CAN GÜVENLİĞİM YOK!

CAN GÜVENLİĞİM YOK!

Esenler Belediyesi’nin 2011 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nde kavga çıktı. Çıkan kavgada hakaretler havada uçuştu. HAS Parti meclis üyesi, gelişen bu ol

7-24 Esenler Haber / Hüseyin KOÇ

CAN GÜVENLİĞİM YOK!

Esenler Belediyesi’nin 2011 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nde kavga çıktı. Çıkan kavgada hakaretler havada uçuştu. HAS Parti meclis üyesi, gelişen bu olaydan sonra yerel basına sitem dolu açıklamalarda bulundu ve Esenlerde benim ve ailemin,çocuklarımın can güvenliğinin olmadığını söyledi.

Kocaman, “İyi ki mecliste siz, basın mensupları vardı. Görüşmelere şahit oldunuz. Ya bizden olacaksınız ya bizim dediklerimizi yapacaksınız ya da susacaksınız anlayışında bir mecliste çalışıyoruz.

Beni En Çok Üzen Meclisteki Arkadaşlarım Oldu
Beni en çok üzen meclisteki diğer arkadaşlarım oldu. Ne üslup ne de yöntem olarak kabul edilmeyecek bir mutabakatta olmalarıydı. Yıllardır meclis üyeliği yapıyorum. Esenler’ in ve Esenlerliler’in yarınlarını konuşulduğu bir konuda böyle karar alanların yarın tabanlarına nasıl hesap vereceklerini de merak ediyorum.
Bu arkadaşlarım şunu iyi bilmelidirler ki, faaliyet raporları belediyenin bir yıllık sürede yapmış oldukları hizmetlerin belgesidir. Öncelikle bu hizmetleri ve raporları hazırlayan belediye başkanı konuşur sonrada muhalefet bu faaliyeti değerlendirir. Övülecek olan kısımlar övülür, eleştirilecek olan kısımlar da eleştirilir. Sonrada belediye başkanı tekrar söz alır, endişeleri giderme adına söz alır, görüşlerini siyasi partilere sunar.

Bu Neyin Anlaşmasıdır
Şimdi buradan soruyorum. Belediye başkanından önce konuşanlar ne adına konuştular? Hangi meseleyi çözmek veya övmek için konuştular? Neyin sorgulanmasını yaptılar? Bu neyin anlaşmasıdır? Böyle bir oyuna nasıl geldiler? Üstelik bu yanlışları yapanlar tecrübeli kişilerdir; öyle biliyoruz öyle görüyoruz.

Göksu Arkamdan Laf Etmiş
Esenler’de yıllarım geçti. Burasının çamurunu, tozunu, toprağını ve bütün zorlukları bu insanlarla bir arada yaşadım. Göksu arkamdan bir laf etmiş. ‘Şunun bunun oylarıyla seçildi’ diyor. Burhan Kocaman tepeden gelmedi, halkın oylarıyla seçildi. Tayyip’in yüzü suyu hürmetine oy almadım. Ömrümde kimseye yalan söylemedim. Kimsenin hakkını yemedim, yedirmemek için de mücadele ettim. Birçok tehlikeye ve olumsuzluğa rağmen bu mücadeleye devam ettim ve edeceğim.
Buradan söylüyorum, ben başkandan sonra konuşmaya kararlıydım. Şayet, beni orada konuşturmasaydılar Dörtyol Meydanı’nda bu faaliyet raporunu Esenler halkına anlatacaktım. Birileri meclisin ne olduğunu bilmiyor. Meclis Başkanı bize bu önemli konu için 5 dakikalık konuşma süresi veriyor. Bu kararı kendisi alacak cesarette değildir. Kendisine soruyorum: kukla değil de nesin? Yine Meclis Başkanı’na sormak istiyorum: ’grubun kaç kişiden kurulduğunu bilmeyecek kadar cahil misin?’ Meclis Başkanı önceden böyle değildi. Kendisini tanıyamaz durumdayım, kendisine bir meclis başkanlığı verilince kendisini kaybettiğini görüyorum.
 
 
Kendisi Kul Olmuş
Meclis Başkanı’nı eleştirenlere karşı birçok ortamda karşı çıktım. Ama yanılmışım. Eleştirenler haklıymış. Kendisi kukla olmuş. O’na sesleniyorum: ‘Sel gider kumu kalır’.
Bugünkü mecliste olanların %80’i siyaseten Esenler’de bulunuyor. Siyasi hayatları bittiğinde hiçbirini Esenler’de göremezsiniz. Birol Hacıoğlu şunu unutmasın: yine Esenler’de biz kalacağız ve yüz yüze bakacağız. Kendisi bizler gibi Esenler’in çamurunda çalıştı; sıkıntıları, dertleri bu insanlarla bölüştü. Onun için diyorum: ’Onlar gider, biz yine başbaşa kalırız.’
 
Beni Konuşturmak İstemiyorlar
Beni konuşturmak istemiyorlar. Biliyorlar ben belgesiz konuşmam. Adaletsiz işler de yapmam. Ama bunlar beni görünce kimyaları bozuluyor. Belediye Başkanı bana belediye binası yerini de sen bul diyor. Benim Allah yardımcımdır. Yapılan işlerin belgesi benim elimdedir. Esenler halkı beni seçmiş ve bana görev vermiş, hakkımı savun demiş. Hz. Ali’nin şu veciz sözünü duysunlar: ’Haksızlıklar karşında susan dilsiz şeytandır.’ Ben dilsiz şeytan olamam. Haksızlıkların üstüne sonuna kadar gideceğim. Sonucu ne olursa olsun bana bu insanlar güvendikleri için bu görevi vermişler. Konuşmamda yapılan haksızlıkları belediye başkanına sordum ama meclis sıralarından kendini bilmez birisi ukalaca bir şekilde ‘terbiyesiz’ deme hakkını nereden aldı?

Bakın, Birlik mahallesindeki yer kültür alanıdır. Bunu değiştirme şansları yok. Bunlar oradaki yer sahibine para ödemek için planlarda değişiklik yaparak kat ittifakı yapmak istiyorlar. Kat ittifakını yaparak, bu insana 9 trilyon lira ödediler. Bu para halkın parasıdır. Bu arsa 2 bin metre karedir ve hali hazırda inşaat yapım aşamasında olan bu yerin, yapılan bütün masrafları da belediye kasasından çıkmaktadır. Burası için soru önergesi verdim fakat cevap alamadım. Bunlar herkesi susturmuşlar, yıldırmışlar ve korkutmuşlar. Mahkeme açmaya bile cesaretimiz yok. Bu gelişmeleri Esenler halkına anlatmak için birçok tehlike ile karşı karşıyayım.

Esenler’de Yanlış ve Adaletsiz İşler Yapılıyor
Esenler’de yanlış ve adaletsiz işler yapılıyor. Atışalanı köprü ayağında Bilginler’in binasını kamulaştırmak için metre karesine bin liradan fiyat biçiyorsunuz. Biraz aşağıdaki binalara 800 lira ödüyorsunuz. Hatta dörtyoldaki Dedeoğlu Dispanseri’nin metre karesini 1400 liraya kamulaştırıyor. Belgeleri bende ve Esenler Belediyesi’nde…  Peki, kültür merkezi yapmak istediğiniz Birlik mahallesindeki yeri kamulaştırmak için 1/5000’lik planları değiştirmeye çalışıyorsunuz. Niyetiniz burayı kültür ve ticaret alanı yapmak. Vatandaşlarla ticaret diye anlaşıyorsunuz. Vatandaşın burada bir suçu yok. Siz burada oyuna gelmeyeceksiniz. Esas çarpıklık 2 bin metre kare arsaya 9 trilyon ödeme yapmak istemenizdir. Yani, metre karesine 4500 lira vermenizdir. Esenler’in merkezinde 1500 liraya kamulaştırma yapacaksınız, Birlik mahallesinde metre karesine 4500 liraya kamulaştırma yapacaksınız. Burada birşeyler olmadığını kim bana söyleyebilir. Tekrar diyorum, istimlak edilen bu yerlerin belgesi elimdedir.
Bu gelişmeleri konuştuğum zaman asparagas diyorlar. Hastane yapılacak yer bir başka olay… Buraya ortak olan kişiyle görüştüm. Bu kişi ‘ben buraya ortak olacağım’ 5 milyon liraya anlaştık 100 bin dolarda kaparo verdim bende diyorum oranın ederi 5 milyon liradır. Çünkü orayı siz bina olarak almamalıydınız. Bina depreme dayanıklı değil. Hastane yapımına da uygun değildir. Buraya arsa ve enkaz bedeli vermeliydiniz. Verdiğiniz para 5 milyon lira olmamalı idi. Kamu yararını düşünüyorsanız

5 Milyonluk Yere Neden 8.9 Milyon Verdiniz
Pazarlığı da böyle yapmalıydınız. Benim kuşkularım var pazarlık rantiye pazarlığı yönünde olmuştur. Burayı almaya çalışan vatandaş vazgeçince belediye buraya talip oluyor. Tabii ki bize hastane lazım ama 5 milyon liraya alınacak yere siz kalkıp 8.9 milyon lira vermekle devleti zarara sokmuş olmuyor musunuz? Ben halkımı ve devletimi kimseye soydurmam

Esenler Halkına Bir Gol Atıldı
Bu paraya esenlerde 9000m yer ala bilirdiniz. Büyük şehir Esenlerde merkezi merkezde 1000 liraya istimlak yaparken buraya bu parayı ödeyenlerden hesap sormak şovmenlik mi oluyor. Burada büyük bir yanlış yapılmış. Daha sağlıklı bir hastane ve aynı zamanda sıfır bir hastane daha geniş alanı olan hastana bu para ile Esenler halkına yapıla bilirdi.

Benim Can Güvenliğim Yok
Esenler halkına bir gol atıldı. Şimdi kürsülere çıkıp karton parçalarını gösterenler mi şov yapıyor yoksa kul hakkını savunanlar mı şov yapıyor? Biz hizmete karşı değiliz. Kaldı ki başkana en çok destek verenlerden biriside ben olmuştum. Sizde kocaman parti değiştiriyor diye manşet atmıştınız. Bunların doğrularını söylerken iyi yanlışlarını söylerken kötümü oluyorum. Ben yanlışa yanlış, doğruya da doğru söylerim beni kimse susturamaz. Bütün bunları kürsülerden söylediğim zaman belediye başkanı ile Birol Hacıoğlu beni fanatik bir topluma karşı hedef gösterdiler. Benim şu anda can güvenliğim yok başıma herhangi bir şey gelirse sorumlusu da bu arkadaşlardır.

Bana Siyaset Yapma Diyorlar
Ben yarın Esenler halkının haklarını savunursam başıma ne geleceğini bilmiyorum. Bana açıkça siyaset yapma meclis üyeliği yapma diyorlar. Herşeyi biz yapacağız diyorlar. Ben bu gelişmelerin takdirini Esenler halkına bırakıyorum. Bundan sonraki süreçte görüşlerimi ve Esenlerdeki gelişmeleri belgeleyerek dört yol meydanında halkıma açıklayacağım.

Belediyeyi 49 Trilyon Lira Borçlandırdılar
Büyük şehir Belediyesinin yaptıklarıyla övünenler aynı zamanda belediyeyi 49 trilyon lira borçlandırdılar. Bundan sonra kendilerine önergelerle soracağım. Encümen kararlarını kendilerinin açıklamasını isteyeceğim. Gerekirse mahkemelere başvuracağım. Alınan kararları kamuoyu ile paylaşacağım tüm bu gelişmeleri yerel ve ulusal basın huzurunda açıklayarak Esenler halkının bilgisine sunacağım. Tekrar söylüyorum benim Esenlerde can güvenliğim yok.

Benim Esenlerde can güvenligim yok
Başıma ne geleceğini bilmiyorum aileminde başına bir şeyler gelecek diye  endişeliyim. Belediye Başkanı ve Birol Hacıoğlu onun anlını karışlayın söyleyerek açıkça beni hedef gösteriyor. Verilmek istenen bu mesajı Esenler halkına buradan duyurmak istiyorum beni açıkça tehtit eden bu söylemi herkesin duymasını istiyorum. Beni mecliste linç etmek istediler. Ama sağduyulu iyi niyetli arkadaşlarımdan Remzi Doğana, Ekrem Acara ve CHP eski İlçe Başkanı Şuayip Vardar’a ve bunların yanında birkaç arkadaşıma teşekkür ediyorum.
 
Beni Hemşerilerimle Karşı Karşıya Getirmesinler
Beni Malatyalı hemşerilerimle kimse karşı karşıya getiremez. Kendilerine hodri meydan diyorum. Bunlar beni kıskanıyor ve rakip görüyor. İrileri gibi ben alkış delisi değilim. Esenler halkının çıkarlarını korumak için seçilen biriyim ve Esenler halkının hizmetindeyim. 81 vilayetin oyu ile seçildim. Birileri gibi şoveniz değilim. Esenler halkının çıkarlarını korumak için seçilen biriyim. Mecliste yapılanları ne belediye başkanına nede meclis başkanına yakıştıramadım. Beni nezaketle dinleyip cevap vermeleri gerekiyordu. Orada 30 kişiye karşı bir kişi idim. İnsaf diyorum Allah’tan korksunlar diyorum. ”
 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli