Bilal,TÜGVA Külliyesi Temelini Attı

Bilal,TÜGVA Külliyesi Temelini Attı

Türkiye'de kan gövdeyi götürüyor, Bilal'in keyfi yerinde, onun için Diyarbakır ve Ankara'da ölümlerin olması umurunda değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Esenler Tekstil kentt

Bilal,TÜGVA Külliyesi Temelini Attı
Türkiye'de kan gövdeyi götürüyor, Bilal'in keyfi yerinde, onun için Diyarbakır ve Ankara'da ölümlerin olması umurunda değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Esenler Tekstil kentte yoğun güvenlik önlemleri altında, Kuran-ı Kerim tilaveti ile TÜGVA’nin yeni külliyesini ve Tekstilkent camii temel atma törenini yaptı.
 
Esenler Tekstilkent TÜGVA Gençlik Külliyesi'nin temel atma törenine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, İstanbul Valisi Vasip Şahin, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan, TÜGVA Başkanı İsmail Emanet ile Esenler Belediye Başkan Yardımcıları ve az sayıda vatandaş katıldı.
 
Töreninde ilk olarak projeye katkı sağlayan kurum ve kuruluşların temsilcileri söz aldı. Garanti Barter Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ergün, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Ergül Hacım ve Tekstilkent Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Kulak, konuşmalarında külliyenin hayırlı olmasını dilediler. 
 


ESENLER GENÇ BİR NÜFUSA SAHİP
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, konuşmasında gençlere yönelik yatırımların önemine değindi. Esenler'in genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkat çeken Göksu, Esenler Tekstilkent "TÜGVA" Gençlik Külliyesi'nde; 5 bin kişi kapasiteli bir cami, 210 kişi kapasiteli 2 öğrenci yurdu, Kur'an kursu, spor salonları, konferans salonları ve aşevi bulunacağını belirten Başkan Göksu, "Yakın zamanda temellerini atacağımız yeni külliyelerle birlikte Esenler'de öğrenci yurtlarımızın sayısını 7'ye çıkaracağız "Gençlerimiz, bir araya gelecekleri mekanlara ihtiyaç duyuyor. Bizlerde yerel yönetimler olarak gençlerimize mekan üretmemiz gerekiyor. Üretmediğimiz takdirde, bugünlerde çocuklarımızın kurda, kuşa nasıl yem olduklarını görüyoruz. Bunun için çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Esenler'de her bir köşede mihmandarhanelerle birlikte gençlik merkezleri inşa ediyoruz. Ama bunlar yeterli değil. Üniversiteli öğrencilerimizi misafir edeceğimiz yurtlara ihtiyaç var. Bugüne kadar 3 tane yurt açtık. Bugün yeni bir projenin temelini atıyoruz. Bu vesileyle Ankara ve Diyarbakır'daki hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.  
 
 
BİLAL ERDOĞAN,” BURADA İNŞA EDİLECEK CAMİNİN KUBBESİ, TEVHİD ANLAYIŞININ SİMGESİ” 
TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar, bugün buradaki yapılan işin ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyor. Burada inşa edilecek caminin kubbesi, tevhid anlayışının simgesi. O kubbenin haşmeti gibi, dimdik ve hep birlikte ayakta durmanın simgesi. Bu topraklara sadece dün, bugün değil yüzyıllardır saldırıyorlar. Bir olmayı, beraber olmayı başarabilirsek ben inanıyorum ki, bu topraklardaki bu Müslüman millet, bu mücadeleden alnın akıyla çıkacaktır. Dünyaya yeniden barış ve huzur aşılayacaktır" dedi.

 
 


  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli
  • Cuma 37.3 ° / 22.9 ° Güneşli