Bu alan birilerine peşkeş mi çekildi?

Bu alan birilerine peşkeş mi çekildi?

Esenler Kemer Mahallesi Kışla Caddesi üzerindeki Esenler Belediyesi’ne ait tahminen 1170 metrekare alanın Kemer Life Sitesi’nin çitle çevirip özel mülkü gibi kullanması vatandaşlarının tepkisini ç


Mahalle sakinleri, planlarda çocuk oyun alanı olarak gözüken ve tapusu Esenler Belediyesi’ne ait olan alanın Kemer Life Sitesi tarafından çitle çevirip kullanmasına duyarsız kalan Fen İşleri Müdürlüğü’nü göreve davet ettiler.

Tüm platformlarda Esenler Belediyesi kişi başına düşen donatı alanlarının azlığından şikâyet ederken belediyeye ait böyle bir yerin halkın hizmetine açılmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.   



Kamu adına Esenler Belediyesi’nin açıklaması gereken sorular şöyle;


1-) Bu yerin tapusu Esenler Belediyesi’ne ait değil midir?

 2-) Bu alan planlarda çocuk oyun alanı olarak gözüküyorken neden sadece Kemer Life Sitesi sakinleri tarafından kullanılıyor?

3-) Bu alanla ilgili Esenler Belediyesi ile Kemer Life Sitesi Yönetimi arasında özel bir anlaşma mı var?

4-) Eğer var ise hangi şartlar da anlaşma yapılmıştır?

Mahalle sakinleri: Neden biz kullanamıyoruz?

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ve şikayetlerini dile getiren mahalle sakinleri şöyle konuştular;

“Bildiğimiz kadarıyla bu yer daha önce Kemer Life Sitesi’nin parsel sınırları içerisindeydi. Hatta Naci Ekşi döneminde komple bu alan yeşil alan olarak ayrılmıştı. Fakat bu yer yeşil alandan çıkarılarak imara açıldı. Şimdi bu yere ruhsat veren belediye neden terk işlemlerini yerine getirmedi. Bildiğimiz kadarıyla burası planlarda çocuk oyun alanı sınırları içerisinde gözüküyor. Bu yerin terki yapılmadan inşaat ruhsatı mı verildi? İnşaat sahibi ruhsatını alıp binayı bitirdiğine göre bu yerin terki belediyeye yapmış olması gerekiyor. O zaman bu yerin tapu sahibi Esenler Belediyesi’dir. Kemer Life bu yeri nasıl ve hangi hakla arka bahçesi olarak kullanıyor. Yoksa belediye ile özel bir anlaşma mı yaptılar. Varsa böyle bir anlaşma hangi şartlar altında yapılmıştır. Eğer anlaşma yoksa bu yer derhal halkımızın hizmetine sunulmalıdır.”


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli