Tarih: 21.12.2011 00:00

Binlerce memur meydanlara çıktı,

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

www.7-24 esenler haber.com

 

Sağlık ve eğitim başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren sendikalar bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde binlerce sendikalı memur meydanlara çıktı ve son dönemdeki gelişmeleri protesto etti.

Binlerce kamu çalışanı bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Grev yapan KESK’e bağlı sağlık çalışanları sabah saat 09.30 itibari ile İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bahçesinde toplandı. Grup hastanenin girişi kapısına "Bu hastanede grev var", yazılı bir pankart astı ve bahçeye grev çadırı kurdu.

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplanan gruplar, Beyazıt Meydanı’na yürüdü. Alkışlar, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen gruplar ellerinde "Sağlık haktır satılamaz", "Hastaneler halkındır satılamaz" yazılı pankartlar taşıdı. Grev yapan sağlık çalışanlarına CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, destek verdi.

Kamu çalışanlarının İstanbul’daki bir günlük iş bırakma eylemine, İstanbul’un ilçelerindeki örgütlü yapılardan ve bireysel katılımların da desteği yoğundu.

CHP Esenler Halkın Gönüllüleri, bu eylemde slogan ve halaylarla alandaki renkliliğe renk kattı. Esenler Halkın Gönüllüleri, kiraladıkları otobüsle sabahın erken saatlerinde Atışalanı, otoban çıkışında buluşarak otobüs ile sirkeciye doğru hareket ettiler. Sirkeci’de ki korteje katılan gönüllüler, disiplinli bir şekilde yürüyüşe geçtiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —