Tarih: 19.12.2014 14:11

Birleşik Haziran Hareketi'nin Esenler toplantısı

Facebook Twitter Linked-in

Birleşik Haziran Hareketi’nin Esenler toplantısı
 
Esenler Dört Mevsim Düğün Salonu’nda bir araya gelen Birleşik Haziran Hareketi gönüllüleri eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden AKP rejimine karşı birlikte mücadele kararı aldılar. 
 
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’ın da katıldığı toplantıda Taş: ”Birleşik Haziran Hareketi Emperyalizme, gericiliğe ve faşizme karşı en geniş halk hareketidir. Bu oluşum siyasi parti değildir. Ama siyasi parti örgütleri, gençler ve aydınların bir araya geldiği bir harekettir. Harekete katılanlar, AKP'nin baskıcı politikalarına 'Haziran İsyanı'nın açtığı yoldan ilerleyerek çözümler üretecektir.

 
Daha önce 30 Ağustos ve 21 Eylül tarihlerinde de iki kez bir araya gelen Haziran Hareketi’nde KP, ÖDP, EHP, TKP 1920, HTKP gibi siyasi partiler, Devrimci Hareket, Red Dergisi, emek ve meslek örgütlerinden TTB Başkanı Beyazıt İlhan, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Sosyal İş Başkanı Metin Ebetürk, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Hüseyin Aygün ve Gökhan Günaydın yer alıyor.

En kısa zamanda bütün Türkiye’de yerel meclislerin kurulması ve bir buçuk ay sonra yerel meclislerden seçilen temsilcilerle Türkiye Meclisi’nin oluşturacağız.

Ülkemiz emperyalizmin bölge politikalarıyla uyum içinde mezhepçi, faşist bir diktatörlüğe sürükleniyor. AKP iktidarı baskı ve hileyle, sokak çeteleri kurup, devlet şiddetini sonuna kadar kullanarak bu yolda ilerliyor.

Bu gidişata dur demek, yarınımızı AKP’nin pençesinden kurtarmak için bir araya geliyoruz.

Ülkemizin bugününe ve geleceğine sahip çıkmanın direnmekten ve halkın birleşik örgütlü mücadelesinden geçtiğini biliyoruz. 2013 Haziran’ındaki büyük direnişin izinde şimdi de birleşik bir mücadeleyi birlikte yaratıp, Haziran barikatlarını ileri taşıyacağız.

Bu toprakların ortaya çıkarttığı ilerici ve devrimci birikimi sahipleniyoruz. Özgür bir geleceği bu birikimle Gezi-Haziran direnişini buluşturarak kurabileceğimize inanıyoruz.

Birleşik Haziran Hareketi, anti-kapitalist, anti-emperyalist, anti-faşist ve gericiliğe karşı ülkemizin faşist ve dinci/mezhepçi zorbalığa sürüklenmesine dur demek için şimdi bir araya geliyoruz.

Evimizi, ocağımızı, ekmeğimizi, doğamızı, aşımızı birlikte savunalım. Sokaklarımızı, okullarımızı, derelerimizi, özgürlüğümüzü geri alalım. Sokaklarda, meclislerde, forumlarda buluşalım. Pazar günü saat 14:00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde yapacağımız büyük buluşmaya hepinizi bekliyorum” dedi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —