Bir Tarafta Uzatılan el Diğer Tarafta Halkın Cebine Uzanan el

Bir Tarafta Uzatılan el Diğer Tarafta Halkın Cebine Uzanan el

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından bugün ‘nün sokakları, caddeleri, bankaların önleri, Esenler’in kapalı caddesi m

Esenler’de mesainin de başlamasıyla sabah saatlerinden itibaren işlem yaptırmak için çok sayıda kişi PTT'ye, Bankaların önlerine para almak, maaşlarını çekmek için yığıldı, uzun kuyruklar oluşturdular. Metrelerce uzayan kuyruk nedeniyle Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri ve Esenler zabıta ekipleri kalabalığa sık sık sosyal mesafe uyarısında bulundu.

H
aber/ Musa Bazin
Çok sayıda polis, kuyruk boyunca görev yaparak kalabalığın sosyal mesafe kuralına uygun şekilde sıraya geçmelerini sağlamak için mücadele verdi.
Esenler’de bir başka enteresan olay ise, ihtiyaçlarını gidermek, devletin uzattığı ele ulaşmak isteyenlerin yanı sıra, fatura ödemek için oluşan kuyrukların görülmesiydi.

“SOSYAL DEVLET MİYİZ, DEĞİL MİYİZ? ELLERİNİZ CEBİMİZDE”
İGSAŞ kuyruğunda sıra bekleyen vatandaşa sorduk, “Siz ne bekliyorsunuz? Vatandaşlar kelimenin tam anlamıyla iktidara ve ülkeyi yönetenlere“ÇAKTI” “Bizler sosyal devlet miyiz, sosyal devlet değil miyiz? Kuyruğuna girdik. Bir yandan vatandaşa bin lira yardım “o bin lira neye yeter anlamış değiliz” diğer tarafta ise kurbanlık koyun gibi ceplerimize ne ceza kesilmiş, devleti yönetenlerin elleri ne kadar cebimize uzanmış, öğrenmek için kuyruktayız” dedi.

KAHRAMANLARA TEŞEKKÜR YÖNETENLERE SİTEM…
Bir başka insanımıza mikrofon uzattık, “Her akşam sokağımızda teşekkür ve minnet için alkışlıyoruz.  Alkışlıyoruz kahramanlarımızı, fedakar sağlıkçılarımızı, halkın sağlığını tehdit eden koronavirüse karşı kimi zaman ihtiyaç duydukları malzemelere erişemeden, kimi zaman şiddet endişesiyle burun buruna, hiçbir zaman emeklerinin karşılığını alamadıkları bir düzen içerisinde mücadele veren bu fedakar insanları. Onlar bizlerin hayatlarını kurtarmak için kendilerinden veriyorlar. Bizler devletin sosyal olmasını istiyoruz. Devletin böyle zamanlarda alan değil veren olması lazım. Faturaların ertelenmesini istiyoruz. Buradan yönetenlere yüksek sesle itiraz ediyoruz ve bizlerin taleplerini görmezden gelinerek kurulduğu bir düzende birgün yönetenlerin yaşamasını istiyoruz ki anlayın halkımızın ne kadar zor bir yaşam sürdürdüğünü” diyerek sesiz isyan ettiler.





  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli