Burası Esenler

Burası Esenler

Beni ne kadar yorduğunuzun farkında mısınız?

 

 

 

 

 

 www.7-24esenlerhaber.com /HÜSEYİN KOÇ

Esenler başta olmak üzere İstanbul`un bütün ilçelerinin kültürel ve sosyo ekonomik durumunu bilim adamları ve akademisyenlerle birlikte İTO nun araştırmasında çıkan sonuca göre Esenler yaşanılabilir bir ilçe olmadığı gibi, en yoksul ilçeler sıralamasında yer aldığı tespit edildi.

Çıkan bu sonuca, bilime inanmayan sözde köşe yazarı biri yâda birileri içerlenmiş. Kendini; de araştırmacı ilan etmiş. Araştırma yapan bu kurum araştırılmalı demiş. BRAVO, BRAVO. Ve devam etmiş sizin son günlerde Esenlere gelmediğiniz anlaşılmaktadır.  Öğrenmek için Belediye sitesine bakmanız yeter, böyle diyor çokbilmiş araştırmacı. Tersi olsaydı AKP böyle söyleseydi evet yalan söylüyor diyebilecek miydiniz acaba?… İnanıyorum ki secde ederdiniz, sizi gidi yandaşlar.

Büyük araştırmacıya pes vallahi. Ben 40 yıldır esenlerde yaşıyorum.18 sene öncesini mumla arıyorum. O boş arazileri, hazine yerlerini, temiz havasını, bağlarını, bamyatarlalarını ve her şeyden çok insanı ilişkilerini özlüyorum. Bugüne bakıp içim sızlıyor, talan edilen, tahrip edilen, yok edilen o değerlere yazık edildi diye.

Bak ey beyin hücreleri gelişmemiş, evrimleşmeyen araştırmacı. Esenleri bu duruma getirenler 18 senedir Esenleri yönetmeye çalışanlardır, yerel yöneticilik yapanlardır. Önceleri gömlekçiydiler sonraları değişimci olduğunu söyleyenler bu durumun sebebi değilmi? Halen iş başında olanlar öncekilerin devamı siyası akrabası değiller mi?

Esenlerin kaderi Bedrettin Dalanla kötü yazılmaya başladı. Tekstil kent Atışalani köyünün merasıydı peşkeş çekildi. Kemer stadyumu diğer adı radyasyon istasyonunu kimler kurdurdu. Hal, otogar ve Başakşehir toprakları kimindi? AKP li Belediye Başkanları yani bu zihniyetin bu sistemim çocukları, yöneticileri, aldığı kararlarla buraları elimizden çıkarmadı mı?

Esenler değişti diyorsunuz. Sineması, tiyatrosu, kadın koruma evi, cem evi öğretmen evi gibi sosyal donatı alanlarının yapılmasını bırakın projesi bile yok. Böylemi değişti Esenler. Namı değer ilçem 87 bin yeşil kartlısı, EDİM sadaka dağıtan kurumu, en çok kömür dağıtılan Esenler tabiî ki yaşanılmazlar sıralanmasında sonuncu olmalıdır. İTO nun rakamları sen ve senin gibi düşünenleri, pardon düşünmeden zırvalayanları üzmüş olabilir ama Esenlerin gerçeği bu.

Esenlerde yapılan işler bize göre yanlıştır ama size göre doğru olabilir. Gel o zaman Esenleri bir gezelim. Halka hizmetmiş… Kemer stadının yanındaki basket sahası yıkılıyor Gebze den yandaş olan birilerine (go-kart) otomobil yarış pisti olarak veriliyor. GDO lu projelerle esenler tahrip ediliyor. Yine esenlerde ailece gidebileceğin bir yermi var? Bitişik ilçenin Ata parkına imrenerek bakmıyor muyuz?

EKM; ye Allah kimseyi düşürmesin salon kirası 8 bin lira, çay 1 lira olmuş beyler. Esenler halkına ait bu yerler ticarileşti. Ama biz alıştık, alıştırıldık. Yöneticiler dışarıdan, ticaret yapanlar dışarıdan. Ballı kaymaklı ihalelerde yandaşa, buranın kahrını çekenlere bir kabuk ekmek arasında kuru soğan yeterli. Yiyende yedirende memnun oh… Mutlu müreffeh Esenler. Yoksulu da, fakiri de şükürcü. Hesap soranı ise olmayan, gelen gideni sorgulamayan, yiyenin, yediği yanına kar kalan yerdir Esenler.

Yüksek gerilim hatları, şehir merkezinde kurulmuş baz istasyonları, havadan radyasyon yağıyor, imar planları yapılmamış, depremde kim sağ, kim öle, çarpık çurpuk sokakları. Ama daracık prestij yol çalışmaları, ramazan ayında har vurup harman savrulan, hesabı ise hiçbir zaman sorulmayacak, yığınların aç, işsiz olduğu yerdir burası.

Belediyenin sitesine değil de benim ilgi alanıma girmekle beni ne kadar yorduğunuzun farkında mısınız?  Yine bulmaca gibi yazdım öylemi?

 Hoşça kalın…    

          



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı