Boztepe: Belediye Başkanı Halkı Yanıltıyor'

Boztepe: Belediye Başkanı Halkı Yanıltıyor

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Esenler İlçe Başkanı Cengiz Boztepe, "Esenler Belediye Başkanı'nın 4 yılda 400 proje hakkında Esenler halkına yanıltıcı bilgiler açıklıyor" dedi.




Boztepe, “Belediye Başkanı Halkı Yanıltıyor”

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Esenler İlçe Başkanı Cengiz Boztepe, "Esenler Belediye Başkanının 4 yılda 400 proje hakkında Esenler halkına yanıltıcı bilgiler açıklıyor"  dedi.

"4 yılda 400 proje ve 1 milyar TL (1 katrilyon) yatırım ve hizmet yaptığını açıklayan Esenler Belediye Başkanı herhalde belediyenin 4 yıllık bütçesini birleştirerek Esenler halkına yanıltıcı bilgiler açıklıyor" ifadesinde bulunan Boztepe konuşmasının devamında;

“Kaldı ki Esenler'in Büyükşehir'den aldığı yatırımı Esenler için bir ayrıcalıkmış gibi gösteriyor Belediye Başkanı. Diğer ilçelerden örnek vermek gerekirse Bayrampaşa, Beykoz, Ümraniye, Bağcılar gibi ilçeleri iyi incelemek lazım. Ne kadar Büyükşehir desteği almış neler yapılmış bakmak lazım. Daha sonra Esenler'e neler yapıldığı veya yapılmadığı çok net anlaşılabilir.
 
Maalesef Esenler'in makûs talihi Esenler'de yaşamadan Esenler'i yöneten kişilerden olmasıdır. Dolayısıyla Esenler'in çehresi ve kaderi suni çalışmalarla Esenler'in geleceğini düşünmeden yapılan anlık ve kalıcı olmayan projelerle adete yapboz  zihniyeti ile devam ettirilme olduğunu görüyoruz. 20 yıl önce ilçe olan Esenler hala tretuvar (kaldırım) yapmakla meşgul.

Kentsel dönüşüm projeleri başlı başına sıkıntılı bir hal aldı. İnsanların artık Belediye Başkanı'na beddua ettiklerini gördük. Esenler'de yaşayan insanların mali durumu büyük ölçüde belli. Anadolu insanı birçoğu işçi ve işçi emeklisi yaşamların büyük bir kısmını bir ev sahibi olmak için mücadele etmiş ve bir ev sahibi olmuş insanlar. Kapılarını çalıp 'biz sizin evini yenilmek istiyoruz' dediğinizde, tüccar zihniyeti ile borçlandırmalarla faizsiz destek kredileri sağlayarak evlerini elinden alıp insanları borçlandırdılar. Belediye Başkanı kentsel dönüşümü dilediği gibi sürdürmeye devam ederse halkın çıkarlarını korumazsa 10 ay sonra yaptığı proje denilen işlerin karşılığını halkımızdan alacaktır." dedi.


 

 Boztepe konuşmasının sonunda 400 proje için birkaç örnek verdi.
 
578 milyara var olan bir çeşmeye onarım yaptırdılar. 

1,350 00 bir trilyon üç yüz elli milyar prestij yol için sadece Namık Kemal Caddesi'ne ödediler.
6.800.000 altı trilyon sekiz yüz milyar ödeyip 147 adet araç kiraladılar.
Kastamonu’ya kafeterya, Giresun’a hamam yaptılar.


Ortopedik engellilerin düzenlediği moral gecesi için Esenler Belediyesi kendi mülkü olan Esenler Kültür Merkezi için ortopediklerden  8,000 TL kira alıyorsa,

Belediye Zihinsel engellilerin 1500 TL yardım talebini red ediyorsa,

Evet, bunların da adı mutlaka projedir.

Sonuç olarak baktığımızda, bugün itibarı ile belediyemizin 73 trilyon borcu olduğunu görüyoruz ve Âşık Veysel'in bir sözü var: "Görmedim böyle bir plan, kapı kilitli, cüzdan cepte, para yok”






  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli