.Bir Lokmada Gökçekonak'tan

.Bir Lokmada Gökçekonak

Hızır Lokmasında Tunceli Gökçekonak Köyü Derneği Kurucu Başkanı ve Esenler Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Mehmet Yıldız’da vardı.

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Bir Lokmada Gökçekonak’tan…


Esenler Kazım Karabekir Mahallesinde faaliyet gösteren Tunceli Gökçekonak Köyü Derneği Hızır Lokması verdi.


Hızır Lokmasına çok sayıda Esenlerlierin yanış ıra, siyasi parti temsilcileri, dernek üyeleri katıldı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şahin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hızır Sofrasına katılan davetlilerle tek tek ilgilendiler. Hızır Lokmasının hazırlanmasında kadınların büyük emek sarf ettiğini, titizlik ve özenle hazırladıkları Lokmaları davetlilere servis etmeleri herkes tarafından memnuniyetle karşılandı.


Hızır Lokmasında Tunceli Gökçekonak Köyü Derneği Kurucu Başkanı ve Esenler Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Mehmet Yıldız’da vardı.


Yıldız: “Hızır Lokması İslami bir gelenektir. Ocak ayının 14’ü ile Şubat ayının 14’ü arasında bu sofra kurulur, Lokmalar verilir. Bu bizim İslami inancımıza göre verdiğimiz bir yemektir.

Bizde Hacı Bektaşi Veli Derneği Esenler Şubesi olarak 19 Şubat Pazar günü saat;13:00’da Hızır Lokması vereceğiz. Bu davetimize bütün canları icabet etmesini arzu ediyoruz.” Dedi.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı