Biz de haksızlıklara direniş var

Biz de haksızlıklara direniş var

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, gazetemize çok iddialı açıklamalarda bulundu. ‘Esenler’de açta açıkta kimse yok’ diyen Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu


Biz de haksızlıklara direniş var

Cumhuriyet Halk Partisi Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, gazetemize çok iddialı açıklamalarda bulundu. ‘Esenler’de açta açıkta kimse yok’ diyen Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’ya da seslenen İlçe Başkanı Özden, “Gelsin ben ona göstereyim” dedi.

Kendisinin yaşlı olduğunu söyleyenlere de göndermelerde bulunan İlçe Başkanı Özden, “Ben 25 yaşındayım” diyerek, açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Gençlik ve kadın kollarının olmadığı bir parti asla başarılı olamaz. Ben de partimizin kongresinden önce gençliğin biraz dağınık olduğunu tespit etmiştim. Onun için kongreyi kazandıktan sonra yönetimimize 8 tane genç arkadaşımızı aldık. Bunların 4’ü bayandır. Şu an yönetimimizdeki yaş ortalamamız ise 37’dir. 

Ben de Allah korkusu var!

Partimizin geçmiş dönemlerde yaşadığı sıkıntılı seçimleri hepimiz biliyoruz. Tabi geçmiş yönetimdeki arkadaşlarımız ellerinden geleni yapmışlardır, ama biz elimizden gelmeyeni de yapacağız.  Nasıl yapacağız? Benim elimden gelmiyorsa, başkasını çağırıp ondan bilgi alacağız. Çünkü benim hiçbir zaman ötekim olmamıştır. Ben desteğimi Hak ve halktan alırım. Ben de Allah korkusunun yanı sıra halk korkusu vardır. Ama halkı arkama aldığım zaman, Allah’tan başka hiç kimseden korkmam.

CHP’yi ayağa kaldıracağız

Bizden önce 16 mahallemizde ne gençlik kollarımız, ne yerel Komisyonlarımız ne de sağlık komisyonlarımız vardı. Ama şimdi biz bunları oluşturmak için çalışmalarımıza başladık. Biz de yönetici olarak yaz kış demeden Esenler’deki herkesi ziyaret edip elini sıkacağız. Çünkü hedefimiz ilk yerel seçimleri kazanmaktır. Yoksa ben ne Belediye Başkanlığı için buradayım, ne Meclis Üyeliği için buradayım, ne de başka bir makam için buradayım. Ben sadece CHP’nin ilk yerel seçimi kazanıp Esenler’de ayağa kalması için buradayım. Ve iddia ediyorum bunu da başaracağız.

Ben 25 yaşındayım

Gördüğünüz gibi ben çok iddialı konuşuyorum. Çünkü ben kazanamayacağım yerden kesinlikle aday olmam. Esenler’i nasıl kazanacağız? Halkımızla beraber kazanacağız. Gece gündüz demeden halkımızın yanında olacağız ve Esenler’i ilk yerel seçimlerde kazanacağız. Benim belki yaşım geçkindir, ama yüreğim ve beynim 25 yaşındadır. Çünkü çok gençlerimiz var 90 yaşındadır, çok yaşlılarımız var 25 yaşındadır. Ben de o çok yaşlılardan 25 yaşında olanım.

Sizlerin de gördüğü gibi İlçe Binasına 6 kat çıkarak geliyorum. Yani beni halkımın aşkı ve görev aşkı bu 6 katı çıkartıyor. Onun için ben iddia ediyorum; 2014 yılında yapılacak yerel seçimi ne olursa olsun mutlaka kazanacağız. Tabi bu kadar iddialı konuşuyorum ama alamazsak emin olun ertesi gün görevimden istifa ederim.

Başı kapalısı da, mini eteklisi de bizim

Biz yeni yönetim olarak görüşü ve düşüncesi ne olursa olsun Esenler halkının tamamını kucaklayacağız. Çünkü bizim hiçbir zaman ötekimiz olmadı ve olmayacak. Başı açıkta bizim, başı kapalısı da bizim, mini eteklisi de bizim; doğulusu da bizim, batılısı da bizim, kuzeylisi de bizim, güneylisi de bizim. Mezhebi dini, dili, ırkı ne olursa olsun benim halkım başımın tacıdır.   

Biz de haksızlıklara direniş var

Biz sırf muhalefet olsun diye asla muhalefet yapmayacağız. Kim iyi yapıyorsa onların iyisini de çıkıp aslanlar gibi destekleyeceğiz. Ama şuan belediyemiz garip ve gureba ile birlikte park ve bahçelerle ilgileniyor. Bunun yanı sıra bazı insanlara yardım yapılıyor, ama bu yardımlar da taşeron kanalıyla oluyor. Yani ihaleyi veriyorlar ondan sonra taşerona şuna yardım et diyorlar. Onun için biz de her zaman haksızlıklara direniş vardır. Biz asla bunu yapmayacağız. Biz vatandaşımıza direk yardım yapacağız.

Gelsin, ben göstereyim  

Aynı zamanda Sayın Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’nun bir sözü var ‘Esenler’de açta açıkta kimse yok’ diye. Ben bu söze kesinlikle katılmıyorum. Gelsin, ben kendisine açta açıkta kimler var göstereyim.

Bakın Çinçin Deresi’nde 5 kişilik bir aile var açta ve açıktadır. Onun için Sayın Belediye Başkanımızın bu tespiti kesinlikle yanlıştır. Çünkü biz Esenler’de açıktakini de görüyoruz açı da görüyoruz. Ama bu hükümet politikası olduğu için belediyemiz bunların hepsine iş ve aş bulamaz. Yani kısaca hükümet politikalarının yanlışlığı nedeniyle halkımız bu hale gelmiştir. 

Kentsel dönüşümden rant sağlıyorlar

Kentsel dönüşümler başlamadan önce yapılacak yerler önce düşük fiyatla birileri tarafından alınıyor. Daha sonra da yüksek fiyatlarla birbirlerine devrederek rant sağlıyorlar yandaşlarına. Bu da bize ters geliyor ve ilk toplantıda da bu konuyu Meclis Üyelerimizin kanalıyla gündeme getireceğim. Ondan sonra geniş halk kitlelerine toplantılar yaparak bunları anlatacağım.

Engellilerin projesine destek olacağız

Aynı zamanda görme özürlü vatandaşlarımız için bir çalışmamız var. Bunu da belediyelerimizin aracılığı ile yapacağız. Tabi CHP’li belediyelerimizden yardım alarak yapacağız. Çünkü engelli vatandaşlarımız Esenler Belediyesi’nin gözünün önünde ama önemli istekleri karşılanmıyor ve yeterli destek vermiyor.

Kır gezisine herkes davetli

Son olarak da şunu söylemek istiyorum. Örgütümüzün birbiri ile tanışması ve bir günde olsa tatil yapması için bir kır gezisi düzenliyoruz. Ve gazeteniz aracılığı ile 10 Haziran Pazar günü yapacağımız kır gezisine tüm halkımızı da davet ediyorum.

Esenler’den yaklaşık 15 otobüs kiralayarak gideceğiz, ama talep çoğalırsa bu otobüs sayısını daha yukarılara çekebiliriz. Çünkü biz sadece partililerimizi değil, tüm halkımızı davet ediyoruz ve orada da çam sakızı çoban armağanı ikramlarımız olacak.”

Kaynak Bölgede İlkhaber/  Yıldıray Yilmaz