Bölükbaşı inanarak İYİ parti ile yola çıktık'

Bölükbaşı inanarak İYİ parti ile yola çıktık

Merkez sağda yeni bir anlayışla kurulan İyi Parti’nin kurucularından ve AKP’nin Esenler’deki duayenlerinden Ayhan Bölükbaşı, yerel basına açıklamada bulundu. Bölükbaşı, “Bugüne kadar mevcu

Bölükbaşı “inanarak İYİ parti ile yola çıktık”
“Biz bu kötü gidişe dur diyeceğimize inanarak İYİ parti ile yola çıktık”

Merkez sağda yeni bir anlayışla kurulan İyi Parti’nin kurucularından ve AKP’nin Esenler’deki duayenlerinden Ayhan Bölükbaşı, yerel basına açıklamada bulundu. Bölükbaşı, “Bugüne kadar mevcut siyası anlayışlar kenetlenmeyi sağlayamadığı gibi daha da birbirimizden ayrıştırmayı getirdi. Biz bu kötü gidişe dur diyeceğimize inanarak İYİ parti ile bu yola çıktık ve tüm yurttaşlarımızı gelecekleri ve yarınları için bu oluşumun içinde yer almaya davet ediyorum…”dedi.  

“Esenlerimizin değerli basınının zorluklarını biliyorum”
Esenler benim doğduğum, büyüdüğüm ve yaşadığım ilçe diyerek konuşmasına başlayan Bölükbaşı “çok şeyler borçlu olduğum ilçeme her zaman hizmet etmekten gurur duydum. Esenlerimizin değerli basınının zorluklarını biliyorum, sizlere yaptığınız hizmetten dolayı teşekkür ediyorum.

büyük saygı ve sevgi duyduğum için kendilerine hayır diyemedim”
Bölükbaşı, STK görev yapan yöneticilerin siyasetin içinde var olmamalılığına vurgu yaparak “Ben şunu söylemiştim bir sivil toplumun üst düzey yöneticisi herhangi bir siyaseti oluşumun mensubu olmamalı. Milletvekili seçimlerinde aday oldum ve istediğim sonucu alamadığım için bir burukluk yaşadım. Ancak hemşerilerim bana bir görev vermişlerdi o görevime devam ettim. Daha sonra gelişen süreçte mensubu olduğum Rumeli camiasının üyesi olan ve camiamızın ablası, benimde ablam ve ailemizden birisi olan Rumeli federasyonumuzun danışma kurul üyesi olan Meral Akşener hanım efendi böyle bir siyası yola çıkınca bizleri de kardeşleri olarak yanında görmek istedi. Kendilerine büyük saygı ve sevgi duyduğum için kendilerine hayır diyemedim.”
“İşte bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve siyasi nezaketin hakim olması için birileri işe başlamalı”
Bu zor günlerde Her zaman olduğu gibi bugünde ülkeme hizmet etmek için yola çıktık ifadesinde bulunan Bölükbaşı “Birlik beraberlik içinde, sevgi ve saygıyla ülkemize hizmet etmek için bu yola çıktık. Bakınız üzülerek söylüyorum Türkiye’de son günlerde aşırı kutuplaşma ve siyasi nezaketsizlik yaşıyoruz.  Kardeşin kardeşe düşman gözüyle baktığı, ayni camide, ayni sokakta, ayni havayı soluyan insanlar birbirine kin besler bir durumdalar. Bu sürdürülebilir bir yönetim anlayışı değildir. Ülkemizi yöneten ve yönetime talip olanlar öncelikle kullandıkları her kelimeye, söyledikleri her söze dikkat etmeli, ama konuştukları dile dikkat etmedikleri için sevgisizlik, hoşgörüsüzlük bizi birbirimize düşman etti. İşte bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve siyasi nezaketin hakim olması için birileri işe başlamalı”
 
“Ülkemize hizmet kararlılığı içinde partimizi kurduk”
Siyasette hiçbir şaibeye bulaşmamış siyasetçi olan Sayın Akşener’le yola çıktığını söyleyen Bölükbaşı “Yıllarca siyasetin içinde olan ve değişik görevlerde bulunan, devlet onuru görmüş hiçbir şaibeye bulaşmamış sayın meral Akşener’le “İYİ Türkiye’de, İYİ yarınlarda buluşmak üzere kurduğumuz partimizle ülkemize hizmet kararlılığı içinde partimizi kurduk. Bende kurucuları arasında olmaktan gurur duyduğum ve bana orada yer veren Meral hanıma teşekkür ediyorum.”
“Akın akın insanlar İYİ partiye geliyor Esenler’de ise ayni teveccühü görüyorum”
Ülkemizdeki herkese kucak açtıkları söyleyen Bölükbaşı “Bizim önceliklerimiz var! bu önceliklerimizden en önemlisi barış dilini yeniden inşa etmek olacak. Kutuplaşmış bu siyaset dilinde, bir abla, bir bayan, bir anne elinin değmesinin bu kutuplaşmayı aşağı çekeceğine inanarak bu yola çıktık. İYİ parti ile Türkiye yeni ufuklara yelken açmaya başladı. Partimize halktan çok yoğun bir ilgi ve katılım var, akın akın insanlar İYİ partiye geliyor. İyi bir teveccühe masar olduğumuzu her yerde görüyorum, Esenler’de ise ayni teveccühü görüyorum.  
“Kazanan memleketimiz olacak, insanlarımız olacak”
Bölükbaşı, İyi Parti’nin Türkiye’nin büyümesine katkı sunacağını ifade ederek “Türkiye’mizin geleceği adına, yeni ufuklar adına yaktığımız bu ışığın günden güne büyüdüğünü görüyorum. Aynı zamanda böyle bir ışığın yandığını gören ve bu ışıktan rahatsızlık duyanlarında varlığını da görüyoruz. Kazanan memleketimiz olacak, insanlarımız olacak. Bakınız son günlerde gençlerimiz a politikleşmiş bunun sebebi ise ülkemizi yönetenlerin, siyaset yapanların çok sivri dili kullanmalarından kaynaklanıyor. Şimdi geçmişin kirliliklerini ve kutuplaştıran, bölen anlayışı yıkmanın zamanıdır diyerek bir anne, abla sevgisinin yaygınlaşması için herkesi İYİ partiye bekliyoruz. sayin genel başkanımızla geçmişin alışkanlıklarını, kötü huylarını bir kenara bıraktırarak, sevgiyi, kardeşliği ve birlik beraberliği sağlayacağız.”

“İktidarı ile muhalefetiyle, her türlü etnik farklılıklarımızla birbirimize kenetlenerek aşmamız mümkün”
Konuşmasının sonunda Bölükbaşı “Sorunları biliyoruz ve elimizde dosyalarımızla, hazırladığımız projelerle halkımızın hizmetindeyiz.  Biz millet olarak birbirimize kenetlenerek kurtuluş savaşı yapan bir milletiz. İşte o ruhu yeniden yaşatır, yeşertirsek aşamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir mesele olmaz. Ülkemiz bir kuşatma altında, bu kuşatmayı bertaraf edebilmenin yolu iktidarı ile muhalefetiyle, her türlü etnik farklılıklarımızla birbirimize kenetlenerek aşmamız mümkün. Bugüne kadar mevcut siyası anlayışlar kenetlenmeyi sağlayamadığı gibi daha da birbirimizden ayrıştırmayı getirdi. Biz bu kötü gidişe dur diyeceğimize inanarak İYİ parti ile bu yola çıktık ve tüm yurttaşlarımızı gelecekleri ve yarınları için bu oluşumun içinde yer almaya davet ediyorum…”dedi.  


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli