Bu okulda başörtüsü serbest! Atatürk büstü

Bu okulda başörtüsü serbest! Atatürk büstü

Esenler Fatih Mahallesi'ndeki Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesindeki Atatürk büstünün durumunu gören vatandaşlar, "Hani Belediye Başkanımız Göksu okullarımız eğitime hazır pankartları astır

Bu okulda başörtüsü serbest! Atatürk büstü…

Esenler Fatih Mahallesi'ndeki Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesindeki Atatürk büstünün durumunu gören vatandaşlar, "Hani Belediye Başkanımız Göksu okullarımız eğitime hazır pankartları astırmıştı. Gelsinler bu okulun eğitime hazır olup olmadığını görsünler." diyerek tepki gösterdiler.

Ülkenin inanan samimi insanları ile dalga geçiyorlar
Mahalle sakinlerinden bir vatandaş, ”Ben bu yaşıma kadar böyle bir anlayış ve zihniyet görmedim. Başta Esenler olmak üzere tüm ilçelerimizde Cumhuriyetimizle ve kurucuları ile bir hesaplaşma peşindeler, halkımızın sabrını zorluyorlar. Başta CHP olmak üzere tüm siyasiler, bu din ve eğitim istismarına soyunanların başörtüsü isteklerine tamam dediler, şimdilerde ise okullara ibadethane (mescit) taleplerine de eyvallah dediler. Beki bizlerin taleplerine ve değerlerine bunların bırakın evet diyerek saygı göstermesini, saldırı yapmasına kim dur diyecek. AKP zihniyeti yaptığı yanlışların iç ve dış politikada yaşanan çözümsüzlüğün üzerini örtmek için ortaokullarda ve liselerde başörtüsünü lisede ibadethane (mescit) açma zorunluluğunu ortaya atarak siyasi şov yapıyor. Adeta bu ülkenin inanan samimi insanları ile dalga geçiyorlar.

                                                  


Tek bir dini inancı ve bir mezhebi zorla öğretemezsiniz
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin de geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklikle her lisede ibadethane (mescit) açma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, ortaokullarda ve liselerde başörtüsünü serbest bırakan bir değişiklik daha yapılmıştır. Siyasi iktidar, yıllardır eğitimde yaşanan ve içinden çıkılmaz hale gelen sorunların üzerini örtmek için yine din ve inanç istismarı yaparak gündem yaratıyor. İç ve dış politikada yaşanan çözümsüzlüğün üzerini örtmek için bir kez daha başörtüsüne sarılarak dinimizi siyasallaştırıyorlar. 

Yıllardır demokratik, bilimsel ve laik eğitim isteyenlerin öncelikli talebi olan zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda adım atılmıyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, farklı inanç gruplarına tek bir dini inancın ve tek bir mezhebin zorla öğretilemeyeceğine hükmederken, AKP iktidarı bu konuda da yasa tanımaz tutumunu göstermiştir" dedi.


                                                                  

                                                                  


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli