aslında konuşmasındaki doğru tek ifade bu kısım. Bizim sorunumuz RTE değil. Bu yetkiler kime verilirse verilsin ülke açısından felaketin başlangıcıdır. Bu yetkiler yokken 15 yıllık tek parti yönetimindeki yolsuzluk ve talanı görünce tek adamın yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum.” PKK, Kandil, FETÖ HAYIR diyormuş.Ana muhalefet de onlara uymuş HAYIR diyormuş. "Unutmuşsunuz milli görüşünüzün temsilcisi eski yoldaşlarınız Saadet Partisi de HAYIR diyor. Bu arada İŞİD tarzı yapılanmalar da Evet diyor." Aklımda kalanlar bu kadar. Bir de neden bu kadar bağırıyor ve "ya" veya "yahu" kelimelerini çokça kullanıyor. Bu da ayrı bir soru işareti. Halkımıza diyorum ki
çok bağıran haklı değildir. Unutmuşum gümüş yüzük ne oldu? Bu neden ile HAYIR... HAYIR... HAYIR... Bin defa HAYIR…


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli