Bölükbaşı adaylığını açıkladı

Bölükbaşı adaylığını açıkladı

Ankara’da masa başında liste yapılmasına tepki olarak İstanbul 2. Bölgeden Bağımız Milletvekili adayı olduğunu belirten RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Bu ilçede yıllarca başarılı bir şekilde İ

 
Yavuz Selim Mahallesi’ndeki ofisinde bir basın toplantısı düzenleyen RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, yaklaşık 500 bin nüfusu ve 300 bini aşkın seçmeni olan Esenler’den bir kişinin bile seçilecek sıradan milletvekili adayı olarak gösterilmemesine tepki için İstanbul 2. Bölgeden Bağımız Milletvekili adayı olduğunu açıkladı.



"Benim bu çıkışım siyasette gençlerin önünü açacaktır" Diyen RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı sözlerine şu şekilde devam etti;

“Üç kanaldan istifa dilekçemi vermeme rağmen 2011 yılında bağımız milletvekili adaylığım bir siyasi partiye üye olduğum gerekçesiyle YSK tarafından iptal edilmişti. Neden ve niçin iptal edildiği konularına girmek istemiyorum. Hatırlarsanız ben o zamanda yaklaşık 500 bin nüfusu ve 300 bini aşkın seçmeni olan Esenler’den bir kişinin bile seçilecek sıradan milletvekili adayı gösterilmemesine tepki olarak bağımız aday olmuştum. Aradan 4 yıl geçti ve hiç bir şeyin değişmediğini görünce yeniden aday oldum.



Ayhan Bölükbaşı 1950’lerin başında Esenler’e yerleşmiş bir ailenin evladıdır. Şuan Esenler’in nüfusu 500 bin ve 300 binin üzerinde de seçmeni var. Esenler mecliste bulunan partilerin adeta oy deposudur ama ne hikmettense bu partiler 500 bin nüfusu ve 300 bin seçmeni olan Esenler’den milletvekili olabilecek birini bulamadılar. Dolayısıyla siyaset kurumu hangi ilçenin Ankara’da temsil edileceğine masa başında karar veriyor. Benim bağımız adaylığımda bu duruma karşı bir duruştur. Kimler adına? O ilçede yaşan kardeşlerim adına, sevenlerim adına, dostlarım adına ama en önemlisi de siyaset yapan kardeşlerime karşılık yapılan haksızlıklar adınadır. Bu ilçede yıllarca başarılı bir şekilde İlçe Başkanlığı yapmış arkadaşlarımız var. A partisinden B partisinden C partisinden. Ve bu arkadaşlarımızın da başarıları Türkiye kamuoyunca görülmüş ama buna rağmen milletvekilliği listesine bile konulmamış. Bu arkadaşlarımıza da yapılan büyük haksızlıktır. Bundan dolayı son zamanlarda Türkiye’de siyasete olan ilgi fevkalade azaldı. Bakın gençler apolitik oldu.  Siyasetin s sini duymaz oldu. Bir ülkeyi en iyi şekilde yönetmek istiyorsanız kendi içimizdeki siyasete ilgi duyan gençleri yetiştirmemiz lazım. Bakın bir önceki seçimde de bu zamana kadar maddi manevi görev yapmış arkadaşlarımız listelere konulmadı.  Ve 1 Kasım seçimlerinde de bu aynı şekilde devam etti. Böyle sürerse büyük partiler Esenler gibi ilçelerde İlçe Başkanı ve ilçede görev yapacak kişileri bulamayacaklar. Neden? Ben maddi manevi her şeyimi ortaya koyacağım ailemi ihmal edeceğim ama Ankara’da masa başında bu bölgelerle hiç alakası olmayan insanlar listelere girecek. Ondan sonra siyasete girecek gençler arayacağız. Böyle giderse bu gençleri bulmak mümkün olmayacak.



İşte bende Ankara’da masa başında liste yapılmasına karşı duruş olarak İstanbul 2. Bölgeden bağımsız adaylığımı koymuş bulunuyorum. Bu adaylık süreci içerisinde camiamızın ileri gelenleriyle ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımızla istişare yaptık. Bu istişareler sonucunda hepsinin oy birliğiyle aday oldum. Ve bana maddi manevi tüm desteklerini vereceklerini ifade ettiler.



Son olarak siyasette haksızlığa uğramış tüm kardeşlerimizin, ağabeylerimizin ve gönül dostlarımızın oylarına talip olduğumu ifade ediyor ve çıktığımız bu meşakkatli yolda hakkımızda ne hayırlısıysa o olsun diyorum” 



Ayhan Bölükbaşı kimdir? 

18.02.1965 İstanbul Esenler doğumlu olan Ayhan Bölükbaşı; M.Ü.İktisat Fakültesinden mezun oldu.1992-2002 yılları arasında Güngören ve Esenler ilçe meclis üyelikleri ile aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği Esenler Belediyesi Başkan Yardımcılığı ,İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Plan,Bütçe,Tarifeler,Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlıklarında bulundu.2000 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş’ye Genel Müdür atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Spor A.Ş Genel Müdürü olarak görev yaptığı 7 yıl 5 aylık süre içerisinde İstanbul’un 39 ilçesinde özellikle gençliğe 800 civarında amatör spor kulüplerine ve İstanbul da yaşayan insanların bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimine katkı yapacak milyar dolarlık yatırımların (Yüzme havuzları, spor salonları, fitness merkezleri, koşu ve yürüyüş parkurları, UEFA Şampiyonlar Ligi İstanbul Finali, Formula, Avrupa Gençler Atletizim Şampiyonası, Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası, Avrasya Maratonu, Uluslararası Satranç Turnuvası ile birçok ulusal ve uluslararası organizasyonlar vb. gibi) hayata geçirilmesinde İstanbul’un Olimpiyatlara aday ve spor kenti olmasında önemli rol oynamış ve katkılarda bulunmuştur.

Altı yıl amatör kulüplerde futbol oynadı. 1985-2000 yılları arasında profesyonel futbol liginde Milli Lig Futbol Hakemliği yaptı. Futbol, basketbol, voleybol, hentbol ve yüzme branşlarında aktif sporculuk yaptı. Birçok amatör spor kulüpleri ile federasyonlardaki yöneticilik ve İstanbul Olimpiyat Komitesi görevlerine ilaveten hala Türkiye Futbol Federasyonunda temsilci – gözlemci olarak görev yapmaktadır.
 
Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak yer aldı.(ALS hastaları, Görme Engelliler, Ortopedik Engelliler ve Otistik Engelliler Derneği v.b.) Spor gençlik ve yerel yönetimler konularında birçok uluslararası seminere katıldı.

03 Kasım 2002 Genel Seçimlerde 3.Bölge Milletvekili adayı oldu. 2004 Yerel seçimlerde Küçükçekmece ve 2009 Yerel seçimlerinde Esenler Belediye Başkan aday adayı oldu.
Halen Esenlerde ikamet etmekte ve yine merkezi Esenler İstanbul Caddesinde bulunan aile şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Sigorta eksperliği konularıyla işgal etmektedir.

Rumeli muhaciri bir ailenin evladı olan Ayhan BÖLÜKBAŞI üç kız çocuk babasıdır.