Bölükbaşı: Anayasal Hakkım Gasp Edildi!'

Bölükbaşı: Anayasal Hakkım Gasp Edildi!

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (RUBAFET) 4.Olağan Kongresi’ni coşku ve heyecanla yaptı. Genel Başkanlığa yeniden tek liste ile giren Ayhan Bölükbaşı yeniden seçildi.

Bölükbaşı: “Anayasal Hakkım Gasp Edildi!”
 
Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu (RUBAFET) 4.Olağan Kongresi’ni coşku ve heyecanla yaptı. Genel Başkanlığa yeniden tek liste ile giren Ayhan Bölükbaşı yeniden seçildi.
 
Fatih Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde yapılan kongrenin Divan Başkanlığı’nı Esenler Rumeliler Dernek Başkanı Fettah Dindar yaptı. Kongreye, CHP İstanbul Milletvekili PRF. Dr. Haluk Eyidoğan, Parti Meclis Üyesi Ümran Köksüz, il yöneticileri, Merkez Parti Genel Başkan yard. Metin Hacımustafaoğlu ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 
Kongre salonunu dolduran kalabalık Mustafa Kemal Atatürk’ün ismi zikredilince katılımcılar ayağa kalkarak alkışlayarak sevgi gösterisinde bulundular. Kongreye katılan siyasi parti temsilcileri yaptıkları konuşmalarda birlik beraberlik mesajlarının yanı sıra yeni seçilecek olan yönetimin ülkemiz ve Rumeli Balkan camiasına hayırlı olsun dileklerinde bulundular.
 
Yeniden Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanlığı’na seçilen Ayhan Bölükbaşı Rumeli Balkan camiasına ve katılanlara teşekkür etti. Siyasi parti genel merkezlerine anlamlı mesajlar gönderdi. Bölükbaşı, ”Hepsinden değerli dernek başkanları ve yönetim kurulu arkadaşlarım öncelikle şahsım ve yönetim kuruluma vermiş olduğunuz destekten dolayı müteeşkkürüm yeniden bizleri üç yıllığına görevlendirdiniz. Vermiş olduğunuz bu görevi layıkıyla yapacağız.
 
“Yokluğun Ve Acının Ne Olduğunu İyi Biliriz”
Yokluğun ve acının ızdırabın ne olduğunu yaşayarak bu güne kadar gelmiş olanlarız. Vatan sevgisinin ne demek olduğunu vatan kaybetmenin ise acısını iliklerine kadar yaşamış büyük ve bu güzide camianın insanları olarak bu gün bir aradayız ve bu camianın bir ferdi olarak sizlerden ve bu camiadan gurur duyuyorum. Böyle bir camiaya hizmet etmek son derece onurlu ve gurulu bir görevdir. Camiamızın kurulduğu günden bu güne kadar emeği geçen başta Özcan Pehlivanoğlu, Suheyl Çobanoğlu başkanlarıma ve bu süreçte görev yapmış tüm büyüklerime, emeği geçenlere sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bize verdiğiniz bu önemli görevi layıkıyla yaparak camiamıza ve ülkemize hizmetler vereceğiz. Önümüzdeki günlerde Federasyonumuza kayıtlı dernek sayısını artırarak daha da büyüyeceğiz. Bizler 9 ülkede temsilciliği olan bir camiayız. Bizim 36 ilde derneklerimiz faaliyet göstermekte ve yeni kurulan hızlı bir şekilde örgütlenen derneklerimiz çalışmalar yapmaktadır. Hızla çoğalan derneklerimize daha iyi hizmet verebilmek için yönetim kurulu sayımızı 4’e çıkardık. Nerede bir Rumeli varsa tek Rumeli orada sloganıyla her zaman yanımızda olan Atilla Baykal Bey’e teşekkür ediyorum. Kendileri bizi motive ediyor. Sizlerinde 41 kere maşallah söyleminde esinlenerek yönetim kurulumuzu 41 kişiye çıkardık.
 
Bize Yeteri Kadar Değer Verilmiyor
Bazı siyasi partiler genel ve yerel seçimlerde aday olmak isteyen hemşerilerimize yeterli değeri vermediklerini görüyoruz. Mesela İstanbul’da 26 Karadenizli belediye başkanı aday olunca biz de rahatsızlık duymadığımız gibi kimse rahatsızlık duymuyor. Ancak iki komşu ilçede iki Rumelili aday olunca rahatsızlık duyanları görüyoruz. Şunu iyi bilsinler ki biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Yalnız bu siyasete uzak kalmak değildir hangi siyasi parti olursa olsun Federasyonumuz hiç birine uzak olmadığı gibi yakında değildir. Şunu iyi bilsinler ki bizlere değer veren ve desteğimizi alan siyasi parti kazançlı olacaktır. Biz büyük camiayız gücümüzü herkes bilsin Türkiye de yaşayan üçte biri Rumelili ve balkan kökenlidir. Üç değerli profesörün yaptığı araştırmada böyle diyor ve bu Prefösörlerimiz balkan göç tarihini yeniden yazdı. Yönetim kadrolarında üçte bir çoğunluğa sahip olan Rumeli camiası yönetme noktasında az olduğunu görmekteyiz.
 
“Birinci Meclis’in  %55 Rumelili’ydi”
Bu Ülkenin kurucusu hemşerimiz olan Atatürk ilk meclisinde %55 Rumelili’ydi. Bugün ise %4’lerdedir. Bu bizim kabahatimizdir kusuru kendimizde arayacağız.
 
Ben kendi çapımda siyasetin içinde bulundum ve milletvekili adayı oldum. Temayül yoklamasında birinci çıkmama rağmen sıralamada 21.sıraya getirildim. Dolgu malzemesi yapıldım. Belediye başkan adayı oldum halkımızın ve hemşerilerimizin yoğun talebi olmasına rağmen aday yapılmadım. Anladığım kadarıyla mevcut siyasi partiler bize değer vermeyerek eşit mesafede yaklaşmamaktadır. Onun için gücümüzü göstermeliyiz. Siz değerli hemşerilerime ve bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. 2011 yılında bağımsız aday oldum sizler destek oldunuz ve arkamda durdunuz. Bağımsız seçileceğimi ve camiamın gücünü birileri anlamış olacak ki, engel oldular ve Anayasal seçilme hakkımı gasp ettiler. Adaylığımı açıkladıktan ondokuz gün sonra itiraz ettiler. Bizim partimizin üyesidir dediler. Hâlbuki üç kanalda kendilerine istifa dilekçemi kendilerine göndermiştim. İstanbul gibi bir yerden bağımsız aday olma çok önemlidir. Fakat birileri düğmeye basarak benim aday olmamı engellediler bu engelleme o an için değil gelecek için korkularındandı. Bizim gibi cesareti olanların heyecanını kırdılar. Gücümüzü bir eylem ile göstermediğimiz sürece kimse bizi değerlendirmeye almaz. Bizim 20 bağımsız vekil seçtirebilecek güçte olduğumuzu bilmiyorlar. Ama uyuyan bu artık gözlerini açmıştır biz lokomotif olmaya talip olduk ne olu sizde bizlere destek olun. Daha mutlu müreffeh yarınları gelin birlikte kuralım öncelikli tavrımız ise Rumelili Balkanlı insanlarımızın birlik ve beraberliği olsun” dedi.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı