Benim Doğduğum Yerin Kurtulduğu Gündür.'

Benim Doğduğum Yerin Kurtulduğu Gündür.

"Bu aslında birlikte yaşamanın şenliğidir”

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Hamzaçebi ”Bu aslında birlikte yaşamanın şenliğidir”
Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü dolayısıyla Esenlere gelen ve düzenlenen etkinlikte konuşma yapan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi  Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Mücadelesini Trabzonluların yanı sıra diğer Anadolu halklarıyla birlikte verdi. Bu aslında birlikte yaşamanın şenliğidir diyerek birlikte kardeşçe yaşamanın mesajını verdi.
1916’daki Rus İşgaline karşı Kurtuluş mücadelesini zaten başlatmışlardı
CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi “Trabzonlularla bir arada olmaktan son derece mutluyum.  Atatürk Kurtuluş Savaşını 1919 da Samsunda başlamadan önce Trabzonlular 1916’daki Rus İşgaline karşı Kurtuluş mücadelesini zaten başlatmışlardı. Trabzonluların başlatmış olduğu bu mücadeleyi Antep’te Karayılan, Maraş’ta Sütçü İmam, İzmir’de Hasan Tahsin ve daha sonra Kuvva-i Milliye oldu. Ardından Anadolu halkı Kurtuluş Mücadelesi vererek bugün Atatürk üzerinde yaşadığımız mutluluk ve barış içerisinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyetini kurdu.


Hamzaçebi “Değerli Esenlerliler, değerli hemşerilerim böylesi güzel bir tarihi ve geçmişi Esenlerde anmak mutluluk verici bu mücadeleyi bütün Anadolu insanı verdi. Bugün Esenlerde yaşayan Trabzon’lular, Esenlerde yaşayan Sivas’lılar, Kastamonu’larla, Malatya’lılarla, Diyarbakır’lılarla ve Türkiye’nin diğer bütün illerinden gelmiş insanlarında barış içinde mutluluk içinde yaşıyorlar. Bu aslında birlikte yaşamanın şenliğidir. Trabzonlu bu ülkenin çimentosudur. Trabzonlu bu ülkede birlikte yaşamanın sırrını yakalamış ve bu sırrı yaşamına uygulamıştır” dedi.  

 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı