Bıraksınlar da Gazeteciliği Gazeteciler Yapsın

Bıraksınlar da Gazeteciliği Gazeteciler Yapsın

TV 2000’de, İstanbul Yerel Basını “Yerel Basın Sorunlarını Tartışıyor” programında bir araya gelerek basının sorularını tartıştı.

Bıraksınlar da Gazeteciliği Gazeteciler Yapsın

TV 2000’de, İstanbul Yerel Basını “Yerel Basın Sorunlarını Tartışıyor” programında bir araya gelerek basının sorularını tartıştı.

Moderatörlüğünü Şükrü Şahin’in yaptığı programa konuk olarak Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün, Yerel Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Kaplan, Dünya Gazeteciler Derneği Başkan Vekili Nezih Bayhan ve yerel gazete imtiyaz sahipleri ve yerel gazeteciler katıldılar.

Genel olarak basının özgür olmadığına yönelik söylemlerin yanı sıra sarı basın kartı olmayanların gazetelerine yaptırımların uygulamasını istendi. "1950’de sıkıntı neyse bugün de sıkıntı aynısıdır, ulusal medyanın baskı altında olduğu ülkemizde şayet bir ses çıkacaksa o sesinde yerelden çıkacağı" konuları işlendi. En önemli konu ise, herkesin medya patronluğuna soyunduğu bugünlerde, belediyelerin herkesten çok medya patronluğu yapmasıydı. Belediyelerin yayınladıkları dergiler, gazeteler yerel basını baltalamaya ve yerel basını ortadan kaldırmaya yönelik bir hareket olarak dile getirildi.   
 
Kâğıthane’den programa katılan yerel bir gazetecisi ise, “Reklam alamıyoruz. Belediyeler çıkardıkları gazeteler ile taraflı, yanlış bilgi vererek gazeteciliğin kalitesini düşürüyor. Bıraksınlar da gazeteciliği gazeteciler yapsın. Bu programın yapıldığı Esenler ilçesinde basından takip ettiğimiz kadarıyla Belediye Başkanı pilav dağıtmasını, bir yerde bir açılış olmasını dünya paralar ödeyerek pankartlar asarak halka duyuruyor. Tüm belediyeler aynı uygulamayı yapıyor. Peki, basın ne güne duruyor? Bırakın da basın bu gibi haberleri gazetelerinden haber olarak versin. Bizler belediyelerden para istemiyoruz. Dürüst ve ilkeli gazetecilik gereği halktan toplanan vergilerin belediyelerin bu şekildeki uygulamaları ile harcanmasını istemiyoruz. Yerelde birçok gazetenin –onlara gazete diyebilirseniz- belediye imkânlarından yararlanarak gazete çıkarması da cabası… “ ifadelerinde bulundu.
 


Başta yerel bir gazeteci olan ve yerel gazeteciliğin zorluklarını bilen Esenlerin sesi imtiyaz sahibi  Şükrü Şahin ve 2000 TV yöneticilerine, kameramanlarına ve tüm çalışanlarına yerel basına göstermiş olduğu duyarlılık ve ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz..

 


  • Pazar 31 ° / 21.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 29.3 ° / 20.3 ° Güneşli
  • Salı 25.1 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı