Bu İktidar Derhal Başımızdan Gitmeli

  Bu İktidar Derhal Başımızdan Gitmeli

Esenler Rumelililer Derneğinin Nene hatun Mah. yeni kültür merkezinde düzenlediği konserde, MHP Merkez yönetim kurul üyesi Özcan Pehlivanoğlu ülkede yaşanan olaylar ve gelişmeler hakkında gazetemize açıklam



Bu İktidar Derhal Başımızdan Gitmeli
 
Esenler Rumelililer Derneğinin Nene hatun Mah. yeni kültür merkezinde düzenlediği konserde, MHP Merkez yönetim kurul üyesi Özcan Pehlivanoğlu ülkede yaşanan olaylar ve gelişmeler hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.
 
 Pehlivanoğlu” Genel Başkanımız Sayın Bahçeli, Milli ve manevi değerlerimizi kucaklayan, demokrasiye saygılı, çağdaş değerleri özümsemiş, laiklik ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, en azından bir iki yabancı dil bilen, Dünyada da Türkiye cumhuriyeti devletini temsil etme kabiliyetine sahip ve çoğunluk tarafından benimsenebilecek bir adayı hep birlikte ortaya koymamız gerektiğini söyledi. CHP Genel Başkanı da bu yaklaşıma olumlu baktı.
 
İktidar partisinin de destek vereceğini düşünüyorum
Benim düşüncemde, toplumu ayrıştıran, geren, çatıştıran bir seçimin yaşanmamasıdır. Bu seçimin siyası partiler seçimi de olmaması lazım. Ortaya çıkacak olan adayın ülkemizi kucaklayan ve değerlerimize sahip çıkan bir kişilik de olmasıdır. Sayın Bahçeli de çatı derken bunu kastediyordur. Böyle bir adayın ortaya çıkması için ana muhalefet ve muhalefet partileri bir araya gelerek değerlendirme yapmaları ve ortak bir aday çıkarmaları normaldir. Böyle bir adaya yalnız muhalefet değil iktidar partisine de oy verenlerin destek vereceğini düşünüyorum. Eskiden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük tartışmalar yaşanıyordu, iç ve dış müdahaleler oluyordu, şimdi bir ilk olacak Cumhurbaşkanını halk seçecek, yeni kutuplaşmalara yol açmadan bu işi tamamlamamız lazım. Siyasi partilerimizde bu konuda emek vermelidirler.
 
Kimsenin oyu kimsenin tekelinde değildir
Bülent Arınç’ın ortamı geren beyanlarını dikkate almamak gerek. Kendileri halkın iradesine ipotek koymak istiyor, kimsenin oyu kimsenin tekelinde değildir. Hiç kimsenin oyu da bir partiye ait değildir. Çıkacak olan aday vatandaşın desteğini alacak ve vatandaşı ülke menfaatlerine hizmet edecek olduğuna ikna edecekse oylara kim engel olabilir. AKP’liler bile böyle bir Cumhurbaşkanına oy verir. Onun için kimse oyları ipotek altına almak düşüncesinde olmasın, bu seçmen iradesine saygısızlık olur.
 
Türkiye Balkanlaşmaya Doğru Gidiyor
AKP iktidarda kalmaya devam ettiği sürece ve Sayın Başbakan bu tavrına devam ettiği sürece Türkiye Balkanlaşmaya doğru gidiyor. Balkanların çok iyi tahlil edilmesi lazım. Yakın ve uzak geçmişte Balkanlarda yaşananları bunlar bilmiyorlar. Burada yaşananları acılarıyla ve dökülen gözyaşları ile değerlendirmelidir. Buradaki ıztırapları kimsenin yaşamasını istemiyoruz. AKP’de demokrasi yok tek adamlık var. Başbakan ne derse o olur kimsenin sesi çıkmaz, itirazı olmaz.
 
TBBB Yapılanları Kınıyoruz    
Danıştay’ın kuruluşunun 146. yıldönümünde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun konuşmasına tepki gösteren Başbakan Erdoğan salondan ayrılması devlet geleneğine yakışmadı,
Başbakan; Metin Feyzioğlu’nun konuşmasını keserek Feyzioğlunu; edepsizlikle suçladı. Yapılan bu hareketle Başbakanın tahammülsüzlüğü ortaya çıkmıştır. Devlet geleneğine aykırı bir şekilde Genelkurmay Başkanına ve Cumhurbaşkanına haydi sizde kalkın gidin şeklinde el kol hareketi yapması devletimizin hayatı ve yaşaması açısından kabul edilecek bir durum değildir. Başka bir husus da PKK ile yapılan pazarlıklar toplumdan gizleniyor. Bugün doğu ve güney doğu Anadolu PKK’nın kontrolüne bırakılmıştır. Bu iktidar PKK’ya ve Türkiye üzerinde hesapları olan ülkelere tavizler vermektedir. Onun için ülkemizin düştüğü bu durumdan kurtulması lazım, bununda tek yolu bu iktidarın derhal başımızdan gitmesi lazım.      
    



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı