Belediyenin Faaliyet Raporuna Eleştiri

Belediyenin Faaliyet Raporuna Eleştiri

Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya ve Yönetim Kurulu ilçe merkezinde 7 Nisan 2018 Cumartesi günü yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltılı basın

Belediyenin Faaliyet Raporuna Eleştiri
Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya ve Yönetim Kurulu ilçe merkezinde 7 Nisan 2018 Cumartesi günü yerel basın mensupları ile kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Kahvaltılı basın toplantısına, Saadet Partisi ilçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, Esenler Belediyesinin 2017 yılı Faaliyet Raporunun ve 2017 Yılı Denetim Komisyonu Raporunun görüşüldüğü meclis toplantısı, yalnız bizleri değil 500 bin insanımızı ilgilendiriyor” dedi ve önemli açıklamalarda bulundu.
 

“Görüntüsü Çok, Faaliyeti Az Olan Bir Rapor”
Yalçınkaya,”belediyenin faaliyetleri ve faaliyet raporları yalnız bizleri değil 500 bin insanımızı ilgilendiriyor. Görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız Esenler Belediyesinin 2017 yılı Faaliyet Raporunun ve 2017 Yılı Denetim Komisyonu Raporunu incelediler ve tarafımıza gerekli bilgileri sundular. Faaliyet raporlarına baktığımızda, görüntüsü çok, faaliyeti az olan bir çalışmayla karşılaştık. Yani bol resimleri olan ama bir önceki dönemin aynısını hazırlamışlar, içi boş, çok faaliyet yapmışlar gibi görülen bir kitapçık hazırlamışlar. Kopyala yapıştır yapmışlar. Güç kaybetmişler, kalite belgelerinde yenilik yok, onaylanmamış belgeler ve çelişkiler başarısızlığı gösterir.
 
Esenler Belediyesi denk bütçe oluşturamadığı için belediye faizle borçlanıyor. Olan vatandaşa ve vatandaşın verdiği paralara oluyor, faaliyet raporlarına baktığınızda sürekli açık veren bir bütçe görüyoruz.   
 
”Göksu, reklamlara başladıktan sonra mazgallardan demirler çalınmıyormuş”
Bizlerin meclis üyesi olduğumuz dönemde 5 yılda 35 milyon lira sadece tanıtıma harcanan paralarla karşılaştık. Biz bunların yanlış harcamalar olduğunu her platformda söyledik. Reklam için bu kadar harcama yapmanın gereksiz olduğunu söyledik. Bunlar her şeyi kılıfına uyduruyorlar. Bir toplantıda Göksu, komik bir savunma yaparak ”biz reklamlara başladıktan sonra mazgallardan demirler çalınmıyor” yani şu anlamda bir şey söyledi reklam yaptık halk mazgallarımıza sahip çıktı. Reklam bir malın satışının artışı için yapılır, reklam can ve mal güvenliği için yapılmaz.
 
“Belediyelerin milli görüş anlayışı ile yönetilmesini savunuyoruz”
Bakınız yanlış yatırımlar yaparsanız, yandaşlarınıza yanlış ihaleler verirseniz bütçeniz denk olmaz. Olan ise bir ilçenin geleceğine olur. Biz böyle bir idari anlayışa karşıyız. Esenler belediyesinin böyle bir anlayışta olduğunu görüyoruz ve bu anlayışın değişmesini istiyoruz. Biz belediyelerin milli görüş anlayışı ile yönetilmesini savunuyoruz. Yanlış yatırımlar yapmak, partizanlık yapmak metal yorgunluk değildir. Meri hukuka göre değil de “benim dediğim olur, ben bildiğim gibi yaparım” zihniyeti bir yere kadar gelirsiniz ve sonrasında tıkanırsınız. Biz Esenler belediyesini kazandığımızda keyfi idare ile kanun arasına sıkışmış bürokratlar bile rahatlayacak.
 
Esenler’in gündeminde olan 544 parselle ilgili önemli çalışmalar başlattık. 544 parselin içinde olan ESKOM’un ne gibi bir konum aldığını ve diğer gelişmeleri araştırıyoruz. Bu konuda geniş açıklamada bulunacağız. Bakınız Belediyemiz bazı taşınmazları satarak bütçe oluşturmuş, borçlarını kapatmak için arsa satmak, hasılat paylaşımında bulunmak doğru değildir.