Bu Mesleğin Fıtratı Artık Değişmeli!

Bu Mesleğin Fıtratı Artık Değişmeli!

Soma`da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, biraz olsun onuru olan, biraz olsun insanlıktan nasibini alan herkes için bir başlangıç olmalıdır.

Bu Mesleğin Fıtratı Artık Değişmeli!
 
Soma`da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, biraz olsun onuru olan, biraz olsun insanlıktan nasibini alan herkes için bir başlangıç olmalıdır.
 
Yaşanan bu gerçeklere rağmen AKP, Soma`da ki iş cinayetlerinin araştırılması için 6 ay önce Ana muhalefet partisinin verildiği bir önergeyi ısrarla gündeme almamış, Bu önergeyi 2 hafta önce reddedenler Soma`da ölenler için yas tutarak TBMM`de işlettikleri cinayetler için saygı duruşunda bulunmuşlardır.
 
Kaderci Başbakan ise "Bu mesleğin fıtratında ölüm vardır" diyerek yeni katliamları meşrulaştırmanın önünü açmıştır. Bu çağda yaşanan tüm olumsuzlukları kadere bağlayarak işin içinden kurtulmaya çalışmaktadır. 19`uncu yüzyıldan ve 20`inci yüzyıl başından örnekler vererek zihniyetinin 150 yıl öncesinde kaldığını gösteren Başbakan`a  21. yüzyılda olduğumuzu Taksim’de, ülkenin her yerinde hatırlatmaya çalışıldı. Ancak sistemin hâkim güçleri verilen mesajlara engel olmak için, binlerce, yüz binlerce kitlelere gaz oldu, faşist baskılar uygular oldular.
 
Başbakan ve iktidar her zamanki gibi bu seferde Soma’dan vaatler verdi, hesap soracağız dediler. Bizler bu filimi daha önceleri çok seyrettik, çok dinledik. Açıların dinmesi, yaraların sarılması vaatlerle olmaz. Ölenler yaşamları boyunca kulaklarınızı çinladan sesleri ise adalet istiyor uz’du. Yakınları da bundan sonra sizden ne sevgi, ne şefkat nede yaralarını saracağız diye bir beklendi içinde değiller. Topladığınız paraları da istemiyorlar. Onlar sizden adalet istiyor, ücretli köleliğe son vermenizi istiyorlar, geride kalanların emeklerinin özelleştirme ve taşeronlaştırma yolu ile sömürülmesini istemiyorlar. Yani Namerde değil Merde bile muhtaç olmadan emeklerinin karşılığını istiyorlar.
 
Sizler daha önceleri, Zonguldak’ta, Roboski’de, Maraş’ta, Sivas’ta, Reyhanlı’da, Esenyurt’ta yurdun birçok yerinde bu sistemin yanlışlıklarından dolayı, sermayedarların açgözlülüğünden dolayı, iktidarlarınızın adam kayırmacılığından dolayı işlemiş olduğunuz günahlarla bu acıları bizlere yaşattınız. Hemen arkasından sözünüzü tutamayacağınız vaatler, yerine getirmeyeceğiniz sözler verdiniz. Biz bunları asla unutmadık.
 
Biliyor musunuz? Ölen kardeşlerimiz saf, temiz, onurlu yurttaşlarımızdı. Ölen kardeşlerimiz alın derlerini dökerek yerin yüzlerce metre altında kilometrelerce galerilerde, hırsızlığa, yolsuzluğa bulaşmadan alın teri döktüler kömür tozu yuttular. Onlar, hayali ihaleler almadan, çocuklarına helal yoldan nafaka temini ve üç kuruş harçlık vermek, ailelerine bir ekmek parası götürmek için şehit oldular. Bazen de sizlerin verdiği boş hayalleri ile avundular.
 
Ya siziler ve sizlerin çocukları, bakın ne marifetliymişsiniz. Kurulan vakıflarla, vakıf arazilerini işgal ederek, denizlerde gemiciklerle, un fabrikaları ile ayakkabı kutularındaki paralar ile “ kömür varsa insanlarda ölecek” hakarete varan söylemlerinizle ciğeri yanmış gariplere
 Attığınız tekme ve yumruklarla öldüğünüzde ne ile anılacağınızı hiç düşündünüz mü?
 
Size bir hatırlatma; Geleceğimiz Gençlerin Hayallerindedir, bizim hayallerimizi yıktınız bari onların hayallerine dokunmayın. Yoksa yanarsınız.