Buruk Kutlama...

Buruk Kutlama...

7-24EsenlerHaber yerel basın emekçileri olarak Esenler'de Dünya Gazeteciler Gününü buruk bir şekilde kutluyoruz. Büyük üstadımız gazeteci Metin Göktepenin katledilişini bu vesile ile tekrar hatırlayarak

Ersel Aydoğdu/7-24EsenlerHaber

Buruk Kutlama...


7-24EsenlerHaber yerel basın emekçileri olarak Esenler'de Dünya Gazeteciler Gününü buruk bir şekilde kutluyoruz. Büyük üstadımız gazeteci Metin Göktepenin katledilişini bu vesile ile tekrar hatırlayarak hüzünlendiğimiz bugünde tüm basın emekçilerinin bu gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Yerel ve Ulusal basınımızın üzerinde hala örtülü bir sansür olduğunu izlemekteyiz. Bu günde basın kuruluşları üzerinde örtülü bir sansür olduğunu söyleyebiliriz. Bu anlamlı günde, sansürü kınıyoruz.
Yayın kuruluşları sahipleri aranarak gazetecilere ayar verilmekte, yerel kanallarda program yapanlar ise eleştiri yaptıkları için program yapmaları engellenmektedir. Bir yerel gazetede üyesi olduğu siyasi partiyi eleştiren bir makale yazan yazar hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin soruşturması açıldığını 104 yıl önce değil, bugün korku ve endişe ile izliyoruz. Bırakın iktidar mensuplarını muhalefet partileri de eleştiriye açık olmak yerine sansürcü bir yaklaşım içerisinde olmalarını zaman zaman görmekteyiz.