Bölükbaşı: Koalisyonlar süreci olacak

Bölükbaşı: Koalisyonlar süreci olacak

HDP’nin % 13’ü geçmesi herkes gibi kendisine de sürpriz olduğunu belirten RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Bu seçim sonuçları gösteriyor ki, önümüzdeki döneml

 
Bölükbaşı: Koalisyonlar süreci olacak…

HDP’nin % 13’ü geçmesi herkes gibi kendisine de sürpriz olduğunu belirten RUBAFED Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, “Bu seçim sonuçları gösteriyor ki, önümüzdeki dönemler koalisyonlar süreci olacak.” dedi.

Emanet oylarla % 10 barajını aşan HDP’nin bundan sonra tüm ülkeyi kucaklayıcı eylem ve söyler içerisine girmesi gerektiğini belirten Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı sözlerine şu şekilde devam etti;

“Genel seçim sonuçlarını değerlendirmeden önce bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Büyük Rumeli Pikniğimizi her zamanki gibi çok yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Pikniğimize teşrif eden tüm gönül dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu pikniğin organizasyonunda büyük emekleri bulunan tüm yöneticilerimize ve hemşerilerimize de ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Genel seçim sonuçlarına gelince; 7 Haziran seçim sonuçlarının ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz hakkında hayırlı olmasını diliyorum. Türk milleti her zaman doğru karar vermiştir. Bu seçim sonuçları da, tüm siyasi partilerin kendilerine çeki düzen vermesi gerektiğini gösteriyor. Türk milleti de, kavga ve kutuplaşmayı tasvip etmediğini bu seçim sonuçlarıyla bir kez daha göstermiştir. Ben inanıyorum bu sonuçlardan herkes gereken dersi çıkaracaktır. Seçim sonuçlarından da görülüyor ki, önümüzdeki dönemler bir koalisyonlar süreci olacak.



Tabi geriye dönüp baktığınızda seçim süresi boyunca tüm liderler seçim sonrası birbirlerinin yüzlerine bakamayacak oranda sözler sarf ettiler. Ancak halkta bu seçim sonuçlarıyla liderlere dedi ki, “Hayır, ben sizin bu kavganızı ve kutuplaşmanızı tasvip etmiyorum. Bu ülkenin bekası ve geleceği açısından bir araya gelmeye mecbur ve mahkumsuzunuz.” Türk milleti, seçim sonuçlarıyla liderlere bu mesajı vermiştir. Tabi bu süreçten sonra partiler arasında bir koalisyon kurulur mu, kurulmaz mı, buna partilerin genel başkanları ve yöneticileri karar verecek. Ama bu seçim net bir şekilde gösterdi ki, bundan sonra siyaset yapanlar ve siyaset yapmaya çalışanlar eline mikrofonu aldığı zaman ağzına geleni konuşmaması gerekiyor. Bir şey söylerken en az 40 kez düşünmesi gerekiyor. Bu seçim sonuçları aynı zamanda bunu ortaya koymuştur.

HDP’nin % 13’ün üzerine çıkması sürpriz oldu

Ayrıca seçimlere kısa süre kala yapılan kamuoyu yoklamalarında HDP’nin % 10 barajını geçeceği söyleniyordu ama HDP’nin bu oranda oy alması elbette ki, benim içinde sürpriz oldu. Barajı geçmekle kalmayıp HDP’nin % 13’ün üzerine çıkacağını kimse beklemediği gibi bende beklemiyordum. Ancak ülke siyasetinin ileriye dönük ayaklarının daha sağlam yere basması açısından bu sonuçların hayırlı bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Ayrıca HDP’nin de bundan sonra tüm ülkeyi kucaklayıcı eylem ve söyler içerisine girmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Genel Başkanlarının dediği gibi bu oylar kendilerine emanet oylardır. Bu oyların karşılığında ülkenin bütünlüğünü korumak, birlik ve beraberliğini sağlama yolunda adımlar atmaları gerekir. Çünkü ayrışmanın, kutuplaşmanın ve bölünmenin bu ülkeye hiçbir şey kazandırmayacağı apaçık ortadadır. Buna örnek vermek gerekirse bölgemizdeki komşularımızın yaşadığı olaylara bakmak lazım.

“Ben” merkezli siyaset yanlış

Esenler’deki seçim sonuçlarına gelince bizim seçmenimiz mevcut konjonktüre göre hareket eder. Geçmişte çok yüksek veya az oy alan partilerin oyları o konjonktürün gereğidir. Bu seçimlerde Esenler’deki iktidar partisinin ve muhalefet partisinin oy kaybetmiş olmaları çok anormal bir durum değil. Çünkü bu günkü konjonktür bunu gerektirdi. Dolayısıyla siyaset kişilere göre endeksli değildir. Olmamalı da. Yani “Ben” merkezli siyaset yanlıştır.

Türk halkının takdiri sonucunda ortaya çıkan seçim sonuçları ülkemiz, devletimiz ve milletimiz hakkında hayırlı olsun.”
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli