Ben hayır diyorum Ya siz

Ben hayır diyorum Ya siz

Cumhuriyetimize ve cumhuriyetimizin kazanımlarına veda etmeye hazır mıyız? Laikliğe demokrasiye ve özgürlüklere hasret kalacağımız günlere şimdiden hazır olun.

Ben hayır diyorum… Ya siz…
Cumhuriyetimize ve cumhuriyetimizin kazanımlarına veda etmeye hazır mıyız? Laikliğe demokrasiye ve özgürlüklere hasret kalacağımız günlere şimdiden hazır olun.  Bu konuda kesin söylemlerde bulunmak içim kahin olmaya gerek yok. Mecliste yaşananlar, “anayasa ihlalleri” gelecekte yaşayacaklarımızın bugünden habercisi olduğunu gösteriyor. 

 
Kürsü işgal edilmiş, kürsü kırılmış, geçin bunları… Kırılan kalpler, şiddet gören bedenler, darp edilen bir bayan milletvekili önemsiz mi? “yazıklar olsun, elleriniz kırılsın” korkutamazsınız… Sizden ikrah ettik… Bu şiddetli geçimsizliğe, hazımsızlığa, tek adama tapınmanıza, mürit olmanıza şaşırmamak elde değil. Bizden sadakat anlayışınıza ve yalakalığınıza prim vermemizi, anlayışlı olmamızı beklemeyin.
 
İnsana saygı, muhalefete tahammül, kimliklere zenginlik diyemeyen, siyasi farklılıklarımızı kabullenemeyenler, sizden demokratik anayasa yapmanızı beklemek enayilik olur. Ettikleri yeminin önemini kavrayamamış bir sürü insan bir araya gelmiş, dayatıyorlar yüce meclise, dikta anayasasını değiştirelim, “tek adama kul olma” yasasını kabullenmeyi. “bu saçma sapan yasanızı, bu anlamsız kişiye özel darbe anayasanızı” kabul etmiyoruz, kararlıyız… Bizden faşizme geçit yok!
Ey halkım, bağıra bağıra geliyor zorba düzeni. Henüz oy kullanmadık ama sonuç şimdiden belli gibi... İnançlara saygıyı, özgürlük alanlarının önündeki engellerin kalkmasını ve halkça bölüşülen, eşit paylaşılan bir düzenin kurulmasını kimler istiyor, kaç insanımızı bu konular ilgilendiriyor? Modernleşme, demokratikleşme, çağdaşlaşma alanındaki gelişmeyi isteyenler işiniz zor, göreviniz zoru başarmak. Ulusal birliğimizi tehdit altında, milli ve manevi değerler paramparça, yargı tek elde toplanmış, hukuksuzluk diz boyu. Bu memlekette gel birlik ol, gel huzurlu ol ve kardeş ol olabilirsen. Bizi birbirimize hasım ettiler, dünden bugüne.
 
Toplumda heyecan kalmadı.Emperyalistler AKP’nin tamamını MHP’nin bir kesimini esir almış, oynuyorlar yorulmadan, usanmadan, yangından mal kaçırırcasına. Biyatçılar vermişler elele girmişler kol kola ülkenin hem heyecanını hem de enerjisini yok ediyorlar, hiç ediyorlar.  
1980 Anayasasının darbe anayasası olduğunu herkes söylüyor ve bütün partilerin seçimlerde seçmenlere değiştireceğiz diyerek sözünü verdiklerini biliyoruz. Faşist, cunda anayasasını, değiştirecekseniz adam gibi değiştirin. Demokratik bir anayasa yapacaksanız adam gibi yapın. Yani demokrasi, insan hakları, hukuk devleti, daha adil ve hakça yaşam için bir anayasa yapın, bizde evet diyelim. Saraya, elitlere, faşistlere veya % bilmem kaçlara anayasa yapmayın, halka yani hepimize bir anayasa yapın be kardeşim. Meclis olmuş “saray ve Ankara meclisi” arıyoruz halkın meclisini “Egemenliğin halkta olduğunu” kabullenen “GAZİ” meclisi ve o meclisten bekliyoruz tüm kesimlere cevap verecek bir anayasa yapmasını. Hazırlanan anayasa taslağı, yapılmak istenen anayasa aslında içi boş siyasi manevradan ve RTE’ye saltanatlıktan başka bir şey sunmayacaktır.
Sizin bu anayasanıza ben tepkiliyim…
Çünkü bu anayasada halk yok, STK’lar, Üniversite yok. Bilim ve bilim adamları yok!
Yapılan oylamadan gördüklerimiz bize ders olsun, özgür olmayanlar, kul köle olanlar, vesayet altında olanlar oyladılar neyi mi? elbette anayasayı değil, korkuyu, endişeyi ve kimin FETÖ’çü olup olmadığını.
AKP iktidarı döneminde Cumhuriyetimiz en ağır ve karanlık günlerini yaşadı, düzenlenen anayasa aydınlık yarınların değil, dikta rejiminin egemenliğinde bu topraklarda yaşayanlara kardeşlik ve birlik beraberlikten savurarak zulmü getireceğini şimdiden görüyoruz.
 
Unutmayın ve bu halkı Koyun sanmayın… Eşeğin canı yanarsa Attan hızlı koşar. Ben bu gerici, kişiye özel dikta, faşist, yobaz, saray hanedanlarına özel teklifinize hayır diyeceğim…
Ben hayır vereceğim… Ya siz…



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı