Bölükbaşı Demokrasi Mücadelesine Devam Ediyor!

Bölükbaşı Demokrasi Mücadelesine Devam Ediyor!

2. Seçim Bölgesinin tek bağımsız Milletvekili adayı Ayhan Bölükbaşı YSK’dan aldığı cevap karşılığında Kaldı ki bu yanlış sahsıma değil” Türk demokrasisine” yapılmıştır. Hesabını sormak

Bölükbaşı Demokrasi Mücadelesine Devam Ediyor!

2. Seçim Bölgesinin tek bağımsız Milletvekili adayı Ayhan Bölükbaşı YSK’dan aldığı cevap karşılığında Kaldı ki bu yanlış sahsıma değil” Türk demokrasisine” yapılmıştır. Hesabını sormak da hakkımdır.”ardından “Bu anti demokrat uygulamayı Tüm seven gönül dostlarımızın ve kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum” dedi.
1 Kasım 2015 İstanbul 2. Seçim Bölgesinin tek bağımsız Milletvekili adayı Ayhan Bölükbaşı, seçimlerde 40755 oy hangi ilçede, hangi sandıkta, kimlerin itirazıyla, kimin oyları, hangi siyasi parti veya partilere kaydırıldı sorusunu sormaya devam ediyor.

Bölükbaşı, bu onurlu hukuk mücadelesini demokrasi adına, siyasi erdemlik adına ve her şeyden önemlisi ülkenin geleceği adına verdiğini söyleyerek siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarının bu konuda duyarsız kalmasına tepki koyan açıklamalarda bulundu. 

“her siyasi partinin, ülkemizin yarınları adına hesap sormasını bekliyorum”

Bölükbaşı, “ (YSK) Yüksek seçim kuruluna itirazımıza, nihayet cevap geldi; ... 40755 oy hangi ilçede, hangi sandıkta, kimlerin itirazıyla, kimin oyları, hangi siyasi parti veya partilere kaydırıldı cevabını beklemekteyken, maalesef hangi demokraside, hangi hukuk devletinde seçimlerden sorumlu en üst organ olan " (YSK)`dır yüksek seçim kurulu" 40755 oyun başka partiye veya partilere kaydırıldığını kabul ediyor, ancak akıbetine cevap vermeme hakkına sahibiz diyebiliyor..!!! bu anti demokrat uygulamayı Tüm seven gönül dostlarımızın ve kamuoyunun takdirlerine arz olunur. Ülkemiz demokrasisi adına hukuki mücadelemiz devam edecektir. YSK’nın internet sitesi girmeyi başarabilirseniz, imkansıza yakın zordur, sadece sonuç göstermektedir, itiraz üzerine değişiklikleri görmek asla mümkün değildir..!!! Ülkemizde her siyasi partinin ve halkımızın bu mücadeleye omuz vermesini ve YSK’ya demokrasimiz adına, ülkemizin yarınları adına hesap sormasını bekliyorum.

“40755 oyun hesabını veremiyorsanız, demokrasiden söz edemezsiniz”

Konuşmasına bir örnek vererek sürdüren Bölükbaşı “Denizyıldızları sahile vurmuş, herkes bir denizyıldızını denize atarsa, birçok denizyıldızının hayatlarını kurtarır ve değiştirir. Bu mesele yalnızca benim meselem değildir. Bu sorun tüm ülkemin sorunudur, demokrasinin, hukukun sorunudur. Her şeyden önce siyasi partilerin, insanlığın ve demokrasinin var oluş veya yok sayılmasının meselesidir. “Ben şunu söylüyorum “40755 oy hangi ilçede kim tarafından ve hangi sandıklarda itiraz etildi ki bu oylar yer değiştirdi. Bu soruyu sormak benim kadar her ülkesini seven insanımızın hakkıdır. 2. bölgeden bağımsız aday oldum ve seçimlere katılmak için, benden talep edilen parayı yatırdım. Ben tüm bu yaşanan gelişmeleri kamuoyu ile paylaştım. Almam gereken oy veya beklediğim oy bu olmadığını düşünerek çıkan bu sonucu sorgulamam lazımdı. Oyların değiştiğini ve başka partilere kaydırıldığına dair bilgiler geldi bana. Bende demokratik olan hakkımı kullanmak üzere YSK’ya resmi yollardan itiraz başvurumu yaptım.

“kim itiraz etti, hangi ilçede, hangi sandıkta kimler itiraz etti, tüm bu sorulara cevap almak ve bu soruları sormak her vatandaşın hakkıdır”
YSK uzun bir süre cevap bekleyen Bölükbaşı ”Uzun ve can sıkıcı bir süreç yaşadım. Öyle anlar oldu ki YSK’nın kapılarında saatlerce bekledim ve konulan engellere rağmen bir demokrasi mücadelesi başlattım. Bu mücadelemin sonucunda YSK kendi verdikleri ıslak imzalı belgede diyor ki 40755 oy itiraz üzerine değişmiştir. O zaman bende soruyorum itiraz üzerine oylar değişmişse kim itiraz etti, hangi ilçede, hangi sandıkta kimler itiraz etti, tüm bu sorulara cevap almak ve bu soruları sormak her vatandaşın ve siyasi partilinin gerçekleri öğrenme hakkıdır. Biz bu itirazımızı YSK’ya yaptık, verdikleri cevap “ itirazınızı kabul ettik, ancak YSK olarak 40755 oyun akıbetine cevap vermeme hakkına sahibiz” oldu.

 “ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa itirazımıza YSK‘nın net bir şekilde cevap verme mecburiyeti vardır”
Bakın arkadaşlar, tüm siyası partiler YSK’ya listelerini verirler ve bir kuruş yatırmazlar, ama bağımsız adaysanız paranızı yatırmalısınız, yoksa aday olamazsınız. Bende paramı yatırdım ve makbuzumu alarak adaylık başvurumu yaptım. Tüm konulan kuralları harfiyen yerine getiren birisi olarak yapılan bir yanlış varsa üstüne gitmek insanlık görevimdir. Kaldı ki bu yanlış sahsıma değil” Türk demokrasisine” yapılmıştır hesabını sormak da hakkımdır. Şayet bu ülkede demokrasi varsa, hukuk varsa itirazımıza YSK‘nın net bir şekilde cevap verme mecburiyeti vardır” dedi.


İşte itiraz edilerek geçerli sayılan oylar


Ayhan Bölükbaşı`nın YSK. verdiği dilekçe


YSK.GELEN CEVAP



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli