Beyaz İslam ileri, Müslümanlar neden geri'

Beyaz İslam ileri, Müslümanlar neden geri

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz Komşularımızı birbirine düşürenlerin oyununa gelmeden ülkemizde ve İslam dünyasında barışın gelmesi için kimseyi ötekileştirmeden dinimizi iyi öğrenerek ve öğreterek birlik i&

Beyaz “İslam ileri, Müslümanlar neden geri

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz Komşularımızı birbirine düşürenlerin oyununa gelmeden ülkemizde ve İslam dünyasında barışın gelmesi için kimseyi ötekileştirmeden dinimizi iyi öğrenerek ve öğreterek birlik içinde yaşamalıyız” dedi.   

Dr. Ahmet Keşli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Allah tarafından görevlendirdiğini belirterek "İhlas ve samimiyetle hareket ettiği için Allah onu muvaffak ediyor. Yani Cenab-ı Hak, mühim bir vazifeyle tensip buyurdular " ifadelerini kullanması din adamlarımız ve İlahiyatçılarımızın sert tepkilerine neden oldu.

“peygamberlerin dışında kimseye vahi gelmedi”

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, gazetemize yaptığı açıklamada “Allah bir kısım insanlara emir vermiştir. Bunlar peygamberlerdir, peygamberlerin dışında kimseye ne vahi gelmiştir nede Allah emir vermiştir. Bu türlü inandığınız zaman veya böyle sözler söylediğiniz zaman şirke gidersiniz. Öyle her önüne gelen çıkar zırvalarsa ne din kalır nede iman. Bu tür kişiler yüzünden ortalık karışır ve bir curcuna olur. Bu sözü söyleyen kişi cahildir ve aşırı derecede sevdiği kişiyi övmek için söylediği bu sözden dolayı günahkârdır. Particiliği din adına yaparak iftira atıyor, suç işliyor. Bizler dinimizi siyasete alet edilmesine müsaade etmeyiz. Ben bu anlayışta olanlara daha büyük sözler söylemek istemiyorum, onları Allah ıslah eylesin.

İslam ileri, Müslümanlar neden geri
Beyaz “Bakınız ben yeni bir kitap yazdım ve şu anda piyasada “Çağdaş Müslümanlık” uzun soluklu bir çalışma ve araştırmalar sonunda bu kitabi tamamladım. Aşağı yukarı ayni büyüklükte on kitabım daha yolda, yakında onlarda piyasaya çıkacak. Özü şu, “İslam ileri, Müslümanlar neden geri” Müslümanlar, neden reziller, neden fakirler, zavallı ve hastalar. Neden muhtacız kâfir dediklerimize. Çünkü Müslümanlar İslamiyetli büyük ölçüde terk edeli yüzlerce yıl olmuş, dinimizi gösteriş dini haline getirdiler. Ezan okuyorlar seslerinin güzelliğini duyurmak ve gösteriş için ezan okuyorlar. Bunların kafalarının içi boş, bunlar boş insanlar.”

İslam alemi mezhep çatışmaları ile meşgul oluyor
Beyaz “İslam dünyasında çok önemli büyük arızalar var, bu arızalar tarihten geliyor. Bakınız tarihler boyu İslam alemi mezhep çatışmaları ile meşgul oluyor. Uzun yıllardan beri süregelen bu çatışmalara bin seneden beri adam gibi çözüm bulamadık. Din adamları bir araya gelerek bu işleri sonlandırmalıdırlar. Dinin gereği budur, ama herkes asıl din budur diyor. Osmanlıdan günümüze din adamları hatta daha öncesinde aşırı derecede görev yapamamış, zayıf kalmışlar.

“Alevi olsun suni olsun, ne olursa olsun Müslümanlar temelde birleşme”
Şu anda yapılacak iş Türkiye’de Alevi olsun suni olsun, ne olursa olsun Müslümanlar temelde birleşmenin yolunu bulmak zorundadır. Bunun yolu kurandır. Bu kadar zulümleri din adına yapanlar şirk koşuyorlar, günah işliyorlar.“İslam ileri, Müslümanlar neden geri” ipin ucu maalesef Hıristiyanların elinde, ABD’nin, İngilizlerin elinde. Ülkemizde dini menfaatlere araç yapamazsınız, yaparsanız geri kalırsınız ve sömürü ülkesi olursunuz. Aklımızı iyi kullanmalıyız, birilerinin avukatı olmamalıyız. Düşman kışkırtarak, ayrımcılık yaparak bir yere varamayız. Komşularımızı birbirine düşürenlerin oyununa gelmeden ülkemizde ve İslam dünyasında barışın gelmesi için kimseyi ötekileştirmeden dinimizi iyi öğrenerek ve öğreterek birlik içinde yaşamalıyız” dedi.    

 
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli