Tarih: 23.09.2015 12:13

Bölükbaşı milletvekili adayı

Facebook Twitter Linked-in

Rumeli ve Balkan camiasının önde gelenlerinin büyük baskısı sonucu RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı’nın İstanbul 2. Bölgeden bağımız milletvekili adayı olduğu öğrenildi. Esenler’i de kapsayan 12 ilçede yapacağı çalışmalara hız verdiği öğrenilen Bölükbaşı’ya Rumeli ve Balkan camiasının önde gelenleri dahil tüm sevenlerinin tam destek verdiği öğrenildi.

Ayhan Bölükbaşı kimdir?

18.02.1965 İstanbul Esenler doğumlu olan Ayhan Bölükbaşı; M.Ü.İktisat Fakültesinden mezun oldu.1992-2002 yılları arasında Güngören ve Esenler ilçe meclis üyelikleri ile aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği Esenler Belediyesi Başkan Yardımcılığı ,İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Plan,Bütçe,Tarifeler,Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlıklarında bulundu.2000 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’ye Genel Müdür atandı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Spor A.Ş Genel Müdürü olarak görev yaptığı 7 yıl 5 aylık süre içerisinde İstanbul’un 39 ilçesinde özellikle gençliğe 800 civarında amatör spor kulüplerine ve İstanbul da yaşayan insanların bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimine katkı yapacak milyar dolarlık yatırımların (Yüzme havuzları, spor salonları, fitness merkezleri, koşu ve yürüyüş parkurları, UEFA Şampiyonlar Ligi İstanbul Finali, Formula, Avrupa Gençler Atletizim Şampiyonası, Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, Avrasya Maratonu, Uluslararası Satranç Turnuvası ile birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlar vb. gibi) hayata geçirilmesinde İstanbul’un Olimpiyatlara aday ve spor kenti olmasında önemli rol oynamış ve katkılarda bulunmuştur.


Altı yıl amatör kulüplerde futbol oynadı. 1985-2000 yılları arasında profesyonel futbol liginde Milli Lig Futbol Hakemliği yaptı. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve yüzme branşlarında aktif sporculuk yaptı. Birçok amatör spor kulüpleri ile federasyonlardaki yöneticilik ve İstanbul Olimpiyat Komitesi görevlerine ilaveten hala Türkiye Futbol Federasyonunda temsilci – gözlemci olarak görev yapmaktadır.
 
Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak yer aldı.(ALS hastaları, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler ve Otistik Engelliler Derneği v.b.) Spor gençlik ve yerel yönetimler konularında birçok uluslararası seminere katıldı.


03 Kasım 2002 Genel Seçimlerde 3.Bölge Milletvekili adayı oldu. 2004 Yerel seçimlerde Küçükçekmece ve 2009 Yerel seçimlerinde Esenler Belediye Başkan aday adayı oldu.
Halen Esenlerde ikamet etmekte ve yine merkezi Esenler İstanbul Caddesinde bulunan aile şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Sigorta eksperliği konularıyla işgal etmektedir.


Rumeli muhaciri bir ailenin evladı olan Ayhan BÖLÜKBAŞI üç kız çocuk babasıdır.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —