Bir Ambulans Bile Park Edemediğimiz Sağlık Ocaklarımız Var.'

Bir Ambulans Bile Park Edemediğimiz Sağlık Ocaklarımız Var.

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin “Esenler’de sosyal yardım kurumumuzda para yardımı yaptığımız 17 bin kişi var bundan yaşlılık, dulluk, maaşları haricinde yaklaşık aylık olarak 17 bin insanımıza yardım amaçlı 500 bin

Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin 2 yıllık geçirdiği zamanı ve birçok konuda yapılan çalışmalar hakkında Gazetemizden Serkan Basut’a açıklamalarda bulundu. İki bölümünün de açıklayacağımız röportajın ikinci bölümünde Eğitim, sağlık, uyuşturucu, güvenlik, işsizlik, sosyal yardım ve engelli sorunlarına değindi.
 
Şahin “Menderes mahallesinde yapılan otoparkın tamamlanmasından sonra orada bulunan parkın içerisinde karakol merkezimize bir yer yapılıp bize teslim edilecek. Sanırım teslimat tarihi geçti şuan bize bir bilgi verildi. Mevcut karakol geçici olarak duruyor. Orası taşınacaktır. Mevcut yer güvenlik açısında da sıkıntılıdır. Mutlaka çözüm bulunacaktır. Esenler’de kamusal alanda bir Kadın sığınma evi yok. Bir Engelliler Okulu veya merkezi var ufak bir Okulumuz var ama yeterli değil. Bir Öğretmen evi yok. Buda arsa problemi paranız olsa bile arsa bulamadığınız için yapamıyorsunuz. Buraya Hükümet konağı yapılırken bile ne kadar büyük bir çaba sarf etmişler. Gerçekten o dönemki idarecilerimizi burada şükranla anıyorum. Onların mücadeleleri olmasaydı biz burada değil kiralık bir binada aksayan bir hizmet sunacaktık. Yeni sosyal alanlar yapmamız lazım ama arsalarımız yok
.


“Şanssızlıklar Bize Şans Olarak Geri Dönüyor”
Şahin “Bu ilçe birçok şanssızlık yaşamış, ama şimdi ise yaşadığımız şanssızlıklar bize şans olarak geri dönüyor. Örnek olarak kimsenin istemediği metris cezaevini yeni kurulan Esenlere verelim. Gitsin dedikleri o alan şuan bizim için bir imkân oldu. O bölgeye metro geliyor oraya devasa bir adliye sarayı yapılacak çağlayandan daha büyük bir adliye sarayı yapılacak. Durum öyle olduğunda o mahalledeki sirkülasyonu hareketliliği düşünün adliye sadece rüzgarı o mahalleye ciddi bir ekonomik kalkınma getirecektir.
 
“Bir Ambulans Bile Park Edemediğimiz Sağlık Ocaklarımız var.”
Şahin “Aynı zamanda 400 yataklı bir hastane planlanıyor. Oda çok yakın zamanda harekete geçecektir. Esenler elindeki rezerve alanlarını kullanarak çok iyi yükselişe geçecektir. Şuanda pek çok sosyal alan bulamıyoruz. Sağlık ocaklarımız bile kiralık binalarda, kapısına sokağına bir ambulans bile park edemediğimiz sağlık ocaklarımız var.
 
“Esenlerde Maddeye Değil Hayata Tutun”
Şahin “İstanbul kalkınma ajansının bir proje çağrısı olmuştu bizde bir proje ile katılım sağladık kabul edilen 8 ilçeden biride bizim projemizdir. “Esenlerde maddeye değil hayata tutun” diye madde bağımlısı ve bunların ailelerini kapsayacak bir proje buna da ekim ayında uygulamaya başlayacağız. Daha önce madde bağımlısı aileler gidecek kapı bulamıyorlardı kendilerine yardımcı olacak kurum veya kişi bulamıyorlardı. Biz burada kaymakamlık binamızda kuracağımız büromuzda bağımlılıkla mücadele konusunda ailelere yardımcı olacaktır.
tır.

“Bu Derneklerimizin De Kira Gider Sıkıntıları Var”
Şahin “Esenlerdeki engelli derneklerinin güzel çalışmaları var bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu derneklerimizin de kira gider sıkıntıları var bunlara tabi ki yeterince merhem olamıyoruz bu sorunlar çözülür ise daha iyi işler yapacaklarına inanıyorum.
 
“17 Bin İnsanımıza Yardım Amaçlı 500 Bin TL Yardım Dağıtıyoruz.”
Şahin “Esenler’de sosyal yardım kurumumuzda para yardımı yaptığımız 17 bin kişi var bundan yaşlılık, dulluk, maaşları haricinde yaklaşık aylık olarak 17 bin insanımıza yardım amaçlı 500 bin TL yardım dağıtıyoruz.
 
“Arkadaşlarımız Ciddi Ve Başarılı Bir Şekilde Çalışıyorlar.”
Şahin “Nüfus müdürlüğümüzde yoğun bir şekilde çalışıyor. Hükümet konağımızın metrolara yakın olması ve hızlı hizmet sunmamız çevre ilçelerinde buraya gelerek işlerini halletmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız ciddi ve başarılı bir şekilde çalışıyorlar. Bir geçiş sistemine geçtiğimiz için belki tam verimli olamıyoruz ama burada Pasaport, Ehliyet gibi yükümlüklerinde nüfus müdürlüklerine yüklenmesi bir geçiş süreci başlatıp işleri biraz daha yavaşlatıyor. Arkadaşlarımız büyük bir özveriyle işlerini yapıyorlar bu karabalıkları eritmekte başarılı olduklarını gösteriyor.
 “Esenler İnsanı Gerçekten Kıymetli, Düzgün, Ahlaklı, Güzel İnsanlar”
Şahin “2 yıldır yaklaşık Esenlerde görev yapıyorum. 2 yılıkta İstanbulluyum ben Esenler’e gelmekle İstanbul’u tanıdım. Esenler insanı gerçekten kıymetli, düzgün, ahlaklı, güzel insanlar. Bu insan yapısı Anadolu insan yapısına sahip bu yapıya uzak değilim. Benim tanıdığım insanlar. Bu yapı içerisinde kendimde doğup büyüdüm. Ama şehircilik anlamında çok acemilik çektim. Sokaklar dar binalar yüksek üstüme üstüme geliyordu. Ama zamanla alıştık.
 “Esenlerdeki Vatandaşlarımızın En Büyük Sıkıntısı İşsizlik”
Şahin “Kaymakamlık olarak nüfusu daha az ve çok sıkıntılı yerlerde görev aldım. Esenler buna oranla çok daha iyi bir ilçe. Esenlerdeki vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı işsizlik yaptığımız görüşmelerde genellikle iş isteklerinde bulunuluyor bunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.
“Biz nüfus yoğunluğunda 11 sıradayız asayiş olayları sırasında ise 22. Sıradayız”
Şahin “Esenlerde nüfusun yoğunluğu ve alanın sıkışıklığı ciddi anlamda da bir güvenlik sorunu meydana koyuyordu. Yapılan başarılı çalışmalar sayesinde çok huzurlu bir ilçeye ulaştı. Biz nüfus yoğunluğunda 11 sıradayız asayiş olayları sırasında ise 22. Sıradayız birçok ilçeye göre çok az asayiş olayı yaşanıyor buda huzurlu bir şehir olduğunun göstergesidir.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli