Belediyenin kararı siyasi mi?

Belediyenin kararı siyasi mi?

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın “Kızılay için uygun bir yer değil” dediği yerde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara kurban bayramı öncesi yardım yapılığı ortaya çıkt

 
Esenler Belediyesi, Kızılay Esenler Şubesi’ne 2007 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına tahsis ettiği yeri AKP’li Meclis Üyeleri’nin oylarıyla geri almış, toplantıda Başkan Yardımcısı Çetinkaya da, “Kızılay için uygun ve kullanışlı bir yer değil.Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir.” Demişti.
 
Bayram öncesi yardım
 
Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya’nın “Kızılay için uygun ve kullanışlı bir yer değil” dediği Kızılay Esenler Şubesi’nin Kemer Mahallesi’ndeki şubesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara bayram yardımı yapıldığı ortaya çıktı.


 
Şube Başkanı Lütfü Kahveci, Yönetim Kurulu üyeleri Ömer Savaş, Nihat Çalışkan Kemer Mahallesi Muhtarı Rüstem Beyaz’ın vatandaşlarla yakından ilgilendikleri yardım esnasında Başkan Kahveci, “Her bayram olduğu gibi Kızılay olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşları tarafından belirlemiş oldukları yardıma muhtaç insanlarımıza bayram öncesi katkıda bulunarak destek verdik” dedi. Kemer Mahallesi muhtarı Rüstem Beyaz’da yardımlarından dolayı Kızılay’a teşekkür etti.
 
Çetinkaya ne demişti?
 
Esenler Belediyesi’nin Kızılay Esenler Şubesi’ne 2007 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına tahsis ettiği yer hakkındaki raporla ilgili CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin’in sorularına cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Ömer Çetinkaya şöyle konuşmuştu;
 
“Kıymetli Meclis Üyemiz bilgi istedi ama raporumuzu burada ve kendisinin hangi konuda bilgi istediğini bilmiyorum. Daha önce bir tahsis var ve Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir. O gün o kararı aldık. Zaten burası çok küçük bir yer ve çok kullanışlı bir yer değil. Bu hizmetlerin yürütülmesi içinde uygun bir yer değil. Bina eski bir bina. O binayı bu haliyle kullanmak da doğru değil. Şuan o tahsisin iptalini düşünüyoruz. Ben Kemal Bey’in hangi konuyu merak ettiğini bilmiyorum.”

CHP’li Şahin:Tahsis süresinin bitimine 2 yıl var ve dernek çıkmak istiyor mu ki siz çıkartıyorsunuz? Kendileri mi dedi bu yer yetersiz diye? Ve ayrıca yeni bir yer mi vereceksiniz?

AKP’li Çetinkaya:Bildiğim kadarıyla orası Kızılay’ın hizmetleri için uygun bir yer değil. Orayı zaten geçici olarak kullanıyorlardı. Derneğinde bizden böyle bir talebi yok ama zaten orası Kızılay’ın hizmeti için çok kötü ve dar bir yer. Ben o dönemde de Meclis Üyesiydim ve onların o dönemde bu yeri tahsis istediklerini de ben hatırlamıyorum. Tahsis kararı alınırken de Komisyon Başkanıydım ve hatırlamıyorum doğrusu.  
 
Kahveci görevden alınıyordu iddiası
 
Adının ve unvanının gizli kalması koşuluyla gazetemize bir açıklama yapan Esenler’li üst düzey bir yetkili, “Kızılay’dan o yerin geri alınmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. Çünkü Kızılay kamu yararına çalışan bir kuruluşumuzdur. Tabi biraz geriye dönecek olursak Kızılay Esenler Şubesi’nin seçimlerini Sayın Lütfü Kahveci kazandı. Kahveci’nin de MHP’li olması nedeniyle hem belediyemiz olsun hem de parti içerisinde bu biraz huzursuzluk yarattı. Ve birilerinin girişimleriyle Şube Başkanı Lütfü Kahveci’nin görevden alınması ve yerine başka bir kişinin atanması için her şey hazırdı.
 
Ama bu duruma dönemin İlçe Başkanı Sayın Umut Özkan karşı çıktı. Ve dedi ki, “Kızılay kamu yararına çalışan bir kuruluşumuzdur. Yaptıkları sadece insanlara yardım ve Lütfü Kahveci’de bu şubenin başına seçimle gelmiş bir arkadaşımızdır. Tüm STK’ların başındakilerin bizim partilimiz olması doğru olmaz. Tamam, kendisinin görüşü bellidir ama bu şekilde yapılacak atamayı ben kesinlikle doğru bulmuyorum.”
 
Sayın Umut Bey bu sözleri söylemekle kalmadı ve atamanın yapılmasını da bizzat kendisi engelledi. Bu sözlerime inanmıyorsanız bunu dönemin İlçe Başkanı Sayın Umut Bey’e sorabilirsiniz. Her zaman adaleti savunan Umut Bey asla yalan söylemez. Benim bu söylediklerimin doğru olduğunu size açıkça ifade edecektir” diye konuştu.
 

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli