ÇAĞLAYAN: RUSLARI TRABZON'DAN KOVDUK- DEFETTİK

ÇAĞLAYAN: RUSLARI TRABZON

İstanbul Trabzon Federasyonu organize ettiği Trabzon’un Kurtuluşunun 104. Yıldönümü panelini Federasyon merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirdi. Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 104. Yıldönü

İstanbul Trabzon Federasyonu Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunu 104. Yıldönümünü Federasyon merkezinde düzenlenen panelle katılımcılar belgeleri ile anlattı. Panele siyasetten, bilim insanına, sanatçıdan gazetecilere kadar ve Trabzonlu fahri hemşeriler katıldılar, hem Trabzon’un kurtuluş tarihini hem de Trabzon’a övgü dolu sözlerle tarihin derinliklerine indiler ve günümüzde yapılması gereken neyse birlik içinde yapılmasına söz verdiler.

“TRABZON’UN KURTULUŞU SÖZÜNE KATILMIYORUM. RUSLARI DEFETTİK ”
Trabzon Sürmeneli İş İnsanı, Aynı zamanda İstanbul Trabzon Federasyonu Genel Başkan Dursun Çağlayan, “bugün bir arada olmamız ve burada bulunmamamızın nedeni Trabzon’umuzun 104. Yıldönümü kurtuluşunu anlamak ve anlatmak içindir. Ben Trabzon’un kurtuluşu sözüne katılmıyorum, bizler tarihimizde esir düşmedik ki kurtuluşumuz olsun, biz Rusları 104 yıl önce kovduk, Trabzon’dan defettik.

Esas bizim hatırlamamız gereken 1461
Fatih Sultan Mehmet'in Fethettiği Fethi’dir. Bu önemli günü anlı ve şanlı bir şekilde kutlamak her Trabzonlunun görev ve sorumluluğudur ama böyle olmuyor zaman zaman çok cılız kutlamalarla bu gün geçiştiriliyor. Sizlere söz veriyorum Federasyonumuz önümüzdeki yıllarda bu günü anlı ve şanlı bir şekilde kutlama programı hazırladı ve bu günü yoğun katılımla kutlayacağız. Bakın büyüklerimiz, “Rus işkâlını yapanlar biz bu bölgeye nereden düştük “ diye bize anlatırlardı. Bakınız bizler bugün yaptığımız çalışmalar gelecekte yapacağımız büyük kutlama programlarının bir provasıdır.  Bizleri yok saymaya kalkışanlar federasyonumuzun talep ettiği salonun tarafımıza vermemeleri yanı büyük salonları istediğimiz halde alamamamızı üzülerek söylemek istiyorum” dedi.  

Trabzon Federasyonu Genel Başkan Dursun Çağlayan’ın konuşmasından sonra Edebiyat tarihçisi Vehbi Vakkasoğlu, Doç.Dr Nurten Tümbek Tekeoğlu, Prof. Dr Aydın Ayan, Şahin Çakır, Trabzon’u ve Trabzon insanını ve tarihsel süreci belgeleriyle katılımcılara sunum yaptılar.

“ADNAN KAHVECİ BELGESELİ YAPACAĞIZ”
Trabzonlu Sinema sanatçılarından Haydar Şişman ve Harun Özdemir ise önümüzdeki günlerde çok önemli projelerle halkımızın karşısına çıkacaklarını ve Adnan Kahveci belgeseli hazırladıklarını, Gazeteci Bülent Şirin ise  104 yıl önce yapılanlara değil 104 yıl sonra Trabzon’a ne yapıldığına, ne gibi başarılar elde ettiğimize bakmamız lazım ve Trabzon’umuzu nerelere getirdiğimizle övünülecek bir söylediler…


İstanbul Trabzon Federasyonu Başkan ve yönetimi bugüne kadar emek veren, katkı sunan ve çalışmalarını özveri ile yapanlara plaket verilerek onure edildiler.     
 






  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli