Tarih: 01.09.2015 18:52
'Biz buna kısaca, sivil darbe diyoruz'
'Biz buna kısaca, sivil darbe diyoruz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu kendisi gibi gazeteci olan İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte İpek Medya Grubu'nun Mecidiyeköy'deki binasını ziyaret etti.
Kanaltürk ve Bugün Televizyonları ile Bugün ve Millet gazetelerinin bulunduğu binaya gelen CHP heyeti açıklamalarda bulundu.
Gazetecilik mesleğine emek vermiş çok sayıda vekil barındıran bir parti olarak bu konuda hareketsiz kalmalarının düşünülemeyeceğini söyleyen Enis Berberoğlu, " 'Medyaya Baskıları İnceleme Komisyonu' adı altında bir komisyon kurduk. Utku Çakırözel, Barış Yarkadaş, Eren Erdem ve bir de ben varım. Bu komisyon buradan başlayarak, baskınlar yapılmasını basın özgürlüğüne yönelik bir eylem kabul ettiğimiz için diğer adı geçen medya kuruluşlarına yönelik ziyaretlerimizle de hükümetin nelere cesaret edebileceğini anlamak açısından, doğrudan kaynağına inerek, anlayarak, yarın 16:00'ya kadar edindiğimiz izlenimleri Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'yle paylaşmaya karar verdik" dedi.
"CEZALANDIRMAK İSTEDİKLERİ ÇOK BARİZ"
Berberoğlu, bundan sonra basın özgürlüğü için mücadelenin nasıl verilmesi gerektiği konusunda TGC'ye danışacaklarını da söyledi. Heyet olarak Bugün gazetesinden sonra Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini de ziyaret edeceklerini belirten Enis Berberoğlu, "Yarın da sırada, Taraf gazetesi var. Yurt Gazetesi var. Birgün Gazetesi var. Diğer meslek kuruluşlarıyla da temas halindeyiz" diye konuştu.
Baskınların 1 Kasım öncesinde olmasının manidar olduğunu söyleyen Berberoğlu, "1 Kasım'a giderken, hükümetin cüretinin arttığını görüyoruz. Oluşan gündemin hükümete yaramadığını görüyoruz. Dolayısıyla bu gündemi değiştirmek, hoşuna gitmeyen haberleri birinci sayfalarına taşıyanları, ekranlarına taşıyanları cezalandırmak istedikleri çok bariz" diye konuştu.
"BİZ BUNA KISACA, SİVİL DARBE DİYORUZ"
Hükümetin meclisi çalıştırmadığını da söyleyen Enis Berberoğlu, "Yargıyı çalıştırmayan bir hükümetimiz var. Kolluk kuvvetlerini istediği gibi kanunsuzca kullanan bir hükümetimiz var. Biz buna kısaca, sivil darbe diyoruz. Tek kişinin tahakkümünün olduğu yerde medyanın özgür olduğu söylenemez. Muhalefetin sesini duyurabilmesi de beklenemez. Muhalefetin sesini düşüren özgür medyanın başına da bunlar gelir" ifadesini kullandı.
Heyette yer alan Utku Çakırözer de, "Hükümet, Türkiye'yi dünyada basın özgürlüğü konusunda daha da alt sıralara düşürecek adımlardan derhal kaçınmalı" dedi.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —