Beykoz'daki büyük talana damadın vakfı da ortak

Beykoz

Beykoz Ormanı'nda üniversite inşaatı açılan davalara karşın hız kesmeden devam ediyor Beykoz Ormanı'nda yandaş yandaşa

Beykoz’daki büyük talana damadın vakfı da ortak

Beykoz Ormanı'nda üniversite inşaatı açılan davalara karşın hız kesmeden devam ediyor
Beykoz Ormanı'nda yandaş yandaşa

Beykoz Ormanı'na üniversiteden Berat Albayrak da çıktı
CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ ‘Yine haklı çıktık yine bir orman alanı çeşitli planlama oyunlarıyla yok edildi. Müteahhit yabancı değil, Çevre ve Şehircilik Bakanı yabancı değil, vakıf başkanı yabancı değil. Açtığımız dava sonuçlanmadan üniversite bitiriliyor. Beykoz Belediye Başkanı plana itiraz etti mi, edemez vakıf yabancı değil. Beykoz’da bir gariban köylü ahırına pencere açsa 20 tane zabıta gider, ormanı yok edersin bir şey yok. Bu plan değişikliğinin en önemli özelliği de planı yapan bakanla vakıf kurucusu aynı kabinede’ dedi.



CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ ‘Yine haklı çıktı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2’nci derece sit ve orman içi dinlenme alanında kaldığı gerekçesiyle yapılaşmaya izin vermediği, ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘özel eğitim alanı’ olarak imara açılan Beykoz’daki 82 bin metrekarelik araziye yapılacak projeyi duyurmamızın ardından detaylar ortaya çıkmaya başladı. Hız kesmeden süren inşaatın altından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı damat Berat Albayrak'ın kurduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı çıktı. Vakıf basına verdiği ilanda okulun eylül ayında açılacağını duyurdu. Plana dava açan CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ ‘Yine haklı çıktık yine bir orman alanı çeşitli planlama oyunlarıyla yok edildi. Müteahhit yabancı değil, Çevre ve Şehircilik Bakanı yabancı değil, vakıf başkanı yabancı değil. Açtığımız dava sonuçlanmadan üniversite bitiriliyor’ dedi.



İBB ormanlık alanı korumak için Beykoz Dereseki Mahallesi 2. derece sit ve orman içi dinlenme alanında kaldığı gerekçesiyle reddettiği konut teklifini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı söz konusu alana özel eğitim tesisleri yapılmasını 25 Mayıs 2015 tarihli gazetemizin manşetinden duyurmuştuk. Söz konusu alanın 3. havalimanı projesini de yürüten Kalyon Gayrimenkul yatırım iştiraki RSY İnşaat tarafından alındığını ve üniversite yapılacağını yazmıştık. Alana planda söz konusu alanın İstanbul Kuzey Kesimi Karadeniz Kuşağı Doğal Sit Alanı içerisinde yer aldığı belirtilerek en çok 4 kat yapılaşma izniyle özel tesis alanı içerisinde her türlü eğitim binaları, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, anaokulu, kreş, laboratuvar, konferans salonu, yurt ve misafirhane yapılabileceği ifade edildi.

İnşaat hız kesmeden yürüyor
Ormana üniversite yapılmasına karşı CHP’lı Meclis üyeleri davalar açtı. Bu süreçe karşın inşaat hız kesmeden sürüyor. Kalyon Grubu’nun iştiraki RSY İnşaat tarafından yapımı sürdürülen projenin altından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı damat Berat Albayrak'ın kurduğu Nun Eğitim ve Kültür Vakfı da çıktı. Vakıf basına verdiği ilanda okulun eylül ayında açılacağını duyurdu.
Haklı çıktık’

Albayrak kardeşler ile Kalyoncu kurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kardeşi Serhat Albayrak ve Sabah-ATV’yi satın alan Zirve Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kalyoncu ile 2014 yılında Nun Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurdu. Vakıf, “Okul öncesi, ilk, orta ve yükseköğretim bölümleriyle Türk toplumunun kültürel, bilimsel, manevi ve sosyal gelişmesine hizmet etmek, verimli, etkin ve yüksek düzeyde eğitim hizmetlerinin yerine getirilmesine katkıda bulunmak, eğitim çerçevesi içinde katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmak” amacıyla kuruldu.

İSTANBULCUMHURİYET


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı