ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNDA İLK ADIM ESENLERDEN

ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNDA İLK ADIM ESENLERDEN

ÇAĞDAŞLAŞMA YOLUNDA, ÇYDD'DEN KADINA ŞİDDETE HAYIR...

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin bugün Esenler belediyesi Kültür Merkezinde “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Sürecinde, Hukuki ve Psikolojik Önlemler” içerikli panel düzenlendi.

Panele katılım yoğundu, panelistler bu yoğunluktan memnun kaldılar. Panelin birinci bölümünde ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel,  Tiyatro Sanatçısı Sevinç Erbulak, Tiyatro Oyuncusu ve Yönetmen Serpil Temur,  Yönetmen ve tiyatro yazarı Hülya Karakaş ve Ev Kadını Hakime Araz katıldılar ve Panelde Kadınların geçmişten günümüze en büyük sıkıntılarının Kadına uygulanan şiddeti ve gelecekte kadının bu büyük sorundan nasıl kurtarılması üzerine uzun bir söyleşi yapıldı. İkinci bölümde ise, ÇYDD Fatih Şube Başkanı Avukat Saliha Esen moderatörlüğünde, Prof. Dr. Necla Arat kadına karşı şiddetin sürecini, Av. Nazan Moroğlu hukuki önlemler, Psikolog Neylan Özdemir’de psikolojik destek konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

Panelin açılış konuşmasında Prof. Dr. Aysel Çelikel Kadına şiddetin;  erkek ve kadın arasındaki eşitsiz güç dengesini bu adaletsiz dengenin kadınların gelişimine engel olduğunu değindi. Panelde verilen bilgilere göre Kadına Karşı Şiddet ile genel cinsel istismar ve tecavüz, dayak, yaralanma, öldürme gibi insan hakları ihlalleri de Türkiye de son yıllarda büyük artış oldu. Son 7-8 yıl içinde ülkemizde kadın cinayetleri %1400 oranında arttığını ve 2005’te 315 kadın öldürülürken, 2011’ın ilk 7 ayında 935 kadının şiddet sonucunda öldürüldüğünü söyledi.

Katılımcılar arasında önemli faaliyetlerinde bulunan ÇYDD eğitmenlerinden ve ÇYDD yaşamın Esenler ilçesinde yapılan etkinliklerde büyük emek harcayan Yasemin ERSOY da bu faaliyetlerin Esenler İlçesinde öncelikle başlamasında katkısı olduğunu katılımcılar tarafından, yapılan kulislerde gözlemledik.  



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli