Bu Filimin Benzerini Başka Mahallelerde Gördük

Bu Filimin Benzerini Başka Mahallelerde Gördük

Esenler’de çocuk parkına yapılan kaçak inşaat konusunda bazı ilçe başkanlarını eleştirmemiz üzerine Esenler Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, “eleştirinizde haklısınız, bu mesele İl&

Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Kaplan, “Bir hizmetin yapılıyor olması başka hizmet alanlarını ortadan kaldırmamalı. Hukuk adına resmi görev yapanlar hukukun çiğnenmesi konusunda herkesten daha hassas davranmalıdır.

Biz, muhtarlık hizmet binasına değil, çiftlik anlayışına karşıyız.
Yıllardır söylüyorum, Esenler’in dört başı mamur halkın ve çevrenin ihtiyaçlarını karşılayacak imar planları yok.
 
Kaplan, “Esenler’de bir yerin plan değişikliğinin yapılıp yapılmaması, Esenler Belediye Başkanlığının iki dudağı arasında olmamalı.
Siz planların var olduğunu söylüyorsunuz, doğrudur da.
Ama o planların güvencesi yok, inanın hiçbir güvencesi yok.
Sanki bir derebeylik anlayışı ile karşı karşıyayız.
Maalesef…Esenler'de ben yaptım, olur ve hiç kimse ses çıkarmaz anlayışı hakim.
İmar planlarında çocuk parkı yarın bakmışsınız konut alanı olmuş.
Son uygulamasını da Fevzi Çakmak mahallemizde gördük.
Öncesinde de Oruç Reis Mahallemizde, Turgut Reis, Havaalanı, Kemer, Yavuz Selim, Namık Kemal mahallelerimizde gördük
. Tüm bu yanlışların elbette hesabını yapanlara Gelecek Partisi ilçe başkanı olarak sormak görev ve sorumluluğumuzdur. Bizler halkımızın emrinde olan siyasi bir anlayışta olan partiyiz, halka emir buyuran değil, halktan emir alanlarız. 

 
“DAHA NELER GÖRECEĞİZ BİLMİYORUZ”
Kaplan, “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçu ile    korunan hukuki değer olarak karşımıza” çevre” çıkmaktadır. Nitekim bu suç Türk Ceza Kanunu’nda “Çevreye karşı suçlar” başlıklı bölüm altında “çevrenin kasten kirletilmesi”, “çevrenin taksirle kirletilmesi” ve “gürültüye neden olma” suçları ile birlikte düzenlenmiştir
TCK 184 İMAR KİRLİLİĞİ: Kanun metninde, suçun oluşabilmesi için” ruhsatsız” veya” ruhsata aykırı” imalatın olması, bu imalatın” bina” niteliğinde olması ve inşa faaliyetin” belediye sınırları içinde” yada” özel imar rejimine tabi olan yerlerde” gerçekleşmesi gerektiği ifade edilmiştir.
İmar Kanunu’nda, Kamuya ait yapı ve tesisler ile sanayi tesislerinde ruhsat: Madde 26 – Kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılara, imar planlarında o maksada tahsis edilmiş olmak, plan ve mevzuata aykırı olmamak üzere mimari, statik, tesisat ve her türlü fenni mesuliyeti bu kamu kurum ve kuruluşlarınca üstlenilmesi ve mülkiyetin belgelenmesi kaydıyla avan projeye göre ruhsat verilir.
 
Kaplan, “Bu arada bu haberi yapan,  www.7-24esenlerhaber yerel basınımızı tebrik ediyorum. Kamu yararına, Esenlerin her zaman gözü kulağı olmuştur, olmaya devam etmektedir.
Fevzi Çakmak mahallemizde İmar planlarında çocuk parkı olan bir alanı, yıllardır atıl tutup sonrada arsa ve arazi yönetmeliği tadilat düzenlemesine aykırı hareket ederek muhtarlık binası yapıyor.

Fevzi Çakmak mh. Muhtarlığımız yıllardır kirada oturuyor biliyorsunuz, bu arada eski hizmet binasından hiç çıkarılmamalıydı, o ayrı bir konu.  Gerçek yeri de hala orası olmalıdır bizce. Hizmete eşit ulaşımın, mahalle ortasında yapılacak hizmet binası ile olacağını da ifade ediyoruz her zaman.
Ne hikmetse o eski yerine yapılmıyor, bir çocuk parkı üzerine yapılıyor.
Bir keyfiliktir gidiyor. İnsan bir sormaz mı, Fevzi Çakmak Mahallesi sakinlerimize, muhtarlık binasını nerede istiyorsunuz diye.
Biz sorduk, 11 sene önceki Atışılanı caddesindeki eski yerinde olmasını istiyorlar.
Diğer hukuksuzluk ise yangından mal kaçırmak gibi bir şey…

 
“ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞININ NE ESENLER’LİLERE NEDE ESENLER BELEDİYE MECLİSİNE SAYGISI VAR!”
Kaplan, “Bir kamu kuruluşunda, işler böylemi yürür.
Yapılması gereken ise encümenden geçerek imar komisyonunun raporlaması ile Esenler Belediyesi Meclis’ine getirmesi ve orada oylaması ile planlara işlenmesi idi. Yapılan istenende, ihtiyaç olan bir muhtarlık binası. Sonuçta tüm meclis üyeleri ile kabul edilecek bir plan değişi sürecini neden çiğneniyor anlamış değiliz. Yıllardır neredesin öyle değil mi?
Bir plan değişiklik süreci yok, tabi ki ruhsatı da yok, etiketi, tabelası da yok ama inşaat başlanmış bile.
 
Sordum çevredekilere nedir bu yapı diye, bilen yok. Yani kaçak bir yapı!
Bu keyfi zihniyet Esenlerin adını lekelediğini düşünüyoruz.
Yıllardır yapmamışlar, yıllardır kira ödemişiz. Çok basit bir işi dahi, kamusal tahammüllere göre yapmıyorlar.
 
Bu anlayışın yaptıklarını çok kısa bir süre önce, Oruç Reis Mahallemizde de gördük. Ne oldu orada. 40 yıllık park, bir oldubittiyle betonlaştı.

Şimdi Oruç Reis Mahallemizde bulunan o yeşillikler üzerinde konut ve iş yeri blokları yükseliyor. Yanına park yapılacaktı, eş değer metrekarede. Nerede? Her şey yalan olmuş, her şey ters gidiyor Esenlerde, her şey keyfe keder yapılıyor…her şey sayın başkanın keyfine göre oluyor.
 
Kaçak yapılara karşı olması gerekenler, kamu hizmet yeri yapsa da kaçak işler yapıyor, biz buna karşıyız. Tabi ki muhtarlarımız en güzel yapılarda hizmet vermeli, belediyemiz sonuna kadar muhtarlarımızı desteklemeli, yanlarında durmalı.
Tüm aziz Esenlere sesleniyorum. Bu talan zihniyetini iyi tanıyın. Bunlardan bize çözüm olmaz.
Çiftlik anlayışı dediğimiz anlayış bu işte. Esenler kimsenin babasının çiftliği olmamalıdır” dedi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli