Bugün yaşananları hayvanlar bile yapmaz'

Bugün yaşananları hayvanlar bile yapmaz

Türkiye’de arka arkaya işlenen çocuk istismarı ve cinayetlerine tepkiler artarak devam ediyor. Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci, “Bugün yaşananları hayvanlar bile yapmaz, bizler bu gelişmeler kar?

“Bugün yaşananları hayvanlar bile yapmaz”
 
Türkiye’de arka arkaya işlenen çocuk istismarı ve cinayetlerine tepkiler artarak devam ediyor. Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci, “Bugün yaşananları hayvanlar bile yapmaz, bizler bu gelişmeler karşısında üzgünüz” dedi ve cezalar caydırıcı değil, idam cezasının getirilmesini istediğini söyledi.
 
Esenler ilçe Müftüsü Halil Şekerci, “yapılanlar çok kötü ve iğrenç, sözün bittiği yerdeyiz. Hayvanlar bile böyle bir kötülüğü yapamaz. Bakmaya bile kıyamayacağımız çocuklarımıza yapılan bu cinayete kimse sesiz kalamaz. Din adamlarının görevi, peygamberimizin çocuklara, kadınlara nasıl davrandığını ve esirlere nasıl davranırdı konusunu çok iyi anlatarak, doğru yolu göstermeliyiz. Peygamberimiz savaşta çocuklara, kadınlara dokunmayın demiştir ve zalimlere acımayın buyurmuştur.
 
İslami iyi bilen toplumlar kötülük yapmaz, yapmamalı. Yaparsa cezası caydırıcı olmalı, bu cezalarla yaşanan olayları önleyemeyiz. Çocuk cinayetlerine ve kadın cinayetlerine karşı planlayarak yapılan cezalar böyle geçiştirilmemeli. Bana göre idam cezası olmalı” dedi ve konuşmasına devam etti.  

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli