Böyle giderse fatura ağır olur!

Böyle giderse fatura ağır olur!

Koronavirüs tehlikelerine rağmen uzmanların uyarılarını dikkate almayan vatandaşlar, ben bilirim, ben korkmuyorum anlayışıyla davranıyor.


Tüm dünyada etkisini gösteren corona virüs tehlikesi nedeniyle dün tüm yurtta vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayın uyarıları yapıldı. Bugün ve dün Esenler’de sokaklar öyle demedi ve uzmanların, bilim adamlarının yaptıkları uyarılar, televizyonların yayınları, basının yazıp çizmesine rağmen bazı vatandaşlar uyarıları dikkate almadı.

Bankaların, PTT'nin önlerinde insanlar iç içe, mesafe koyulmadan sıra bekleyen kuyruklara sahne oldu. Yarın yine böyle manzaralarla karşı karşıya kalacağımız bugünden belli. Kiminin maskesi var, kiminin ise dünya umurunda değil, herkes düşmüş günlük yaşamım peşine virüsü kimse takmıyor. Böyle giderse gelecekte fatura acı olacak…

Bakın duyarlı vatandaşlar neler söyledi

Serbest Muhasebeci Fevzullah Solmaz, “dün Esenler meydanını gezdim. İnsanlarımızın bu kadar vurdumduymaz oldukları vallahi beni şaşırttı.  Yapılan uyarılar ve kapatılan kafe, çay bahçesi, kahvehanelere rağmen vatandaşlar (özellikle yasak getirilmiş 65 yaş üstü) insanımız meydanda, caddede geziyor, bir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Özellikle 60 yaş üstü vatandaşlar parklarda banklarda oturup neredeyse meydanda piknik bile yapacaklarını gördüm. Kendilerinin korktuğunu ama yine de bir araya geldiklerini bir bakışta anlıyorsunuz ama yinede bildiklerini yapıyorlar. Bilim adamlarının söylediklerine kulakları tıkanmış, gözleri körelmiş, beyinleri durmuş. Bu işin sonu bana göre iyi olmayacak” dedi.
 
Elektrik Teknikeri Gürsoy Kaya,”Televizyon ekranlarından, gazetelerden, sosyal medya hesaplarından ve camilerden sık sık anonslar yapılarak vatandaşlara mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısı yapılıyor. Dün 65 yaş üzeri insanlarımız sokağa çıkmamaları konusunda uyarıldı. 65 yaş üzeri bazı vatandaşlarımız bu uyarılara kulaklarını tıkadılar ve “bana bir şey olmaz, ben dua ediyorum, Allahtan gelen başım gözüm üstüne” diyerek sokağa çıktılar. Uyarıları dikkate almayan bu insanlarımızı uyarınca karşı tepkiyle maruz kaldık. Bugün banka önlerinde ve PTT’de sıra bekleyen, işlem yapanların görüntüsü tam bir tehlike, iç içe, mesafe koymadan bulaşıcılığa tam bir davetiye çıkarmış görüntüsü veriyorlar. Halkımız daha çok bilinçlendirilmeli ve tehlikenin büyüklüğü, kendinden daha çok eşine, akrabana, torunlarına ve tüm insanlığa vereceği zararın farkında olmadığını gözlemledim. Bizim ülkemizde Korenavirüs tehlikeli olduğu kadar cehalette tehlikeli. Bu zor günlerde önce cehaleti yenersek, bilim insanlarına ve yetkililerin uyarılarını dikkate alır ve uygularsak bu illetin üstesinden geliriz” dedi   

  Bugün Esenler

 Dün Esenler...

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli